Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

"Τα έχουν" με την διαιτησία του ημιτελικού παίδων στον Γ.Σ.Σκιάθου.(vid)


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σκιάθου εξέδωσε ανακοίνωση - διαμαρτυρία για την διαιτησία του ημιτελικού του παιδικού πρωταθλήματος Μαγνησίας , δίνοντας μάλιστα και βίντεο με τις επίμαχες φάσεις, ρίχνοντας επίσης μομφή και στην αντίπαλη ομάδα του Αιολικού για τις ενέργειες της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :
«Είκοσι πέντε χρόνια είμαστε το «κόκκινο πανί» τόσο για τις αντίπαλες ομάδες, όσο και για τους διαιτητές.

Ο λόγος φυσικά είναι ότι είμαστε από νησί και κανείς δε θέλει να έρχεται το χειμώνα, ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με υποχρεωτική διανυκτέρευση ή με μεταφορά μέσω Κατηγιώργη.

Άλλοι μας χαρακτηρίζουν χούλιγκαν, άλλοι για να παίξουν ματς θέλουν την παρουσία αστυνομίας.

Κανείς δε λέει ότι έχουμε καταφέρει να έχουμε εκατό παιδιά στην ακαδημία μας και τέσσερα αγωνιστικά τμήματα στα πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α.Θ. (αντρικό, παιδικό, κορασίδες και νεανίδες). Κανένας δε νοιάζεται για το ότι σε κάθε παιχνίδι στην έδρα μας έχουμε το γήπεδο γεμάτο, ότι υπάρχει μουσική στο γήπεδο μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, ότι έχουμε γιατρό αλλά και εξωτερικό απινιδωτή με πιστοποιημένα άτομα για τη χρήση του.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα κάνουμε για τα παιδιά μας και το άθλημα του μπάσκετ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον σεβασμό των αντιπάλων, αλλά κυρίως των διαιτητών που έρχονται στο νησί. Δε θέλουμε να μας ευνοήσει κανείς τους. Ζητάμε όμως ίση μεταχείριση με τους αντιπάλους μας.

Παρόλο λοιπόν που ζητήσαμε να υπάρχει τουλάχιστον ένας έμπειρος διαιτητής για τον ημιτελικό αγώνα παίδων, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εν λόγω διαιτητές να μην καταφέρουν να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα ενός τέτοιου αγώνα.

Πλέον το «αυτούς έχουμε, αυτούς στέλνουμε» πρέπει να σταματήσει. Ορισμένοι εξ αυτών είναι επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για το ίδιο το άθλημα. Ας σταματήσουν να σφυρίζουν αν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Δεν μιλάμε φυσικά για τον παράγοντα ανθρώπινο λάθος. Θεωρούμε ότι από τη στιγμή που γίνεται κατ΄ εξακολούθηση, τότε πραγματικά είτε κάποιοι δε μας θέλουν στο χώρο του μπάσκετ, είτε πρόκειται περί ανικανότητας και ασχετοσύνης. Όπως και να΄χει , μας τιμωρούν παραδειγματικά με τις αποφάσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Όσον αφορά τους αντιπάλους μας, σε όλους παρέχουμε διευκολύνσεις για τη μετακίνησή τους στο νησί , όσο και για το οτιδήποτε χρειαστούν κατά την παραμονή τους σε αυτό. Το ίδιο έγινε και το προηγούμενο Σάββατο με την ομάδα του Αιολικού.

Κι ενώ μας είχε επισκεφθεί τη φετινή χρονιά άλλες δύο φορές ,πάντα παρουσία αστυνομικής δύναμης ,χωρίς να γίνει το παραμικρό ( στο ματς μάλιστα του αντρικού κι ενώ η ομάδα μας ηττήθηκε τους χειροκροτήσαμε μετά το τέλος του αγώνα ),θεώρησε ότι έπρεπε να το κάνει και τρίτη φορά!

Κάτι τέτοιο φυσικά θεωρείται προσβλητικό από τους υπεύθυνους του συλλόγου μας.

Δεν δεχόμαστε λοιπόν να έρχεται κάποιος ,να προκαλεί με τη συμπεριφορά του σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και στο τέλος να προβαίνει σε άσεμνες χειρονομίες προς την κερκίδα μας( που ως επί το πλείστον αποτελείται από παιδιά των ακαδημιών μας και τους γονείς τους ) και να τρέχει πανηγυρίζοντας περνώντας επιδεικτικά από μπροστά τους.

Ως εδώ κύριοι της Κ.Ε.Δ. / Ε.Σ.Κ.Α.Θ. ,φτάνει πια!

Σας ζητάμε να πάρετε τα μέτρα σας , αλλά και να μας συμπεριφέρεστε ως ίσους απέναντι στους αντιπάλους μας.
Σεβαστείτε τον αγώνα που κάνουμε τόσα χρόνια.
Το γνωρίζουμε ότι κανείς σας δε μας θέλει.

Να ξέρετε όμως ότι εμείς είμαστε εδώ για να μείνουμε.

Με εκτίμηση, το Δ.Σ. του Γ.Σ.Σκιάθου.»