Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Και τώρα το Μαρούσι για τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ


Μετά τη νίκη στο Θεσσαλικό ντέρμπι με τον Ερμή Αγιάς, ο Α.Σ.Κ. υποδέχεται το Σάββατο το Μαρούσι σε ένα κρίσιμο ματς



Το Θεσσαλικό ντέρμπι ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην 23η αγωνιστική της Α2 Εθνικής, με τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ να επικρατεί στη Λάρισα του Ερμή Αγιάς με 60-68, πετυχαίνοντας την 12η νίκη του στο πρωτάθλημα, σπάζοντας το αήττητο της έδρας του Ερμή και διπλασιάζοντας τις φετινές νίκες επί της γειτονικής ομάδας.

Στο κλειστό της Νεάπολης βέβαια, ο Α.Σ.Κ. είχε στο πλευρό του περισσότερους από 150 φιλάθλους, που αναδείχθηκαν νικητές στην… αναμέτρηση της κερκίδας, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα να φτάσει σε μια δίκαιη και καθαρή νίκη, αφού οι «κυανόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παράλληλα, ήταν η πέμπτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα που τη φέρνει στην 6η θέση της κατάταξης, ισόβαθμη με άλλες τέσσερις ομάδες.

Επτά αγωνιστικές πριν το τέλος μιας συναρπαστικής σεζόν, όλα μοιάζουν ανοικτά με εξαίρεση την πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο για την οποία έχει τεράστιο προβάδισμα ο Ιωνικός, αλλά και η τελευταία θέση της βαθμολογίας, την οποία δεν θα αποφύγει, μαζί με τον απευθείας υποβιβασμό, ο Εθνικός Πειραιά. Για τις υπόλοιπες 14 ομάδες, οι επτά αγωνιστικές που απομένουν, θα είναι αυτές που θα κρίνουν την τύχη τους στο πρωτάθλημα. Θυμίζουμε, πως οι ομάδες από τη 2η έως την 5η θέση της κανονικής περιόδου, συμμετέχουν σε πλέι οφ ανόδου, με έπαθλο το δεύτερο εισιτήριο για τη Basket League. Στη διαδικασία των πλέι οφ, ο 2ος αντιμετωπίζει τον 5ο και ο 3ος τον 4ο της κατάταξης, στις τρεις νίκες με μεταφορά των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου. Στην άλλη μεγάλη μάχη, αυτή της παραμονής, οι δυο τελευταίοι της κανονικής περιόδου, ο 15ος και ο 16ος δηλαδή, υποβιβάζονται απευθείας, ενώ οι τέσσερις ομάδες από την 11η έως τη 14η θέση, συμμετέχουν σε πλέι άουτ για την παραμονή, από τα οποία οι ηττημένοι των ζευγαριών 11ος-14ος και 12ος-13ος θα υποβιβασθούν στη Β’ Εθνική.

Το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αλλά και οι λεπτές ισορροπίες στο πρωτάθλημα, ανατρέπουν την εικόνα ανάλογα με τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής. Για τον Α.Σ.Κ. λοιπόν, που στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια έχει τέσσερα στην Καρδίτσα και τρία εκτός έδρας, το ζητούμενο είναι να πετύχει τον καλύτερο δυνατό απολογισμό, ώστε να αποφύγει οριστικά κάθε σενάριο εμπλοκής στη διαδικασία των πλέι άουτ και στη συνέχεια, να διεκδικήσει το καλύτερο που του αναλογεί για τη φετινή περίοδο.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι σενάρια και κανείς δε μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια. Αυτό που ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή την ομάδα της πόλης μας, είναι το ματς του Σαββάτου, όταν στις 5 μ.μ. στο κλειστό υποδέχεται το Μαρούσι σε ένα πολύ κομβικό ματς. Η ομάδα της Αθήνας είναι ένας δύσκολος και σκληρός αντίπαλος, το Μαρούσι ο ιστορικότερος σύλλογος της κατηγορίας και το ματς του Σαββάτου έχει τεράστιο ενδιαφέρον και για τις δυο ομάδες. Από την Τρίτη, ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου, στον οποίο ο Α.Σ.Κ. θα κυνηγήσει τη νίκη που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στις φιλοδοξίες του στο πρωτάθλημα.