Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

Λαύριο - Γυμναστικός Λάρισας 77-55. Δηλώσεις (Basket League) φώτο

Την ήττα γνώρισε ο Γυμναστικός Λάρισας με 77-55 από την ομάδα του Λαυρίου που κυνηγάει με αξιώσεις ένα καλύτερο πλασάρισμα εν όψει των πλέι οφ, στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής της Basket League .
 Πρώτος σκόρερ για την ομάδα  του Θανάση Σκουρτόπουλου,  ο Ρόλαντ Σάφτενααρ  με 18 πόντους, ενώ από τους νικητές ο Μέιερ με 18 πόντους και 4 τρίποντα.

Λαύριο - Γυμναστικός Λάρισας Φάρος.........77-55
Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-24, 53-34, 77-55.
Διαιτητές: Σώμος-Συμεωνίδης-Μαλαμάς (Ντάβαρης)
Λαύριο 
(Σερέλης): Βεργίνης 7 (1), Κουζέλογλου 10 (1), Κακλαμανάκης 12 , Μέιερ 18 (4), Ουίγκινς 5 , Παπαδημητρίου, Μεχίντι 3, Νίξον 10 (2), Περράκης, Γιαννακόπουλος, Νουάμου 3 , Μουρ 9 (1).
Γυμναστικός Λάρισας (Σκουρτόπουλος):Παπαμακάριος 7(1), Μαραγκός 2, Σάφτενααρ 18(1), Μπαρτ 8, Παπαντωνίου 5,  Μπάλογκαν3(1), Μπάντερ , Μουράτος 1, Διαμαντάκος 7, Βαβάτσικος 2, Φένερ 2, Κίλι.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Γυμναστικού Λάρισας Φάρου): « Καλησπέρα ήταν ένα παιχνίδι που θα θέλαμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί , δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι, δυστυχώς το Λαύριο αυτή τη στιγμή κακά τα ψέματα είναι ένα επίπεδο πάνω από εμάς, έχει κάνει μία εξαιρετική πορεία, προσπαθεί να τελειώσει με τον ίδιο τρόπο, εύχομαι καλή συνέχεια και τα καλύτερα στον κόουτς για την δουλειά που έχει κάνει και για τα παιδιά και είναι μία πολύ αθλητική ομάδα ειδικά στο ένας εναντίον ενός σε ένα κομμάτι που εμείς δύσκολα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.


Σε ένα μικρό κομμάτι του αγώνα που μπορέσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να πάμε σε ένα σετ παιχνίδι η εικόνα ήταν καλύτερη, και μπορέσαμε να δημιουργήσουμε κάποια προβλήματα και να πάρουμε και εμείς κάποιες ελπίδες. Αυτό όμως δεν είχε την διάρκεια την οποία χρειαζότανε και εν αντιθέση με το Λαύριο που βρήκε λύσεις από πολλά παιδιά εμείς ήμασταν πολύ άστοχοι στα τρίποντα χάσαμε και αρκετές βολές και αυτό ήταν ένα χαρακτηριστικό το οποίο αν το είχαμε σε καλύτερο ποσοστό ίσως να είχαμε και καλύτερη τύχη.

Δεν πειράζει δεν έχω κάτι να πω παραπέρα τα παιδιά μου έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια ότι και να γίνει όπως και να γίνει, για μένα είναι πετυχημένη και δεν μπορώ να πω παραπέρα έχουμε 2 παιχνίδια δύσκολα μεν θα προσπαθήσουμε σε όλα τα παιχνίδια να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, και αν καταφέρουμε να κάνουμε μία νίκη θα είναι μία νίκη τιμής για εμάς, από εκεί και πέρα περιμένουμε τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων εμείς έχουμε ένα μαξιλάρι με νίκη παραπάνω κάποιοι άλλοι είναι αυτοί που κυνηγάνε, ελπίζω πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά, και στο τέλος θα καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε την παραμονή στην κατηγορία που έτσι όπως  εξελίχθηκε η χρονιά είναι τεράστια επιτυχία».

Χρήστος Σερέλης (προπονητής Λαυρίου Megabolt): «Μετά από 3 εβδομάδες που πέρασαν είναι λιγάκι δύσκολο να κρατήσεις τον ρυθμό σου στο τέλος του πρωταθλήματος, είχαμε πει με τα παιδιά ότι πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι από την άμυνα μας, διότι θα ήταν πολύ δύσκολο να έχουμε ρυθμό στην επίθεση, είχαμε και τις 2 αλλαγές των ξένων που και αυτές οι παίχτες ποιοτικά δεν είναι το ίδιο καλοί όσο οι προηγούμενοι, ξέραμε ότι θα είχαμε μία διαφορετική ομάδα, σε γενικές γραμμές είχαμε την ίδια φιλοσοφία αλλά σίγουρα έπρεπε να κοιτάξουμε την άμυνα μας περισσότερο από άλλα παιχνίδια στην έδρα μας.

Ξέραμε ότι είχαμε μία ομάδα με κίνητρο που ήθελε μία νίκη ακόμα τουλάχιστον, αυτό νομίζω μας βοήθησε διότι μπορέσαμε να βάλουμε στο μυαλό ων παιδιών ότι είναι σημαντικό το παιχνίδι και για την αντίπαλη ομάδα και έτσι ήταν πιο συγκεντρωμένοι αποδώσανε σε ένα κομμάτι της άμυνας όπως είχαμε ζητήσει και καταφέραμε έτσι από την άμυνα μας και κλέψαμε το παιχνίδι, διότι στην επίθεση αν και είχαμε λύσεις δεν ήμασταν πολύ καλοί και κάναμε αρκετά λάθη 17 στο σύνολο, ήμασταν φανερά εκτός ρυθμού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και το πιστεύω έχει γίνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από τα παιδιά και από τους προπονητές της Λάρισας όλο αυτό το χρόνο, ακούμε και ξέρουμε τι γίνεται, και αυτή η προσπάθεια έχει σχεδόν ευοδωθεί θέλω να δώσω συγχαρητήρια κυρίως στους Έλληνες παίχτες της Λάρισας που είναι γενναίοι θέλουν να παίξουν, κάνουν μία μεγάλη προσπάθεια και πραγματικά τους αξίζει να μείνουν στην κατηγορία».