Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Αυξανονται οι πιθανότητες για άνοδο της Νίκης Βόλου .


Συγκροτήθηκε από την ΕΟΚ το πλάνο της νέας αγωνιστικής περιόδου για τα Εθνικά πρωταθλήματα και το κύπελλο μπάσκετ.


Η προθεσμία για τη συμμετοχή των ομάδων στις παραπάνω διοργανώσεις έληξε στις 25 Ιουνίου σύμφωνα με την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν σε περίπτωση που κάποια σωματεία δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε η λίστα των ομάδων ανά κατηγορία που έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ θα διαφοροποιηθεί, καθώς κάποια σωματεία θα κληθούν να καλύψουν αυτά τα κενά και ως εκ τούτου θα βρεθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Ο νομός Καρδίτσας θα εκπροσωπηθεί στις Εθνικές κατηγορίες από τον Α.Σ.Καρδίτσας στην Α2 Εθνική και από τους Τιτάνες Παλαμά στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής.

Ο νομός Λάρισας βάσει των δεδομένων από τη φετινή χρονιά και μετά τις εξελίξεις με τον Γ.Λ.Φάρο, θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις ομάδες, τον Ερμή Αγιάς στην Α2 Εθνική, την ΑΕΛ και τον Γ.Σ.Φαρσάλων στον 2ο όμιλο της Β’ Εθνικής και την Ολύμπια στον 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών.

Ο νομός Μαγνησίας θα έχει τρεις αντιπροσώπους , την Νίκη Βόλου και τον Ολυμπιακό Βόλου στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής και τον Ολυμπιακό Βόλου στον 2ο όμιλο της Α2 Γυναικών.

Ο νομός Τρικάλων έχει τα Τρίκαλα BC  στην Α2 Εθνική και τους Ίκαρους Τρικάλων που θα πάρουν μέρος στον τρίτο όμιλο της Γ' Εθνικής.


Αυτή τη στιγμή στον Θεσσαλικό χώρο  οι περισσότερες  ομάδες κινούνται για την ενίσχυση τους την καινούργια χρονιά. Στις μόνες ομάδες που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια κινητικότητα είναι τα Τρίκαλα BC και AEΛ , ενώ στον Ολυμπιακό Βόλου προσπαθούν να βρουν την διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του συλλόγου και τα άτομα που θα  αναλάβουν το Ανδρικό και Γυναικείο Τμήμα Μπάσκετ και τις αντίστοιχες Ακαδημίες.

Σε Πανελλήνια κλίμακα , η Λευκάδα μετά το χθεσινό (Τρίτη 4/7) διοικητικό συμβούλιο  αποφασίστηκε να δηλωθεί τη νέα αγωνιστή περίοδο στην Γ’ Εθνική  γεγονός που φέρνει τον Ιπποκράτη Κω στην Α2, και το Πευκοχώρι σε στάση αναμονής, περιμένοντας να αδειάσει ακόμα μια θέση ώστε να ανέβει κι αυτό στην Α2. 

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο  , τότε αυτόματα ανοίγει μία θέση στον Βόρειο Όμιλο της Β' Εθνικής , που την παίρνει η πρώτη επιλαχούσα ομάδα για άνοδο σε περίπτωση που προέκυπτε κενό στην Β' Εθνική και αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από τον Νίκη Βόλου .

Όλοι πλέον στην Νίκη Βόλου είναι σε αναμονή καθώς οι εξελίξεις τρέχουν και στήνουν την  ομάδα για την παραπάνω κατηγορία με τα ονόματα του  Μιχάλη Φουσκλιά και του Φώτη Τάσσου κι όχι μόνο , να παίζουν πολύ δυνατά σαν μεταγραφικοί στόχοι ,αφού είναι δυο παίκτες με μεγάλη εμπειρία σε μεγαλύτερες κατηγορίες .