Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: «Να έχουμε μια ταυτότητα»


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής Ομάδας με την Γαλλία:
«Δεν έχει καμία σχέση το Μαυροβούνιο με την  Γαλλία σε τρόπο παιχνιδιού. Η Γαλλία είναι πολύ αθλητική ομάδα, είναι δυνατοί οι Γάλλοι και δυστυχώς δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε. Το αντιμετωπίσαμε τελείωσε λάθος το παιχνίδι. Δώσαμε υυκαιρία στους Γάλλους να παίξουν δυνατά. Έπρεπε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο, να μπούμε δυνατά σε άμυνα και επίθεση. Η έλλειψη χρόνου και το «δέσιμο» που λείπει με τα υπόλοιπα παιδιά είναι κάτι που φαίνεται στο παιχνίδι μας».


Ο ίδιος βρέθηκε απέναντι στον Νίκολα Μπατούμ, από τους κορυφαίους Γάλλους παίκτες: «Δεν είναι αυτό το θέμα. Πρέπει να καταλάβουμε πως αν ένας παίκτης έχει όλο το γήπεδο δικό του, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις. Η άμυνα θα δώσει την πορεία. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο αν δεν καταφέρουμε εκεί. Θα πρέπει να έχουμε μια ταυτότητα, να ξεκινάμε από εκεί και μέσα από αυτή να βρίσκουμε ρυθμό και στην επίθεση».


Ο Βασιλόπουλος θεωρεί πως το τουρνουά αυτό βοήθησε, αλλά και πως «στα επίσημα θα είμαστε πιο έτοιμοι» για να προσθέσει: «Οι Σέρβοι είναι πιο καλή ομάδα από την Γαλλία και πιο επικίνδυνη, αλλά εμάς μας ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού. Θα είμαστε στην έδρα μας επιπλεον και θέλω να πιστεύω πως με κατάλληλη συγκέντρωση θα φτάσουμε στη νίκη. Έχουμε παιδιά με ταλέντο και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα το  βγάλουμε στο παρκέ».