Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Στον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης ο Ζαγανάς!


Ένα ακόμη ταλέντο μίας ιδιαίτερα παραγωγικής «φουρνιάς» του Ολυμπιακού Καρδίτσας ανοίγει τα «φτερά» του για άλλες πολιτείες!



Συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Ζαγανάς , οπως αναφέρει το karditsapress.gr, θα συνεχίσει την καριέρα του στη Θεσσαλονίκη και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τη φανέλα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο 18χρονος φόργουορντ αποτελεί έναν από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές της Καρδίτσας στην ηλικία του, ο οποίος γαλουχήθηκε μπασκετικά στον Ολυμπιακό Καρδίτσας, με τους προπονητές Ευάγγελο Τζέλλα, Στέφανο Μπελάγια και Τάκη Καλογριανίτη να δείχνουν από πολύ νωρίς εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και να επικεντρώνονται στην αγωνιστική του πρόοδο, ενώ είχε ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στους Τιτάνες.

Ο Ζαγανάς αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και αποτελεί πιστή απόδειξη του πλάνου του Ολυμπιακού Καρδίτσας που επενδύει στην αξιοποίηση των αθλητών σε νεαρή ηλικία, από τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις και την αντρική ομάδα. Ο νεαρός παίχτης από το 2016 μέχρι σήμερα βρισκόταν στο αντρικό τμήμα του Ολυμπιακού, αποκτώντας ολοένα και πιο ενεργό ρόλο στο ρόστερ και καταφέρνοντας να σημειώσει αξιόλογη πορεία, προσελκύοντας το ενδιαφέρον συλλόγων από εθνικές κατηγορίες για την απόκτησή του. Παράλληλα, ήταν ενεργό μέλος του τμήματος Παίδων που κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΣΚΑΘ το 2017 (για πρώτη φορά  Καρδιτσιώτικη ομάδα μετά από 35 χρόνια) και του Εφηβικού τμήματος που αναδείχτηκε δευτεραθλητής ΕΣΚΑΘ το 2018.

Οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν την παράδοση που χτίζουν με παίχτες οι οποίοι συνεχίζουν σε ένα αξιόλογο μπασκετικό επίπεδο, έχοντας δημιουργήσει επί της ουσίας ένα δίκτυο συνεργασίας με ομάδες σε όλη την Ελλάδα, καθώς θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Ηρακλής Αμβροσίου μεταπήδησε στον Πανσερραϊκό (Γ' Εθνική), ο Παύλος Εκίζογλου στον ΑΟ Δειλινού (Γ' Εθνική), ο Δημήτρης Θεολόγης στη Μακαμπή Θεσσαλονίκης (Γ' Εθνική), τα αδέρφια Μιχάλης και Αλέξανδρος Φαλιάγκας που αγωνίστηκαν στον ΒΑΟ, ενώ τον ίδιο δρόμο φέρεται να παίρνει και ένας ακόμη γέννημα-θρέμμα αθλητής του Συλλόγου, ο Γιώργος Καραγιάννης, ο οποίος αναμένεται να συνεχίσει σε ομάδα της Γ' Εθνικής από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι ο Ζαγανάς που ήταν σταθερό μέλος των Κλιμακίων της Θεσσαλίας, θα εκκινήσει στη Θεσσαλονίκη τις φοιτητικές του σπουδές.

Πηγή:karditsapress.gr