Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Προβάδισμα τίτλου για την Αναγέννηση Καρδίτσας.


Η  Αναγέννηση Καρδίτσας παίζοντας ψυχωμένα πήρε το προβάδισμα τίτλου, επικρατώντας του Γ.Σ.Γόμφων με 94-90 στην παράταση (84-84 κ.α.),  κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 ΕΣΚΑΘ για την άνοδο στην  Γ΄Εθνική.

Οι παίκτες των Παππά-Κρομμύδα μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τους βρήκε μπροστά με  28-22.

Από εκεί και μετά οι Γόμφοι ισορρόπησαν , βρήκαν τον βηματισμό τους και το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο μέχρι το 50-46 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Γόμφοι ήταν κυρίαρχοι στην τρίτη περίοδο και με ένα  επιμέρους 23-11 έκλεισαν   το τρίτο δεκάλεπτο με  διαφορά στο +8 πόντους (61-69) με την Αναγέννηση να μην μπορεί να βρει λύσεις.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Αλεξίου συνέχισαν να προηγούνται και έφτασαν 42 δεύτερα  πριν τη λήξη να είναι μπροστά  4 πόντους (77-81) , αλλά κάπου εκεί οι γηπεδούχοι  με καλάθι του Μπράχου, τρίποντο του Κοβάτσεβ  και παίζοντας με σύνεση και με την παρότρυνση του κόσμου τους ,  που είχαν γεμίσει το κλειστό της πόλης , έφτασαν το παιχνίδι στο καλάθι μετά και τις βολές του Καγιαμανίδη που είχε αυξήσει και πάλι την διαφορά στος 2 πόντους , οδηγώντας τελικά  τον αγώνα στην παράταση με καλάθι του Καλιάρα 3 δεύτερα πριν το τέλος.

Στην παράταση , που καθυστέρησε να ξεκινήσει καθώς έγιναν συστάσεις να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι των γηπεδούχων  πίσω από την  μπασκέτα , η Αναγέννηση εκμεταλλευόμενη τους έμπειρους παίκτες της κατάφερε και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κάνοντας το πρώτο βήμα ανόδου στην Γ΄Εθνική.

Καλύτερος παίκτης και πρώτος σκόρερ για τους νικητές  ο Καλιάρας με 25 πόντους  και τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Κοβάτσεβ 19(3) και Τσέλιος 18(2).

Από την πλευρά των ηττημένων  αυτοί που σήκωσαν το βάρος στην επίθεση ήταν ο  Ψύρρας 26(4) που ήταν και πρώτος σκόρερ του αγώνα και ο Καγιαμανίδης με 22(5).

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στην έδρα των Γόμφων στο Μουζάκι που πρέπει να κάνουν οπωσδήποτε  νίκη , την επόμενη Κυριακή , αν θέλουν να οδηγηθούν σε τρίτο τελικό σε ουδέτερη έδρα, καθώς αν κερδίσει η ομάδα της Καρδίτσας θα πάρει αυτή την άνοδο.

Ο προπονητής της Αναγέννησης Β. Κρομμύδας σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε :
«Νίκη στη παράταση απεναντι στην εξαιρετική ομάδα των Γόμφων με 94-90 και 1-0 η σειρά ....
Συγχαρητήρια στην ομάδα των Γόμφων σε παίκτες και προπονητές ....
Εξαιρετική η διαιτησία των Καλογεροπούλου Γερακίνη και Φακιτσα ....
Ευχαριστούμε τον πραγματικά έκτο παίκτη μας τον κόσμο που γεμισε πάλι το γήπεδο τόσο πολύ που τραγουδάνε για μας που την Παρασκευή ήταν εκεί μαζί μας στη προπόνηση ...
Τέλος ένα τεράστιο μπράβο για τις ψυχαρες μας τους παίκτες μας!!!Μάγκες !!!!»

Αναγέννηση  - Γόμφοι 94-90
Δεκάλεπτα:28-22, 50-46, 61-69, 84-84, 94-90
Διαιτητές:Καλογερόπουλος , Γερακίνης , Φακίτσας.
Αναγέννηση Καρδίτσας  (Παππάς-Κρομμύδας): Φαλιάκης , Μπράχος 9(1), Πανταζής 2, Τσέλιος 18(2), Αραμπατζής , Πεσλής , Κοβάτσεβ 19(3),  Αργύρης 8(2), Σπανόπουλος 6, Νότος 7(1),  Καλιάρας 25.
Γόμφοι :(Αλεξίου) Καγιαμανίδης 22(5), Λιάσκος, Ζαχόπουλος 6, Ροδόπουλος 5(1), Τσίγκας 2, Μάρκος, Οικονόμου, Κουρμέτζας 6, Ψύρρας 26(4), Στρακάτσαλος 9(2),  Κουρέπης 14.