Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος - AEK 75-86 . Δηλώσεις (φώτο)


Δεν τα κατάφερε ο Γυμναστικός Λάρισας καθώς γνώρισε την ήττα απο την ΑΕΚ με 75-86 για την 23η αγωνιστική της Basket League.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και με δύο τρίποντα του Μπαρτ Τζούνιορ και τους Ρο Σάφτενααρ, Νώντα Παπαντωνίου να πετυχαίνουν από ένα σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα, προηγήθηκε με 15-5, τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Η Ένωση απάντησε με σερί 10-0 στο επόμενο δίλεπτο με δύο τρίποντα του Λάρεντζάκη και δύο καλάθια του Χάντερ, και ισοφάρισε σε 15-15.

Βρήκε ρυθμό η ΑΕΚ και με δύο καλάθια των Ντελρόϊ Τζέιμς, Δημήτρη Μαυροειδή και τρίποντο του Γκριν, ξέφυγε με 22-16, 2’ και 15’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Με δύο καλάθια του Πάντερ στα τέλη του πρώτου δεκάλεπτου και στις αρχές του δεύτερου, η Ένωση προηγήθηκε με 8 (33-25 στο 11’). Οι φιλοξενούμενοι με δύο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Μπαρτ Τζούνιορ πλησίασαν στον πόντο (44-43) με 3’ και 46’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ ξέφυγε και πάλι, με 9 αυτή την φορά (52-43 1’ και 28’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους) ύστερα από σερί 8-0 με 6 πόντους του Γκριν. Η Ένωση μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο και με επιμέρους σκορ 11-4, με πέντε πόντους με ένα τρίποντο του Άτιτς και ένα ακόμη σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Λαρεντζάκη, προηγήθηκε με διαφορά 14 πόντων (65-51) στο 25’.

Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος επιχείρησε να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης στην τέταρτη περίοδο και με τρίποντο του Μανώλη Παπαμακάριου και καλάθι του Σάφτενααρ μείωσε στους έξι (68-62), 7’ και 33’’ πριν την λήξη της συνάντησης. Η ΑΕΚ, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα και με σερί 6-0, ανέβασε την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (76-64) στο 35’. Τη νίκη της Ένωσης «σφράγισε» με κάρφωμα ο Χάντερ (80-66) με τέσσερα λεπτά να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης.

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος - AEK ........75-86
Δεκάλεπτα: 25-31, 47-54, 57-66, 75-86.
Γυμναστικός Λάρισας (Σκουρτόπουλος):Μπάντερ 2, Σάφτενααρ 7, Μπαρτ 28 (4), Παπαντωνίου 8 (1), Κίλι, Παπαμακάριος 3, Μαραγκός, Μουράτος 5 (1), Διαμαντάκος 3, Βαβάτσικος 7 (1), Φένερ 12.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 4, Γκριν 15 (1), Άτιτς 7, Λαρεντζάκης 11 (3), Χάντερ 18, Πάντερ 7, Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 9 (1), Μαυροειδής 9, Καββαδάς 3.

Δηλώσεις
Nτράγκαν Σάκοτα (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ήταν σημαντικό να μην κάνουμε άλλο λάθος. Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο και θέλουμε να ξαναφτιάξουμε το κλίμα με τις νίκες. Σήμερα είχαμε έναν αντίπαλο που "καιγόταν" για τη νίκη όμως και εμείς είμαστε πιο ποιοτική ομάδα με περισσότερες λύσει κάτι το οποίο φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αλλάξαμε την άμυνά μας στο πικ εν ρολ και περιορίσαμε τα τρίποντα των γηπεδούχων σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αυτό ήταν καθοριστικό κομμάτι και μαζί με τα ριμπάουντ βοήθησαν να πάρουμε μία σημαντική νίκη παρά τις απουσίες που είχαμε. Καλή συνέχεια στο ΓΣΛ Φάρο και στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία».

Αβραάμ Παπαδόπουλος (βοηθός προπονητή Γυμναστικός Λάρισας Φάρος): «Εξαρχής γνωρίζαμε ότι το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ ήταν δύσκολο καθώς παίζαμε με μία ομάδα με καλό και ποιοτικό ρόστερ. Είχαμε κάνει στόχευση του παιχνιδιού σε όλες τις προπονήσεις.

Ξεκινήσαμε καλά το ματς, είχαμε σωστές επιλογές, ελέγξαμε το παιχνίδι αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωσή μας δίνοντας τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να μπει στο ματς. Από εκεί και πέρα γύρισε όλο το παιχνίδι υπέρ της ΑΕΚ εμείς προσπαθήσαμε να μπούμε ξανά στο ματς δίνοντας βαρύτητα στην άμυνά μας. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να παίξουμε πιο δυνατά. Δώσαμε όμως πολλές βολές στην αντίπαλη ομάδα με αποτέλεσμα να σκοράρουν εύκολα.

Θεωρώ πως η προσπάθεια που κάναμε σήμερα ήταν πάρα πολύ καλή και αν συνεχίσουμε έτσι και στα επόμενα παιχνίδια θα βρούμε τη νίκη που θέλουμε. Οπωσδήποτε θέλουμε να κάνουμε ακόμη μία νίκη γιατί αξίζει στα παιδιά που έχουν περάσει δύσκολα όλη τη χρονιά. Αυτή η ομάδα δικαιούται μια ακόμη νίκη».

























 





















πηγή:esake.gr