Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Πρωταθλητές οι Χαβαζέλες και Bombers στο ανεπίσημο τουρνουά μπάσκετ Μαγνησίας .(φώτο)


Ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 1/8 , παρουσία του Δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου το φετινό Ανεπίσημο Πρωτάθλημα μπάσκετ Μαγνησίας στο Ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας.



Άλλη μια χρονιά που όλοι μαζί , αθλητές, προπονητές, παράγοντες, διαιτητές, κριτές, φίλαθλοι, αντάμωναν καθημερινά, και απολαμβάνουν μπασκετικό  θέαμα στο καθημερινό ραντεβού τους για ένα σχεδόν μήνα.

Το τουρνουά διεξήχθη σε δυο (2) κατηγορίες: μια κατηγορία για Επισήμους Αθλητές και μια κατηγορία για μη Επισήμους Αθλητές.

Στην κατηγορία των  Επισήμων Αθλητών , πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Χαβαζέλες που επικράτησαν στον τελικό  με 71-67  των Τιτάνων.

Την τρίτη θέση κατέλαβε η  Lιberta που επικράτησε στον μικρό τελικό , που έγινε την Τρίτη 31/7 , των παλαιμάχων του Γ.Σ.Βόλου.

Στην άλλη κατηγορία των Ανεπίσημων Αθλητών, πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι Bombers, που νίκησαν  στον τελικό τους Παλαιμάχους Αλμυρού με 45-36, ενώ την τρίτη θέση πήραν  τα Φιλαράκια που επικράτησαν με 61-36 του Cafe Life στον μικρό τελικό.

Μετα το πέρας των αγωνων με την παρουσίαση της τελετης λήξης του τουρνουά να γίνετε απο τον αντιπρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ.  Μιχάλη Καπουρνιώτη ,  εγιναν οι καθιερωμενες απονομές των κυπέλλων και βραβεύτηκαν οι  Μπόγδανος, Λάππας, Πολίτης, Τσαβές και Κουβάτας , ενώ τιμήθηκαν επίσης ο παράγοντας της ΕΣΚΑΘ κ. Απόστολος Κρεμαστάς, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου κ. Ηλιόπουλος, αλλά και οι Γιάννης Κισκίνης και Μιχάλης Παπαρίζος για την προσφορά τους στον θεσμό του ανεπίσημου.

Ο  Δημήτρης Κανούλης που αγωνίστηκε με τους Τιτάνες, είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών στο Ανεπίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ (26 συμμετοχές) και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Συγχαρητηρια στους διοργανωτές και σε όσους συμμετείχαν για να γίνει ακόμη ένα καλοκαιρινό τουρνουά μπάσκετ. Επειδή αυτό το τουρνουά είναι ένας θεσμός όλα αυτά τα χρόνια για την πόλη μας αυτό που έχει πρώτα σημασία είναι να συνεχίσει να υπάρχει και ελπίζω να υπάρχει πάντα η ανάλογη συμμετοχή. Φέτος με όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν άδικα την ζωή τους κρατήθηκε στο γήπεδο ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη του τελικού. Όταν βλέπω στην επίσημη κατηγόρια παίχτες εθνικών κατηγοριών και παίχτες με ιστορία στο χώρο του μπάσκετ ( ΤΣΩΛΗΣ - ΛΑΠΠΑΣ - ΠΟΛΙΤΗΣ - ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ - ΤΑΣΣΟΣ - ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ - ΤΣΙΑΚΛΑΚΑΝΟΣ - ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΤΣΑΒΕΣ - ΜΗΤΡΟΥΛΑΣ - ΝΤΙΚΑΣ - ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ - ΙΛΤΣΟΓΛΟΥ - ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ - ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ) και στην ανεπίσημη (ΒΟΝΤΖΟΣ - ΠΑΠΑΡΙΖΟΣ - ΞΑΝΘΑΣ - ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ - ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ - ΚΟΥΝΤΡΙΑΣ - ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ - ΤΖΟΥΜΑΣ - ΚΟΥΒΑΤΑΣ) να έρχονται να το στηρίξουν με την παρουσία τους τότε αυτό είναι και η καλύτερη διαφήμιση για όλο το τουρνουά. Ραντεβού του χρονου για ένα ακόμη τουρνουά. Λ.ιγο ξεκούραση για όλους τώρα και η συνέχεια στα παρκέ. Καλή χρονιά σε όλους και χωρίς τραυματισμούς. ΜΟΝΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»


Ακολουθεί φωτορεπορτάζ του magnesianews.gr από τις  3 πρώτες  ομάδες Επίσημων και Ανεπίσημων Αθλητών.
Χαβαζέλες
 Τιτάνες
 Τα αδέλφια Κέτουλα (Πλάτωνας και Βαλεντίνος) με το Κύπελλο της τρίτης θέσης που κατέκτησε η ομάδα τους Lyberta, μαζί με τον Γιάννη Κισκίνη, που βραβεύτηκε για την προσφορά του στον θεσμό.

 Bombers
Παλαίμαχοι του Γ.Σ. Αλμυρού
 Φιλαράκια