Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Στο camp του Αιολικού Βόλου ο μπόμπερ της Β’ Εθνικής Μιχάλης Πολίτης.(φώτο)


Στην καλύτερη πεντάδα ο Βολιώτης Μιχάλης Πολίτης.  Ο Μιχάλης Πολίτης θα μπορούσε να διεκδικήσει τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της χρονιάς μαζί με τον Γιάννη Κακιούζη έχοντας συγκεντρώσει 13 ψήφους στην ψηφοφορία των 16 προπονητών της Β’ Εθνικής .Η μεγάλη συμβολή του είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Τρικούπη να βρεθεί στα σαλόνια τη Α2 Εθνικής την επόμενη σεζόν 2018-19, ανανεώνοντας το συμβόλαιο του.



Με  υποδυόμενο ρόλο Δημοσιογράφου αυτή τη φορά ο υπεύθυνος της ακαδημίας του Αιολικού Σαμαράς Αντώνης πήρε συνέντευξη από τον Μιχάλη Πολίτη παρουσία αρκετών αθλητών –αθλητριών που συμμετέχουν στο camp του Αιολικού στο κλειστό του 3ου Γυμνασίου της Ν. Ιωνίας.

1.Μιχάλη πόσα χρόνια ασχολείσαι με το Μπάσκετ; Από Β’ Δημοτικού .Ο coach Μάνος με τράβηξε και με κατεύθυνε προς το μπάσκετ και του χρωστάω πολλά. Ο coach Μάνος μου έκανε προπονήσεις και το καλοκαίρι και κάποια καλοκαίρια με  έστειλε και στο ICBS .

2.Πόσες ώρες ασχολείσαι κατά την διάρκεια της ημέρας με το μπάσκετ;1.30-2 ώρες μόνος και 1.30 ώρα με γυμναστή πριν την προπόνηση.

3.Πότε κατάλαβες ότι ήθελες να γίνεις επαγγελματίας αθλητής; Στα 14-15  χρόνια το σκέφτηκα αρχικά και σιγά-σιγά το συνειδητοποίησα και το ήθελα πολύ.

4.Πρώτη σου  επιτυχία σαν μαθητής;2005 Κατερίνη 2Η  Πανελλήνια νίκη-2006 Κύπρος 2Η Πανελλήνια νίκη.

5.Τα καλοκαίρια ασχολείσαι με το μπάσκετ; 2-3 ώρες την ημέρα

6.Τι άποψη έχεις για τα κενά των αθλητών κατά την διάρκεια των διακοπών; Δικαιολογούνται τα παιδιά που αποφεύγουν να καλύψουν τις αθλητικές τους αδυναμίες κατά την διάρκεια των διακοπών  διότι καλοκαίρι είναι και θέλουν να κάνουν και άλλα πράγματα. Ο coach είναι αυτός που μπορεί να  τους προτρέψει και να τους κατευθύνει ώστε να καλύψουν τις ατομικές τους μπασκετικές  αδυναμίες . Τα σημερινά παιδιά  δυστυχώς ξεφεύγουν και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χάνουν πολύ χρόνο από την πραγματική τους ζωή. Σίγουρα   χρειάζεται κάποιο μέτρο σε όλα αυτά για  να υπάρχει  κάποια ισορροπία  .

7.Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τα βάρη; Στα 14.

8.Έχεις οικογένεια; Ναι έχω ένα κοριτσάκι 4.5 ετών και περιμένω και άλλο.

9.Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι να είσαι επαγγελματίας αθλητής και να αλλάζεις κάθε χρόνο πόλη και ομάδα; Πραγματικά είναι πολύ δύσκολο όταν έχεις και οικογένεια. Απλώς το συνειδητοποιείς και είναι θέμα συνήθειας και τελικά γίνεται και ωραίο.

10.Θα επέστρεφες ξανά στο Βόλο; Δύσκολα γιατί είμαστε πολύ πίσω. Μου  αρέσει το Μεσολόγγι γιατί στηρίζει την ομάδα .Έχω τραυματικές εμπειρίες  από  Βόλο, έπαιξα χωρίς να πληρωθώ στη Νίκη Βόλου στην Α2 Εθνική.

11.Τι άποψη έχεις για το Βολιώτικο μπάσκετ; Δεν παρακολουθώ νομίζω δεν υπάρχει ομάδα για διάκριση. Ο Προμηθέας για παράδειγμα που πηγαίνει πολύ καλά  στηρίζει την ακαδημία του και ενδιαφέρεται πραγματικά  πολύ για τα παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ.

