Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Η επίσημη ανακοίνωση του Χρήστου Κωνσταντινίδη από τον Α.Ο. Καλαμπάκας


"Το Δ.Σ. του Α.Ο. Καλαμπάκας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον προπονητή Χρήστο Κωνσταντινίδη.


Πρόκειται για μια σημαντική προσωπικότητα του ελληνικού μπάσκετ που διακρίθηκε ως παίκτης σε πολλές ομάδες της Α1, ενώ πλέον από τη θέση του προπονητή έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία μεγάλων αθλητικών συλλόγων, όπως και στην εξέλιξη και ανάδειξη μικρότερων ομάδων.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΑΟΚ, τον ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς τη Διοίκηση της ομάδας και του ευχόμαστε τα καλύτερα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είναι γεννημένος στις 26/2/1963 και ως παίκτης έχει αγωνιστεί για περίπου 15 χρόνια στην Α1 με μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ όπου αγωνίστηκε επί σειρά ετών μαζί με μεγάλες μορφές του Ελληνικού μπάσκετ όπως οι Φασούλας, Πολίτης, Αλεξανδρής κ.α.
Επίσης έχει αγωνιστεί στις ομάδες του Γ.Σ. Λάρισας, Απόλλων Πατρών, Νίκη Βόλου και Φίλιππος Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετοχές σε όλες τις Εθνικές ομάδες (Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων, Ανδρών) με σημαντικές διακρίσεις..
Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1999. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση και απόφοιτος της Σχολής Προπονητών Α1.
Από το 2001 κι έπειτα διετέλεσε -μεταξύ άλλων- προπονητής του ΠΑΟΚ στην Α1, του Ηρακλή στην Α2 καθώς και των Στρατώνι, Ελευθερούπολης, Αναγέννηση Φλόγας, Χαλκηδόνα και Γ.Σ. Λάρισας.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει ακαδημίες εκμάθησης καλαθοσφαίρισης και συγχρόνως είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας που έχει ως σκοπό την διοργάνωση αγώνων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και τη συγκέντρωση χρημάτων για σημαντικό σκοπό.

Οι αγώνες γίνονται με τη συμμετοχή των σημαντικότερων παιχτών μπάσκετ της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος."
Με τιμή 
Το Δ.Σ
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΙΔΕΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ.
Α.Ο. Καλαμπάκας