Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Με Γιάννη Μπουρούση κόντρα στη Γεωργία η Εθνική.


Με τον αρχηγό της, Γιάννη Μπουρούση, θα παραταχθεί η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.



Ο 35άχρονος σέντερ ενσωματώθηκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος που βρίσκεται από τη Δευτέρα (18/02) στο Ηράκλειο, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης (21/02, 20.30) με τη Γεωργία, και προπονήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (19/02) μαζί με τους συμπαίκτες του στα Δύο Αοράκια. Με αφορμή την παρουσία του στη «γαλανόλευκη», η FIBA δημοσίευσε βίντεο με μερικές από τις καλύτερες στιγμές του από το πρώτο ματς με τους Εσθονούς, στο πλαίσιο του δεύτερου «παραθύρου», που διεξήχθη στο ίδιο κλειστό.

Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση με 21π., οκτώ ριμπάουντ, έξι ασίστ, τέσσερα κλεψίματα, ένα κόψιμο και δύο λάθη σε 24’. Πέτυχε άλλους 27π. κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία και συνολικά μέχρι στιγμής στα προκριματικά, σε εφτά αγώνες, έχει κατά μέσο όρο 16π., 6,7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1,7 κλεψίματα.

Είναι πρώτος ριμπάουντερ της Ελλάδας, δεύτερος στους πόντους και στα κλεψίματα και τρίτος στην αξιολόγηση και τις ασίστ, κατά μέσο όρο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος, έχει χρησιμοποιήσει έως τώρα στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας τριάντα παίκτες.

Πηγή:basketa.gr