12.Τι άποψη έχεις για το επίπεδο του Βόλου σε επίπεδο αντρών;4-5 άτομα  σε κατηγορίες Β’ και Α2’ Εθνική δεν γυρνούν στο Βόλο γιατί είναι κακές οι συνθήκες. Ο Καραβασάνης αν και έπαιξε και Ευρώπη το παράτησε και δεν του άρεσε το επίπεδο του Βόλου.

13.Αξίζει να ασχολείται κανείς μόνο με το μπάσκετ; Όχι όταν είσαι μικρός μόνο με το μπάσκετ! Προτεραιότητα έχει το διάβασμα. ‘Όσο αφορά το μπάσκετ σίγουρα υπακοή στον προπονητή  και πειθαρχία στις προπονήσεις και στους αγώνες. Αν παίξεις σε υψηλό επίπεδο χρειάζεσαι και ένα στήριγμα Σχολής. Προσοχή στους έρωτες. Διάβασμα και μπάσκετ με κλειστό FACEBOOK .

14.Πως ζεις από το μπάσκετ; Είμαι τυχερός κάποιοι Σύλλογοι επιζητούν την άνοδο και με χρειάζονται.

15.Τι θέση παίζεις; 2   

16.Υπάρχουν περιπτώσεις που σκέφτηκες να σταματήσεις το μπάσκετ; Πολλές περιπτώσεις και να φανταστείς μένω μόνος από τα 22 μου χρόνια. Τραγικές οι περσυνές καταστάσεις με την Α.Ε.Λ. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές  διεξόδου από την πλευρά μου λόγω μη σπουδών.

17.Ενώ μας λες όχι έρωτες εσύ είσαι 12 χρόνια με την γυναίκα σου! Έχεις δίκιο είναι κάτι που  δεν μπορείς να το καθορίσεις. Η γυναίκα μου με βοηθούσε στη δουλειά και με συμπαραστεκόταν στα δύσκολα .Ήταν αθλήτρια του Βόλεϊ και ξέρει από αθλητισμό. Ο αθλητής δεν έχει ξενύχτια σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται. Είναι στρατιώτης .Μια γυναίκα αν είναι και αθλήτρια αυτό το καταλαβαίνει και βοηθάει την κατάσταση διαφορετικά παύεις να είσαι αθλητής .Θέλεις ηρεμία και νηφαλιότητα. Το σίγουρο είναι ότι το μπάσκετ δεν το παρατάς σε καμιά περίπτωση διότι το αγαπάς .

18.Το δελτίο ήταν εύκολη περίπτωση να το πάρεις; Δυσκολεύτηκα να το πάρω από το Βόλο το κυνήγησα ,το πλήρωσα και έτσι το πήρα.

19.Αν είχες άλλη δουλειά θα είχες ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ; Σίγουρα ναι και πολύ πιο άνετα χωρίς άγχος και φόβο με 100% δουλειά.

20.Σε ποιες ομάδες έχεις αγωνιστεί; 2006-07 Β’ Εθνική Ολυμπιακό Βόλου -2007-08 Β’ Εθνική Ολυμπιακό Βόλου-2008-09 Γ’ Εθνική Ολυμπιακό Βόλου-2009-2010 Λειβαδιά  Γ’Εθνική-2010-11 Ρέθυμνο Α2 άνοδος στην Α1-2011-12 Νίκη Βόλου Β’ Εθνική άνοδος στην Α2-2012-13 Νίκη Βόλου Α2-2013-14 Βόνιτσα 1ος σκόρερ κ στους 4 ομίλους της Γ’Εθνικής-2014-15 Γ’ Εθνική κ άνοδος με την Βόνιτσα στην Β’Εθνική-2015-16 Α.Ε.Λ. Β’ Εθνική άνοδος στην Α2-2016-17 Α2 με την Α.Ε.Λ.2017-18 Β ’Εθνική ,άνοδος στην Α2 με τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Φίλε Μιχάλη σ’ ευχαριστώ όπως και όλος ο Αιολικός που δέχτηκες την πρόσκληση και ήρθες εδώ σήμερα και μας έδωσες μαθήματα της μπασκετικής σου ζωής . Είμαι σίγουρος ότι οι αθλητές του CAMP  που σ’ άκουσαν σήμερα θα προβληματιστούν  και σε πολλά κομμάτια της καθημερινής και αθλητικής τους ζωής θα  αλλάξουν συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ Α2  ΕΘΝΙΚΗ .