Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωφών Γυναικών η Εθνική μας.


Στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωφών προκρίθηκε η Εθνική Ομάδα Γυναικών, που επικράτησε της Τουρκίας με 47-43 και θα διεκδικήσει πλέον το χρυσό στον τελικό του Σαββάτου 6/7, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία μετά  την κατάκτηση της κορυφής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σαμψούντας.

Τα κορίτσια της Αθηνάς Ζέρβα έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους, χωρίς να επιτρέψουν στις αντιπάλους τους να τις απειλήσουν ουσιαστικά, παίρνοντας μια παλικαρίσια πρόκριση για τον τελικό, εξασφαλίζοντας ήδη το μετάλλιο και φιλοδοξώντας να φτάσουν σε μια ακόμα κορυφή, που θα είναι η απόλυτη επιβράβευση της σκληρής δουλειάς τους.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε νευρικά με τις δυο ομάδες να μη μπορούν να βρουν καλό ρυθμό και την πρώτη περίοδο να τελειώνει με το πολύ φτωχό 7-2 υπέρ της Ελλάδας,  στη συνέχεια, το παιχνίδι κυμάνθηκε στον ίδιο ρυθμό με την  ομάδα μας  να κλίνει το ημίχρονο προηγούμενη με 17-13.

Η διαφορά έφτασε ακόμα στο +11 με  την λήξη της τρίτης περιόδου (37-26) και με αυτό το σημαντικό προβάδισμα οι παίκτριες της Εθνικής μπήκαν στο παρκέ για το τελευταίο δεκάλεπτο.

Με τον… αέρα που της έδινε το σημαντικό προβάδισμα, η προπονήτρια της Εθνικής  Αθηνά Ζέρβα , κάνοντας σωστή διαχείριση στο τελευταίο δεκάλεπτο,  κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα με το θριαμβευτικό 47-43 που στέλνει στον τελικό της διοργάνωσης τα κορίτσια, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Ελλάδα-Τουρκία 47-43
Τα δεκάλεπτα: 7-2, 17-13, 37-26, 47-43
Ελλάδα: (Ζέρβα)Χαϊνά 3,  Σαρακατσάνη, Αγαγιώτου 12 (2), Κοτσιρέα , Σπίνου 6 , Μελίνη, Βεράνη , Βουδούρη, Κοτσιάφτη 13 (1), Πατέρα 13 (1).