Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΕΣΚΑΘ: Άνοδοι - Υποβιβασμοί -Μπαράζ τι προβλέπεται


A1 ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου  θα παίξουν στα πλέϊ οφ για ένα εισιτήριο ανόδου στην Γ Εθνική.

Από τον πρώτο όμιλο τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν ο Ολυμπιακός Βόλου  και ο Γ.Σ.Βόλου, ενώ από το δεύτερο ο Γ.Σ.Αμπελώνα  και Α.Ο.Καλαμπάκας.

Θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων όπου όλοι θα παίξουν με όλους (εντός-εκτός) και ο πρώτος της βαθμολογίας θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής και θα ανέλθει στην Γ΄Εθνική Κατηγορία.

Η κλήρωση των play-off  θα πραγματοποιηθεί σήμερα και ώρα 19.30 μ.μ στα γραφεία της Ε.Σ.ΚΑ.Θ στην Λάρισα.

A1 ΕΣΚΑΘ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Τι ισχύει 
1.Αν από την Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας τότε θα υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία στην Α2 ,ήτοι τα δύο (2) τελευταία σωματεία των δύο ομίλων και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των 2 προτελευταίων σωματείων της τελικής κατάταξης.
2. Αν από την Γ’ ΕΘνική υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Θεσσαλίας τότε θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία ήτοι τα δύο (2)τελευταία των δύο ομίλων της τελικής κατάταξης.

Άρα μία ομάδα από τις  Ανάληψη η Αγριά από τον πρώτο όμιλο και μια από Αστέρα η  Φαλώρεια από τον δεύτερο που θα είναι οι προτελευταίες ομάδες των δυο ομίλων, από τι στιγμή που δεν υποβιβάζετε καμία ομάδα της Θεσσαλίας από την Γ΄ Εθνική , θα είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε ουδέτερο γήπεδο.

Η Αγριά B.C. θέλει νίκη επί της ΑΕΒΔ την τελευταία αγωνιστική  και ήττα της Ανάληψης από τον Ίωνα, για να πετύχει τη σωτηρία της , μιας και η ανάληψη η Ανάληψη υπερτερεί σε ισοβαθμία με την Αγριά, γιατί την έχει κερδίσει με έξι πόντους εκτός έδρας (58-64) κι έχει χάσει με έναν πόντο στην έδρα της (60-61).

Στον δεύτερο όμιλο ο Αστέρας και η Φαλώρεια που ισοβαθμούν στην προτελευταία θέση με 22 βαθμούς , αγωνίζονται και οι δύο εκτός έδρας , με Δαναούς και Σοφάδες αντίστοιχα , την τελευταία αγωνιστική , με τον Αστέρα να έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας γιατί  έχει κερδίσει με εικοσιπέντε πόντους εντός έδρας (87-62) κι έχει χάσει με δύο πόντους στην έδρα της Φαλώρειας (72-70).

Υποβιβάστηκαν απ' ευθείας στην Α2' ΕΣΚΑΘ ο Φοίβος από τον πρώτο όμιλο και ο Ολυμπιακός Καρδίτσας από το δεύτερο.

A2 ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ πήραν οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που είναι Αιολικός και Αετός Πλατυκάμπου από τον 1ο όμιλο , ενώ από το 2ο όμιλο έχει πάρει την άνοδο ο Γ.Σ.Μουζακίου και η δεύτερη θέση θα κριθεί  ανάμεσα στο Μύτικα και την Ελασσόνα  ,με την δεύτερη να  έχει τελευταίο αγώνα στην έδρα της το Μύτικα τον οποίο έχει κερδίσει  και εκτός με 34-64 .

Μπαράζ θα δώσουν και οι τρίτες ομάδες των δυο ομίλων για την περίπτωση που αδειάσει κάποια θέση από την Α1 ΕΣΚΑΘ .

A2 ΕΣΚΑΘ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
 Από την Α2 ΕΣΚΑΘ  θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία ήτοι τα δύο (2)τελευταία των δύο ομίλων της τελικής κατάταξης πλην των ομάδων των Νέων Γ.Σ.Φαρσάλων-Α.Σ.Καρδίτσας-Αίολου που η βαθμολογική τους θέση είναι χωρίς ουσία.

Η Αναγέννηση Καλοχωρίου από τον πρώτο όμιλο και ο Γ.Σ.Τυρνάβου από τον δεύτερο έχουν ήδη υποβιβαστεί και μαθηματικά , ενώ  θα παλέψουν να αποφύγουν την προτελευταία θέση του 1ου ομίλου οι Α.Σ.Φαρσάλων-Ελευθεριακός-Ιωλκία και Ευξεινούπολη και στο 2ο όμιλο  ο Απόλλων Καρδίτσας και ο Άγιος Νέστορας  με την ομάδα της Καρδίτσας να χρειάζεται μία νίκη στα τελευταία δύο ματς για να τερματίσει πάνω από τον Άγιο Νέστορα και να παραμείνει στην κατηγορία, αφού υπερτερεί στην ισοβαθμία καθώς έχει χάσει με 26 πόντους εκτός έδρας (67-41) κι έχει επικρατήσει με 30 πόντους στην έδρα της (80-50) .

Β' ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ πήραν ήδη το Αρμένιο από τον 1ο όμιλο , οι δυο πρώτες ομάδες του 2ου ομίλου που είναι  η ΕΑΛ  και οι Αετοί , ενώ από τον 3ο την άνοδο πήρε η ομάδα της Δεσκάτης.