Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Ισοφάρισε την σειρά των τελικών ο ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" του Θοδωρή Μάμμου. (Φώτο+vid)


Σ’ έναν τελικό, πραγματικό θρίλερ, Αθλητικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" , του Λαρισαίου προπονητή  Θοδωρή Μάμμου και Πανναξιακός προσέφεραν σπάνιο θέαμα και πολλές συγκινήσεις, χαρίζοντας όμορφες μπασκετικές στιγμές στο κατάμεστο από φίλους των δύο ομάδων ΔΑΚ Νάξου.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και ενώ στο ημίχρονο έχανε με 28-48, ο ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" κέρδισε τελικά στην παράταση τον Πανναξιακό με 81-78(71-71κ.α.), επιστρέφοντας στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Άνθρωπος “κλειδί” της αναμέτρησης θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Δημήτρης Μαργαρίτης του ΑΠΑΣ. Ο 16χρονος φόργουορντ, ο οποίος αγωνίζεται στο παιδικό τμήμα του συλλόγου και είναι γέννημα θρέμμα από την Απείρανθο πέτυχε 21 πόντους “παρασύροντας” τους συμπαίκτες του στην μεγάλη νίκη. Από κοντά και ο Νίκος Χάρος, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους με τρία τρίποντα και ήταν από τους καθοριστικούς της ανατροπής μαζί με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Νίκο Μελά.

Ο Θοδωρής Μάμμος, ο οποίος παρακολούθησε το ματς για ακόμη μια φορά από τις εξέδρες του ΔΑΚ Νάξου λόγω της γνωστής του τιμωρίας που του έχει επιβληθεί είπε στους παίκτες του όταν συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί «Πολλά μπράβο για την αντίδραση. Ακόμη κι αν χάνατε θα ήμουν ευχαριστημένος για την προσπάθειά σας».

Πλέον οι ομάδες έχουν από μία νίκη στη σειρά των τελικών και θα δώσουν την τελική τους αναμέτρηση το ερχόμενο Σάββατο στο κλειστό του ΔΑΚ Νάξου, με τον νικητή να στέφεται πρωταθλητής Κυκλάδων για φέτος, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής.

ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια"-ΑΟΝ Πανναξιακός ....81-78
Διαιτητές: Κιουλάφας - Παπαδημητρόπουλος
Διακυμανση : 14-24, 26-44, 58-57, 71-71κ.α., 81-78 παρ.
ΑΠΑΣ "Τα Φανάρια" (Ονάσογλου): Μαργαρίτης 21, Κιόσκου, Κώτσος 2, Χουζούρης 3, Προμπονάς 5 (1), Αθανασιάδης 9, Μουστάκης, Χάρος Ν. 19 (3), Γιαμουρής 8, Βουτυρόπουλος 3, Βενιέρης, Μελάς 11 (1).
ΑΟΝ Πανναξιακός (Βάβουλας): Αρτσάνος 3 (1), Μαγγιώρος 16 (3), Καλαβρός, Πολίτης 21 (5), Παπαβασιλείου, Κρητικός, Λάσκαρης, Μάκαρης 23 (5), Αδελφουλάκος 5 (1), Βασιλειάδης, Μάνο, Μυλωνάς 10.





Πηγή:sportcyclades.gr