Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πλούσια σε "δράση" η Ανόρθωση Βόλου - Οι πρώτες σημαντικές μεταγραφές



Η αντρική ομάδα της Ανόρθωσης πραγματοποίησε δυο σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις αφού αποκτήθηκαν οι νεαροί αλλά πολύ ταλαντούχοι αθλητές Κουκουράβας και Φιλίππου.


Ο Κουκουράβας είναι 22 χρονών, αγωνίζεται ως point guard, προέρχεται από τον Γ.Σ.Βόλου και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των 96αρηδων που είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Το ίδιο ισχύει και για τον πανύψηλο Συμεών Φιλλίπου, ο οποίος είναι 21 χρονών, και αυτός προέρχεται από τον Γ.Σ.Βόλου ενώ με τα εντυπωσιακά του προσόντα αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα τους νεοφώτιστους στην Β’ Κατηγορία. Δυο πολύ σημαντικές προσθήκες, που είναι ικανές να αλλάξουν τα δεδομένα στην Β’ τοπική, πάντα όμως μέσα στην φιλοσοφία του συλλόγου που είναι η ανάδειξη νέων αθλητών της Μαγνησίας.

Η ακαδημία συνεχίζει τις δράσεις της, πραγματοποιώντας νέα φιλικά παιχνίδια την περασμένη Κυριακή, στο κλειστό ‘Βάκης Παρασκευόπουλος’. Πιο συγκεκριμένα πάνω από 80 παιδιά αγωνίσθηκαν στις συγκεκριμένες φιλικές αναμετρήσεις (με τα αντίστοιχα τμήματα του Γ.Σ.Βόλου) που σκοπό έχουν τα παιδιά να παίξουν, να χαρούν, να κάνουν νέους φίλους μα πάνω από όλα να κοινωνικοποιηθούν με απώτερο σκοπό την δημιουργία ικανών και σωστών ανθρώπων.

Τα παιχνίδια ήταν συναρπαστικά, οι κερκίδες κατακλύστηκαν από γονείς και φίλους που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα κατορθώματα των λιλιπούτειων αθλητών και φυσικά να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες όλων των παιδιών. Σκορ δεν κρατήθηκε καθώς έτσι είχε συμφωνηθεί μεταξύ των διοικήσεων καθώς μοναδικός σκοπός των συγκεκριμένων φιλικών αγώνων ήταν η ψυχαγωγία των παιδιών και μόνο.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, το κλειστό γήπεδο κατακλύστηκε από παιδιά, παιδικές φωνές και χαμόγελα, με το σκηνικό να θυμίζει γιορτή, αφού για αυτό είχαν φροντίσει οι διοικούντες της Ανόρθωσης Βόλου ώστε να μη λείπει τίποτα από κανένα τμήμα και κανένα παιδί.

Συγκεκριμένα, στις  εννιά το πρωί, την αρχή έκαναν οι έφηβοι (γεν.2000-02), ακολούθησαν τα προμίνι(2007-08) και έκλεισαν οι φιλικές αναμετρήσεις με τους παίδες(2004-06).

Όλοι οι αγώνες σημείωσαν τεράστιο ενδιαφέρον ενώ μετά από κάθε αγώνα οι δυο ομάδες χειροκροτούσαν στο άκουσμα του ονόματος της άλλης ομάδας ενώ όλα τα τμήματα φωτογραφήθηκαν από κοινού, με τους νεαρούς αθλητές να είναι αγκαλιασμένοι.

Όλα τα τμήματα της Ανόρθωσης την ερχόμενη Κυριακή (7/10) θα αναμετρηθούν με τα αντίστοιχα τμήματα της Νίκης Βόλου ενώ η αντρική ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της με καθημερινές προπονήσεις καθώς θα συμμετάσχει στο τουρνουά που διοργανώνει το B.C Volos (13-14/10) όπου θα αντιμετωπίσει την Δήμητρα Ευξεινούπολης και το BC Volos, δυο ομάδες που αγωνίζονται στην Α2.

Τέλος, Κ Α Λ Ο Υ Ν Τ Α Ι, όσα παιδιά ηλικίας 6-16 χρονών θέλουν να εγγραφούν στα τμήματα της ακαδημίας του συλλόγου, τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει τις προπονήσεις λειτουργώντας με επαγγελματικά πρότυπα και με προπονητές-Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση, μπορούν να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα:
-Γενικός Αρχηγός: Παπαχρήστος Βασίλειος(6931042330),
-Υπεύθυνος Προπονητής Ακαδημιών: Καπουρνιώτης Μιχάλης(6936578196),
-Προπονητής: Γαλανάκης Νίκος(6937014336).
-Προπονητής: Συλεόπουλος Βαγγέλης(6948387397).