Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το παιχνίδι Ισραήλ – Ελλάδα 78-96.


Η ικανοποίηση για τη νίκη και την εμφάνιση ήταν διάχυτη στις τάξεις της Εθνικής Ανδρών, που έκανε το 5/5 στην πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 περνώντας με 96-78 από το Ισραήλ.


Θανάσης Σκουρτόπουλος (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Μας λυπεί λίγο που χάσαμε με έναν τραυματισμό του Αθηναίου και έχει ένα πρόβλημα στον ώμο ο Χρυσικόπουλος. Η συγκέντρωση, η επικοινωνία και η διάθεση είναι το κλειδί. Είναι δύσκολο να παίξουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, αλλά τα καταφέραμε. Φτιάξαμε μια επιθετική φιλοσοφία και σήμερα αγγίξαμε το τέλειο γιατί μπήκαν τα σουτ. Πάμε να ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο των προκριματικών τη Δευτέρα απέναντι στην Εσθονία. Το ‘σύνθεση ανάγκης’ για μένα δεν ισχύει. Έχουμε ένα μεγάλο γκρουπ παικτών. Την ίδια αξία κι αντιμετώπιση έχουν και τα παιδιά αυτά με αυτά που λείπουν. Εμείς δουλεύουμε πολύ καλά, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα κι αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα περάσουμε καν στην επόμενη φάση. Το ελληνικό μπάσκετ έχει βάθος και υπάρχει και από πίσω μια πολύ καλή φουρνιά με παιδιά που θα εξελιχθούν και αυτή η διαδικασία μέσα από τα παράθυρα θα γίνει. Αν ξεκινήσουμε καλά στη δεύτερη φάση, θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και κάποια άλλα παιδιά το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο».

Σε ερώτηση για την απόδοση του Ντίνου Μήτογλου είπε: «Θεωρώ πως είναι σπουδαίο ταλέντο και τον πιστεύουμε πολύ σαν εθνική ομάδα. Έχουμε ψηλούς που μπορούν να σουτάρουν καλά. Του λείπει μόνο η εμπειρία για να φτάσει στο επόμενο επίπεδο. Είναι πολύ γρήγορος, πρέπει να δουλέψει σκληρά, με συγκέντρωση και όλο το μέλλον του ανήκει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας».

Γιαννούλης Λαρεντζάκης: «Παίξαμε ωραίο μπάσκετ και κερδίσαμε. Είμαστε λίγες μέρες μαζί, αλλά υπάρχει καλή χημεία και καλό κλίμα στην ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν ξαναϋπάρξει μαζί. Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος ρόλος. Παίξαμε όλοι μαζί. Όλοι βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα. Η ψυχολογία στο μπάσκετ είναι το νούμερο ένα. Όλοι έχουμε καλή ψυχολογία και αυτό φάνηκε από τα σουτ και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε. Προσωπικά νιώθω καλά. Έχουμε σταματήσει καιρό, αλλά η δίψα για το μπάσκετ μας κάνει να το διασκεδάζουμε».

Λευτέρης Μποχωρίδης: «Ήταν σημαντικό για μας να αρχίσουμε το ματς με ενέργεια και να χτίσουμε το ματς από την άμυνά μας. Είχαμε ένα προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχαμε μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα, βάλαμε κάποια σουτ και μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα».

Ντίνος Μήτογλου: «Κανένα παιχνίδι εκτός έδρας δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται να έχεις υψηλό επίπεδο ενέργειας και συγκέντρωσης. Έχουμε καλή χημεία, τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε, είτε από τις μικρές εθνικές ομάδες, είτε από το πρωτάθλημα. Προσπάθησα να βοηθήσω κι εγώ προσωπικά την ομάδα. Η παρουσία των δύο αρχηγών μας, του Μπουρούση και του Βασιλόπουλου, είναι πολύ σημαντική, γιατί μας βοηθούν να είμαστε συγκρατημένοι. Υπάρχουν απουσίες, αλλά υπάρχουν και πολλά παιδιά που τα δίνουν όλα με την ψυχή τους».

Όντεντ Κάτας (προπονητής Ισραήλ): «Σίγουρα είμαστε απογοητευμένοι. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη από μας, είναι γενικά καλύτεροι από μας. Στο ημίχρονο είχαμε την πίστη ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και να διεκδικήσουμε τη νίκη, αλλά κάναμε πολλά λάθη και χάσαμε την αυτοπεποίθησή μας. Ομάδες σαν την Ελλάδα έχουν πλεονέκτημα και ξέρουν να το αξιοποιούν, ενώ όταν έχουν και τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας δύσκολα μπορείς να τις κερδίσεις. Θέλαμε να κάνουμε μια καλύτερη προσπάθεια μπροστά στο κοινό μας που ήταν καταπληκτικό, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να κοιτάξουμε μπροστά».

Γκάι Πνίνι (αρχηγός Ισραήλ): «Η Ελλάδα έκανε σπουδαίο παιχνίδι και άξιζε τη νίκη. Εμείς δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοια εμφάνιση. Θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».