Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Στέφανος Πέρκος: «'Ολες οι μεταγραφές ήταν πρώτες επιλογές - Κλείνουμε το ρόστερ με έναν πάουερ φόργουορντ»


Με γρήγορες και στοχευμένες κινήσεις προχώρησε μέχρι στιγμής στο φετινό μεταγραφικό παζάρι η ομάδα του Ερμή Αγιάς, η οποία έχει συγκροτήσει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το ρόστερ για τη νέα περίοδο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.



Οι «κυανόλευκοι», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άρη Γκουτρουμάνη από την  eleftheria.gr,  βρίσκονται σε αναζήτηση ενός πάουερ φόργουορντ που θα συμπληρώσει το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Ήδη αυτή τη στιγμή στο «οπλοστάσιο» του Ερμή Αγιάς βρίσκονται 12 παίκτες με τον τεχνικό Στέφανο Πέρκο να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έγιναν, τον συντονισμό και τη συνεργασία με τη διοίκηση και ειδικότερα τον πρόεδρο Θ. Ριζούλη. Οι δύο άνδρες μάλιστα αναμένεται σήμερα να έχουν συνάντηση, στην οποία θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της ομάδας, καθώς επίσης στο οργανωτικό κομμάτι αλλά και στην τελευταία μεταγραφή που πρέπει να γίνει.

Η σημαία της ομάδας, ο Νέστορας Κόμματος μαζί με τους Λόλα, Τριανταφύλλου, Τσιαμπαλή, Βρεττά, Νταλό και Τσούμα ανανέωσαν τη συνεργασία τους από την περσινή σεζόν, ενώ οι φετινές προσθήκες αφορούν στους Τσούλκα, Τσιλούλη, Σπυρόπουλο, Μπελιάνκου και Τζόλο.

Η έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας ορίστηκε για τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στο κλειστό της Νεάπολης, το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως έδρα τη φετινή σεζόν ο Ερμής Αγιάς.

«Θέλουμε να μιλήσουμε για κάποια θέματα σχετικά με τη λειτουργία της ομάδας, αλλά και κάποιες ακόμα λεπτομέρειες για τη συμπλήρωση του ρόστερ» είπε ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς, Στέφανος Πέρκος αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο του συλλόγου, Θ. Ριζούλη και πρόσθεσε:

«Μέχρι στιγμής η συνεργασία μας είναι άψογη σε όλους τους τομείς και κυρίως στις επιλογές μας και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο.

Ο πρόεδρος ανταποκρίθηκε στις μεταγραφές που του ζήτησα, πήραμε παίκτες που θέλαμε και θα πρέπει να τονίσω ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν οι πρώτες μας επιλογές. Απομένει μία θέση και συγκεκριμένα προσπαθούμε να βρούμε έναν πάουερ φόργουορντ για να κλείσουμε το ρόστερ».

Ο Στέφανος Πέρκος αναφέρθηκε και στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Εθνική και ειδικότερα στο πώς διαμορφώνεται το τοπίο σχετικά με τις ομάδες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα έλεγα ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ πιο δύσκολο. Το τοπίο είναι θολό. Μπορεί μεν στην κορυφή να διαφαίνεται το μεγάλο φαβορί που είναι η ομάδα του Ιωνικού, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φανερά αδύναμες ομάδες ανεβάζει τον δείκτη δυσκολίας. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους. Φυσικά κατά τη γνώμη μου σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι μεταγραφικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής, γιατί υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες που ακόμα δεν έχουν κλείσει σε κάποια ομάδα.

Σε γενικές γραμμές οι διαφορές θα είναι μικρές. Γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις».

Τέλος, ο τεχνικός του Ερμή Αγιάς αναφέρθηκε και στη φετινή έδρα της ομάδας, το κλειστό της Νεάπολης τονίζοντας ότι «αυτό βολεύει όλους. Πρώτον την ίδια την πόλη της Λάρισας, η οποία θα έχει μπάσκετ υψηλού επιπέδου, μετά την αποχώρηση του Φάρου αλλά και την απόφαση της ΑΕΛ να επιστρέψει στο τοπικό. Δεύτερον την ομάδα του Ερμή Αγιάς γιατί θα της δοθεί η ευκαιρία να παίξει μπροστά σε μεγαλύτερο κοινό και τρίτον τους ίδιους τους παίκτες που θα αποφύγουν τις συνεχείς μετακινήσεις στην Αγιά».

Πηγή:eleftheria.gr