Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση της Ελπίδας Καρδίτσας για την μη διεξαγωγή του αγώνα στη Φαλάνη.


Ανακοίνωση για τη χθεσινή (12/1) αναμέτρησή της κόντρα στον ΓΣ Φαλάνης στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής στο 2ο Όμιλο της Β’ ΕΣΚΑΘ εξέδωσε η Ελπίδα Καρδίτσας.



Η ομάδα της Καρδίτσας, αφού αναφέρεται στα γεγονότα που οδήγησαν στη μη τέλεση του αγώνα, προσφεύγει στη Διοργανώτρια Αρχή, την οποία καλεί να ενσκήψει στην υπόθεση και να λάβει απόφαση.

Αναλυτικά:
«Ένα πρωτοφανές, αν μη τι άλλο, γεγονός έλαβε χώρα το μεσημέρι του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο της Φαλάνης (Λάρισα). Η ομάδα μπάσκετ της Ελπίδας Καρδίτσας, στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β’ ΕΣΚΑΘ, επρόκειτο να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Έχοντας στη διάθεσή της μόνο 5 ετοιμοπόλεμους παίκτες και χωρίς τον προπονητή της Βασίλη Γανιά (λόγω ίωσης τα υπόλοιπα στελέχη δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν), αποφάσισε να αγωνιστεί , από σεβασμό στο άθλημα και στην αντίπαλη ομάδα .

Παρόλο που ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Αντωνίου είχε στην κατοχή του όλα τα απαραίτητα έγγραφα (δελτία αθλητών και κάρτες υγείας), οι διαιτητές σημείωσαν στο φύλλο αγώνα ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έναρξη της αναμέτρησης! Τα έγγραφα-δικαιολογητικά αφορούσαν τις αυτοκόλλητες ετικέτες, οι οποίες πάντως ήταν στην κατοχή των ανθρώπων της Ελπίδα και υποδείχτηκαν ηλεκτρονικά, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κώλυμα στα προηγούμενα ματς σε ό,τι αφορά την τέλεση των αγώνων.

Μια περίεργη ομολογουμένως απόφαση των αρχόντων του αγώνα, που δημιούργησε απορία και προβληματισμό στους πέντε ‘ηρωικούς’ παίκτες της Καρδιτσιώτικης ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άπραγοι από το κλειστό της πόλης, εκπληρώνοντας ασφαλώς και στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους (πληρωμή διαιτητών και γραμματείας ).

Σαν σύλλογος η Ελπίδα Καρδίτσας είναι πεπεισμένη ότι η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει σωστά για την τύχη του αγώνα, που τόσα άδοξα δεν διεξήχθη, όχι με υπαιτιότητα πάντως της ομάδας μας.

Υ.Γ. Από αγάπη για τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι η Ελπίδα αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες στην Β΄ ΕΣΚΑΘ.

Ένα κράμα βετεράνων παικτών και νέων (επί το πλείστον φοιτητών) συντηρούν την ομάδα από το υστέρημά τους (πληρωμή διαιτητών, γραμματείας ,ταξίδια εκτός έδρας). Στόχος η υγεία, σωματική και ψυχική, που προσφέρει το μπάσκετ.

Ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε το άθλημα που τόσο αγαπάμε σε πλαίσια αθλητικά και ψυχαγωγικά.

Ευχαριστούμε την ομάδα του ΓΣ Φαλάνης για την φιλοξενία.

Ο λόγος ανήκει πλέον στην διοργανώτρια αρχή.

Με τιμή,

Το Δ.Σ, ο προπονητής και οι παίκτες της Ελπίδας ΒC»

Πηγή: http://karditsasportiva.gr