Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΠΑΟΚ - Γυμναστικός Λάρισας 91-51 . Δηλώσεις (Basket League)


Με ήττα ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο η ομάδα του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου από τον ΠΑΟΚ  με το  91-51.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν αμέσως το προβάδισμα , το οποίο κράτησαν ως το τέλος , σε ένα παιχνίδι ελεύθερο χωρίς σκοπιμότητες και από τις δυο ομάδες , καθώς δεν είχαν την  πίεση του αποτελέσματος.

ΠΑΟΚ - Γυμναστικός Λάρισας Φάρος.........91-51
Τα δεκάλεπτα: 27-12, 58-30, 80-41, 91-51
Διαιτητές: Σώμος, Ξενικάκης, Παπαδόπουλος Θ.
ΠΑΟΚ 
(Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης 7 (1), Τζάκσον 7, Γκος 9 (3), Τζόουνς 11 (1), Πέτεγουεϊ 13 (3), Κρουμπάλι 9 (9 ριμπάουντ), Τσόχλας 3 (1), Μαργαρίτης 2, Ζάρας 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 11 (3), Κατσίβελης 8 (2)
Γυμναστικός Λάρισας (Σκουρτόπουλος):Μπάλογκαν 5 (1), Μπάντερ, Μαραγκός 9, Σάφτεναρ 4, Παπαντωνίου 4, Μουράτος 5, Διαμαντάκος 3, Βαβάτσικος 6, Μπαρτ 4, Φενέρ 8 (2), Κίλι, Παπαμακάριος 3 (1)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Θανάσης Σκουρτόπουλος (Προπονητής Γυμναστικού Λάρισας Φάρου): “Για εμάς ήταν ένα ματς τυπικής διαδικασίας. Κουβαλάμε πολλά θέματα όλη τη χρονιά. Ήρθαμε κατευθείαν στο γήπεδο χωρίς να προετοιμαστούμε ιδιαίτερα. Για εμάς τέλος καλό, όλα καλά. Έγιναν απίστευτα πράγματα αλλά ευτυχώς υπήρχε ένας ελληνικός κορμός, βοήθησαν και οι Αμερικανοί περισσότερο για να βοηθήσουν στις προπονήσεις. Μείναμε ενωμένοι και πετύχαμε τον στόχο. Για εμάς δεν ξέρω ποιο είναι το επόμενο βήμα. Δεν ξερω αν η ομαδα θα μείνει στη Λάρισα ή αν θα πάει κάπου αλλού, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο για το μέλλον”.

Για τον Στιβ Μπαρτ: “Ο Μπαρτ είχε κάνει μια συμφωνία με τον Ιωνικό που από όσο ξέρω δεν ισχύει πια, έχει χαλάσει οριστικά. Δεν ξέρω το καθεστώς στην Α2.  Σήμερα ήταν να μην παίξει καθόλου αλλά μου ζήτησε να αγωνιστεί. Έχει προβλήματα με τα πόδια του αλλά στα παιχνίδια που έπρεπε να βοηθήσει, το έκανε και τον ευχαριστούμε πολύ”.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (Προπονητής ΠΑΟΚ): “Τελειώσαμε την κανονική περίοδο με μία ακόμη νίκη. Το σημερινό παιχνίδι δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Υπήρχαν δύο ομάδες που παρουσιάστηκαν με διαφορετικό επίπεδο συγκέντρωσης και κινήτρου. Η Λάρισα είχε πετύχει τον στόχο της και δεν παρουσιάστηκε αποφασιστική. Εμείς θέλαμε να επανέρθουμε στους ρυθμούς που είχαμε πριν τη διακοπή. Η διαφορά συγκέντρωσης και ταχύτητας καθόρισε τη διαφορά. Κάναμε εξαιρετικό φίνις στην κανονική περίοδο, στις 15 Φεβρουαρίου ήμασταν 7οι αλλά καταφέραμε και κατακτήσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες. Η ομάδα έδειξε τεράστια εξέλιξη. Έχω πει ότι κάθε ζωντανός οργανισμός πρέπει να εξελίσσεται και εμείς το καταφέραμε παίζοντας σε υψηλό επίπεδο σε όλα τα τελευταία παιχνίδια.

Αρχίζουμε να σκεπτόμαστε τα ματς με την ΑΕΚ. Εχουμε απέναντι μας μια εξαιρετική ομάδα και νομίζω θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να κρατήσουμε τα ωραία κομμάτια, να παρουσιαστούμε σκληροί πνευματικά. Θεωρώ ότι την Τετάρτη θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μετά το επιτυχημένο κλείσιμο της χρονιάς στο ποδόσφαιρο με ένα Κύπελλο και με την ευκαιρία να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα. Πιστεύω ότι θα έχουμε την υποστήριξη που αρμόζει στην προσπάθεια μας και στη σημασία των αγώνων”.

Τι κρατάει: “Τον ρυθμό. Είναι απλή λέξη αλλά έχει πολλές προεκτάσεις. Εχει να κάνει με τη συγκέντρωση, με τον συγχρονισμό σε άμυνα και επίθεση. Σήμερα παίξαμε για μεγάλο διάστημα σε υψηλό επίπεδο. Είχα πει πριν τη διακοπή ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο είναι δύσκολο για κάθε ομάδα να μείνει συγκεντρωμένοι και με ρυθμό. Αντιμετωπίσαμε θέματα τα οποία εμφανίστηκαν ειδικά με τον Ολυμπιακό, βελτιωθήκαμε στο ματς με τον Πανιώνιο και σήμερα ίσως χρειαζόμασταν ένα πιο ανταγωνιστικό παιχνίδι για να δούμε την εικόνα μας στο 100%. Το κίνητρο μας για την πρώτη σειρά των πλέι οφ είναι μεγάλο και νομίζω ότι καλύψαμε το χαμένο έδαφος που δημιουργήθηκε”.


Για τα ματς με την ΑΕΚ: “Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος για την εικόνα της ΑΕΚ, έκανε μια μεγάλη επιτυχία και δεν είναι εύκολο να αντιδράσει άμεσα. Η ιστορία έδειξε ότι η ΑΕΚ προσαρμόζεται καλά στα ματς που κρίνουν πράγματα. Σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια δήλωσε παρών. Αυτήν την ομάδα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε και όχι μια ομάδα χαλαρή. Περιμένουμε 

Δεν είμαι σίγουρος για το πλεονέκτημα. Είναι διαφορετικές οι σειρές αγώνων από τα ματς κανονικής διάρκειας. Το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε ισορροπείται από την ποιότητα του αντιπάλου, το ρόστερ και της επιτυχίες του. Η σειρά είναι πολύ ανοιχτή και στο γήπεδο θα φανεί ποιος είναι καλύτερος τη δεδομένη χρονική περίοδο. Το κακό είναι ότι για εμάς τα δύο ματς στην έδρα μας θα γίνουν σε εργάσιμες μέρες. Θεωρώ ότι θα υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο. Ελπίζω ότι θα υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα, κόσμια, που θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε το παιχνίδι”.