Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Συνεργασία Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας με Μπασδέκη Γεώργιο.

Ο Γ.Σ.Ε.Ελασσόνας και συγκεκριμένα ο νέος πρόεδρος του τμήματος Μπάσκετ και αντιδήμαρχος του δήμου Ελασσόνας Γκέκας Ιωάννης ,  έδωσε τα χέρια για  την έναρξη της συνεργασίας  την νέα χρονιά με τον χειρουργό - ορθοπεδικό Γεώργιο Μπασδέκη .



Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Γυμναστικός Ελασσόνας τμήμα μπάσκετ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με τον χειρουργό - ορθοπεδικο Μπασδέκη Γεώργιο MD PhD για την κάλυψη και πρόληψη των αναγκών της ομάδος.»

Ποιός είναι ο Γεώργιος Μπασδέκης
Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Μπασδέκης Γεώργιος MD PhD αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1996. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας του ορθοπαιδικού το 2005 και μετεκπαιδεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις και στην αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων επί 2ετια στην Γαλλία όπου πραγματοποίησε χειρουργικό και επιστημονικό έργο.
Στην συνέχεια εργάστηκε ως Επιμελητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας επί 6ετιας αντιμετωπίζοντας έκτακτα και τακτικά περιστατικά και έκτοτε δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα έκτοτε.

Συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές και πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις σε αθλητές και μη, αρθροσκοπήσεις γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, αρθροπλαστικές ισχίου AMIS και γόνατος με πλοήγηση MIS, κατάγματα και άλλες.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας, και αργότερα, παρακολούθησε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στο πεδίο της ορθοπαιδικής αθλητιατρικής, έχοντας τιμηθεί με την διεθνή υποτροφία της ESSKA Ευρωπαϊκή αρθροσκοπική Εταιρία (ESSKA-APKASS traveling fellowship).

Είναι μέλος της ESSKA (ευρωπαϊκής αρθροσκοπικής εταιρίας), της ISAKOS (παγκόσμιας αρθροσκοπικής εταιρίας) και της ICRS (International Cartilage Repair Society) Είναι μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας «Γεώργιος Νούλης»

Έχει θητεύσει ως επικεφαλής ιατρός σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες ήδη από το 2005, και σύμβουλος ορθοπαιδικός σε διάφορες ομάδες.
Είναι ο επικεφαλής ιατρός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας ΑΕΛ 1964.
Ασχολείται με την Αξιολόγηση, Κλινική εκτίμηση, Αποκατάσταση και διαθέτει στο ιδιωτικό του ιατρείο φορητούς διαγνωστικούς υπερήχους, μηχάνημα αξιολόγησης στροφικής αστάθειας γόνατος με υπολογιστή GNRB Rotab, πελματογράφο Comex και EPI συσκευή διαδερμικής ηλεκτροθεραπείας για άμεση αντιμετώπιση τενοντίτιδας, τενοντοπάθειας, μυικών τραυματισμών και μηχανήματα για παρασκευή και χρήση αυτόλογων παραγόντων αίματος PRP’s με οριζόντια φυγόκεντρο συγκεκριμένης ταχύτητας και ειδικό ενεργοποιητή αιμοπεταλλίων από Αυστραλία για άμεσο και ασφαλές αποτέλεσμα.
Τα τελευταία 20 έτη έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία Αθλητιατρικής και Ορθοπαιδικής (3), δημοσιεύσει σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (20) και παρουσιάσει περισσότερες από 100 εργασίες και διαλέξεις ως καλεσμένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στους τομείς της εξειδίκευσής του (Ρηξη Προσθιου Χιαστου, συρραφη Μηνισκου, Χόνδρινες βλάβες, Αρθροσκόπηση και Αθλητικές Κακώσεις).

mail: geobasd@yahoo.gr
facebook: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ MD PhD Ορθοπαιδικος