Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο προπονητικής «ΚΑΡΔΙΤΣΑ 2019» στον Παλαμά (Φώτο+vid)


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο σεμινάριο των προπονητών που διοργάνωσε ο Σ.Ε.Π.Κ. και ο Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά, στο κλειστό του Παλαμά.


Το παρόν έδωσαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού μπάσκετ, εκπρόσωποι της Ε.Ο.Κ., της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. αλλά και πολλοί φίλαθλοι του μπάσκετ.

Τον Σ.Ε.Π.Κ. εκπροσώπησαν ο κ. Θεόδωρος Μπολάτογλου και ο κ. Γιάννης Χρυσανθόπουλος, την Ε.Ο.Κ η κ. Έλενα Μουάτσου, την Ε.Σ.ΚΑ.Θ. ο κ. Βάιος Φαλάγγας και την δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Βάιος Μπακαβέλος.

Οι ομιλητές ήταν οι καταξιωμένοι προπονητές του μπάσκετ
Κώστας Μίσσας, Ηλίας Παπαθεοδώρου και Δημήτρης Ξουρίδας. Με την βοήθεια της ομάδας επίδειξης, που αποτελούνταν από μέλη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, αποκάλυψαν κάποια από τα μυστικά της προπονητικής σε όλους όσους παρευρέθησαν στο κλειστό του Παλαμά.

Μεταξύ άλλων τιμήθηκαν:
- ο Δημήτρης Ξουρίδας από τον προπονητή του Α.Σ.Καρδίτσας Γιάννη Τζήμα.
- ο Ηλίας Παπαθεοδώρου από τον Κώσα Μίσσα.
- ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Βάιος Μπακαβέλος απο τον Θεόδωρο Μπολάτογλου.
- ο Κώστας Μίσσας από τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Βάιο Φαλάγγα.
- ο Βάιος Φαλάγγας για την ΕΣΚΑΘ από τον Θεόδωρο Μπολάτογλου.
- ο Νικήτας Πετρόπουλος για τον Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά από τον Θεόδωρο Μπολάτογλου.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης(Σ.Ε.Π.Κ.) ευχαρίστησε όλους τους προπονητές που παρευρέθησαν στο κλειστό του Παλαμά, καθώς  τα παιδιά της ομάδας επίδειξης που βοήθησαν τους ομιλητές-προπονητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων, εκφράζοντας τον θαυμασμό για το υψηλό επίπεδο αυτών των παιδιών και εκθειάζοντας την σημαντική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου των Τιτάνων Παλαμά.

Συνεχάρει τον Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά και τον πρόεδρο Νικήτα Πετρόπουλο , για την πρωτοβουλία διεξαγωγής του σεμιναρίου στον Παλαμά, σε μία επαρχιακή πόλη, τονίζοντας μάλιστα την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του.

Ο Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά ευχαρίστησε  με την σειρά του τον Σ.Ε.Π.Κ. για την ευκαιρία που δόθηκε για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου προπονητών στον Παλαμά.

Ευχαρίστησε  την Ε.Ο.Κ. και την Ε.Σ.ΚΑ.Θ. που παρευρέθησαν στον σεμινάριο αυτό και είναι αρωγοί σε τέτοιου είδους αθλητικές δράσεις.

Τέλος ευχαρίστησε φυσικά, τον Δήμο Παλαμά και τον κ. Βάιο Μπακαβέλο (πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ) για την στήριξη και την πολύτιμη βοήθεια του.

Στο "Καρδίτσα 2019" ο Κώστας Μίσσας  ανέλυσε την early offense και τις βασικές αρχές της man to man άμυνας, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στα είδη παγίδας στο low post και την ανάπτυξη ομαδικής επίθεσης από το low post. Τέλος, ο Δημήτρης Ξουρίδας στάθηκε στην ανάλυση της αξίας της κατοχής με την χρήση στατιστικών και στη σημασία της motion offense στις αναπτυξιακές ηλικίες.