Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Κατερίνα Σωτηρίου: «Μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο»


Από τις αθλήτριες που συμμετείχαν στην πρώτη παρουσία της Εθνικής σε Παγκόσμιο είναι η Κατερίνα Σωτηρίου.



Οκτώ χρόνια μετά η 34χρονη φόργουορντ θυμάται εκείνες τις μέρες τονίζοντας ότι η εμπειρία, αλλά και ο ενθουσιασμός θα είναι ο οδηγός για την ομάδα στη φετινή διοργάνωση.

«Το προηγούμενο Παγκόσμιο ήταν μια τρομερή εμπειρία, όπως εξάλλου, θεωρώ ότι θα είναι και αυτή που έχουμε μπροστά μας. Απλά τότε, το 2010 στην Τσεχία ήμασταν πιο άπειρες. Τώρα έχουμε την εμπειρία από την παρουσία μας στο ενδιάμεσο σε αρκετά Ευρωμπάσκετ, διαχειριζόμαστε καλύτερα τα πράγματα και όλα αυτά δίνουν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ζήσουμε κάτι ωραίο  και σε αυτό το Παγκόσμιο. Θα προσπαθήσουμε η ομάδα να δείξει τον καλύτερό της εαυτό και να βγάλουμε το γήπεδο όλα αυτά που έχουμε δουλέψει», ήταν αρχικά τα λόγια της.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Σωτηρίου αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή της Εθνικής στο Παγκόσμιο. «Είναι πολύ σημαντική. Το έχουμε πει από πέρυσι που καταφέραμε και πήραμε την πρόκριση. Κερδίσαμε το εισιτήριο απέναντι σε μεγαθήρια κάτι το οποίο συνιστά μεγάλη επιτυχία. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να το απολαύσουμε. Εχουμε δουλέψει πολύ αυτό το διάστημα και θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλύτερο αγωνιστικό μας προσωπο».

Οσο για το τι μπορούμε να περιμένουμε από την Εθνική είπε. «Κάθε