Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Την «λύγισαν» οι απουσίες… ΑΕΛ - Αρκαδικός 77-79 . Δηλώσεις Χασανίδη (φώτο+vid)




Ίσως στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα της έδινε ελπίδες παραμονής στην κατηγορία, καθώς ηττήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ από τον Αρκαδικό με 79-77.


Οι βυσσινί έχασαν τεράστια ευκαιρία, αφενός να επιστρέψουν στις νίκες μετά από πολύ καιρό, αφετέρου την δυνατότητα να κάνουν να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο πιο κρίσιμο ματς η ΑΕΛ στάθηκε άτυχη καθώς, εκτός του τραυματία Γκογκίδη, δεν αγωνίστηκε ο Βλαχούλης που λίγες ώρες πριν το τζάμπολ «χτυπήθηκε» από γαστρεντερίτιδα, ενώ κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ο Χρήστος Χασανίδης στερήθηκε τις υπηρεσίες των Νίκου Κατσαρέ και Κώστα Σαριμπαλίδη που τραυματίστηκαν, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστούν καθόλου στο δεύτερο ημίχρονο.

Παρά την ατυχία και την άνιση αντιμετώπιση από την διαιτησία, από την οποία η ΑΕΛ έχει παράπονα, οι βυσσινί πάλεψαν το ματς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά κάτι η κόπωση των παικτών, ιδιαίτερα των περιφερειακών, κάτι η απειρία ορισμένων, δεν της επέτρεψαν να πανηγυρίσει μια νίκη που θα αναπτέρωνε το ηθικό των παικτών.

Η ΑΕΛ παίρνοντας δύναμη από την επιστροφή της στη φυσική της έδρα μπήκε δυνατά στο ματς και με πρωταγωνιστεί τον Σαριμπαλίδη πήρε προβάδισμα στο σκορ. Η αντίδραση από τους φιλοξενούμενους δεν άργησε που με «όπλο» τους τα επιθετικά ριμπάουντ κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του ματς και να προηγηθούν με 28-17 στο τέλος της α’ περιόδου.

Οι βυσσινί βελτίωσαν την άμυνά τους, κατάφεραν να σταματήσουν την επιθετικότητα του Αρκαδικού, αλλά χωρίς να μπορούν να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση καθώς ήταν άστοχοι στην επίθεση, ενώ στην διάρκεια του β’ 10λέπτου τραυματίστηκαν και οι Κατσαρές, Σαριμπαλίδης.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τον Αρκαδικό προηγούμενο με 43-37.

Η εικόνα της 3ης περιόδου ήταν περίπου ίδια, η ΑΕΛ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο παρκέ, αλλά αυτή της η εικόνα να μην αποτυπώνεται και στο σκορ, καθώς οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα στηριζόμενοι στην δυνατή τους άμυνα. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 59-55 για τους Αρκάδες.

Η ΑΕΛ πιέζοντας στην άμυνα και βγάζοντας μεγάλα σουτ κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ματς και να προηγηθεί με 60-59. Από το σημείο εκείνο και μετά το ματς πήγαινε πόντο πόντο, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να πάρει διαφορά.

Κάπως έτσι το ματς έφτασε στο τελευταίο λεπτό και όλα να είναι ρευστά.

Με δύο βολές ο Θανάσης Τσιαβές ισοφάρισε 75-75 46’’ πριν τη λήξη. Ο Πελτιέρ με σουτ τριών πόντων, αφού προηγήθηκε επιθετικό φάουλ που δεν σφυρίχτηκε από τους διαιτητές, έδωσε προβάδισμα 78-75 στην ομάδα 27’’ πριν το φινάλε. Ο Παπαχρήστος 15’’.8’’’ κέρδισε τρεις βολές, ευστόχησε στις 2 και μείωσε σε 77-78, ενώ με μία στις ½ βολές ο Πελτιέρ διαμόρφωσε το 77-79 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, καθώς στην επίθεση 10’’ που είχε στην διάθεσή της η ΑΕΛ έγινε λάθος.


ΑΕΛ - Αρκαδικός...........................77-79
Διαιτητές:Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Στ.-Κοϊμτζόγου
Δεκάλεπτα: 17-28, 37-43, 55-59, 77-79
ΑΕΛ (Χασανίδης):Σαριλμπαλίδης 11 (3/10 τριπ.), Καμαράς 7 (4 ριμπ.), Παπαχρήστος 7 (0/4 τριπ., 5 ριμπ.), Κατσαρές 2 (4 ασίστ), Ναούμης 13 (3/8 τριπ.), Κνέζεβιτς (4 ριμπ.), Γκιουλέκας 17 (3/3 τριπ.), Φιλιπόπουλος 3, Τσιάβες 17 (6/8 διπ., 0/3 τριπ., 5 ασίστ, 4 κλεψ.)
Αρκαδικός (Δεσποτάκης) : Μπιζούκας, Βλάχος 5 (1/4 τριπ., 5 ριμπ.), Λυμπερέας, Σίνης, Μούκας, Προδρόμου 22 (8/15 διπ., 1/4 τριπ., 14 ριμπ., 3 ασίστ, 4 κλεψ.), Μαραγκάκης 13 (1), Τζαϊδας, Πελτιέρ 20 (5/8 διπ., 3/4 τριπ., 6 ριμπ., 6 ασίστ), Γαρμπής, Αποστολίδης 3 (1), Τζουγκαράκης 16 (9 ριμπ.).

Δηλώσεις
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Χρήστος Χασανίδης δήλωσε: «Έγιναν πολλά. Χάσαμε καθώς ο αντίπαλος είχε περισσότερες κατοχές και μας πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ έχοντας έτσι ευκαιρία για πολλές δεύτερες επιθέσεις, ενώ ήμασταν και άτυχοι καθώς χάσαμε κατά την διάρκεια του ματς και τους Κατσαρέ, Σαριμπαλίδη με τραυματισμούς.

Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε και αν σε κάποιες κρίσιμες φάσεις είχαμε πιο καθαρό μυαλό θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη.

Τώρα τα πράγματα για μας γίνεται πάρα πολύ δύσκολα ως απίθανα για την παραμονή μας. Όμως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας στήριξε».