Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Αποστόλης Νικολούλης: «Θα πρέπει να επαναφέρουμε στην κοινή γνώμη την αξιοπιστία των διαιτητών και των οργάνων αυτής.»


Ο Αποστόλης Νικολούλης μετά την εκλογή του ως νέος πρόεδρος στον σύνδεσμο διαιτητών μπάσκετ Κεντροδυτικής Θεσσαλίας (ΣΔΚΚΘ)  ,  έδωσε συνέντευξη  στην εφημερίδα Ελευθερία και στον δημοσιογράφο Σωτήρη  Κέλλα λέγοντας τα εξής:



«Οι διαιτητές μπάσκετ οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές που περνάει το άθλημα και ειδικά μετά την αμφισβήτηση που υπάρχει στη διαιτησία και στην ΚΕΔ, το όργανο που ορίζει τους διαιτητές και αποδεικνύεται με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 επειδή δεν κατέβηκε να αγωνισθεί με τον ΠΑΟ στα πλέι οφ λόγω μη ορισμού ξένων διαιτητών. Θα πρέπει να επαναφέρουμε στην κοινή γνώμη την αξιοπιστία των διαιτητών και των οργάνων αυτής. Εμείς θα παλέψουμε γι’ αυτό γιατί πιστεύουμε στην ελληνική διαιτησία και το έχει αποδείξει επανειλημμένα με τους διαιτητές που έχει αναδείξει».

*Πού οφείλεται η γκρίνια;
«Δυστυχώς γκρίνια υπάρχει παντού και καχυποψία επίσης, πολλές φορές αδικαιολόγητη».


*Με τα οικονομικά των διαιτητών τι γίνεται;
«Αυτά είναι ένα λεπτό θέμα γιατί εμείς θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις των διαιτητών των εθνικών κατηγοριών από την ΕΟΚ και των τοπικών κατηγοριών από την ΕΣΚΑΘ. Επειδή το νέο ΔΣ βλέπει όλους τους διαιτητές το ίδιο ακριβώς, θα ενημερωθεί από την ΟΔΚΕ, ποιοι είναι οι συνάδελφοι απ’ όλη τη χώρα που έχουν εξοφληθεί απ’ την ΕΟΚ ή τις τοπικές Ενώσεις.
Οι αξιολογημένοι διαιτητές μας εδώ και χρόνια έχουν να πληρωθούν γι’ αγώνες που διαιτήτευσαν στα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα (αμοιβές διαιτησίας, ημεραργίες, αλλά και έξοδα μετακίνησης). Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας, οι διαιτητές μας έφθασαν σε οριακές καταστάσεις κι αρκετοί απ’ αυτούς σταμάτησαν την ενασχόληση με το λειτούργημά τους (κυρίως νεαροί έντιμοι και ελπιδοφόροι διαιτητές που μόνο αγαπούσαν το άθλημα και ήθελαν να προσφέρουν σ’ αυτό). Δεν είναι δυνατόν οι διαιτητές του συνδέσμου μας να καθίστανται μ’ αυτόν τον τρόπο χρηματοδότες των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και της ΕΣΚΑΘ».


*Το έλλειμμα των διαιτητών πώς σκοπεύετε να το καλύψετε;
«Θα δοθεί μεγάλη προτεραιότητα ειδικά στην εκπαίδευση των νέων διαιτητών με ομάδα εκπαιδευτών αποτελούμενη από τον καθηγητή διαιτησίας Μανασή και τους διαιτητές της Α1 κατηγορίας Γερακίνη, Ξέρα, Πιτσίλκα και Φακίτσα. Στην επιτροπή θα συμμετέχω και εγώ... Θα γίνουν δύο ακόμα επιτροπές, μια πειθαρχική όπου θα συμμετέχουν έμπειροι διαιτητές και μία ακόμα παρατηρητών».


*Τα οικονομικά του συνδέσμου πώς πηγαίνουν;
«Δυστυχώς έχουν σταματήσει οι επιχορηγήσεις, ενώ λόγω της κρίσης δεν παίρναμε και ποσοστό από τους διαιτητές. Το ταμείο μας έχει μόλις 1.000 ευρώ! Γι’ αυτό θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για ανεύρεση χορηγών για την επόμενη τριετία, έτσι ώστε με την οικονομική τους βοήθεια, να μας δώσουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε καλύτερα τους στόχους μας».
Και ο νέος πρόεδρος έκλεισε τη συνέντευξή του λέγοντας: «Η εξουσία για μένα είναι μόνο και μόνο ευθύνη και δεν προσδοκώ απ’ τη θέση του προέδρου του Συνδέσμου μας κανένα μα κανένα προσωπικό όφελος. Θα συνεχίσω να παραμένω αμετακίνητος στις αρχές που με χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο, για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου όταν φύγω απ’ τον σύνδεσμό μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα στη ζωή μας έχουν ένα τέλος μια δεδομένη χρονική στιγμή».