Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Τρίκαλα BC Aries - AEK 71-82. Δηλώσεις προπονητών


Τα Τρίκαλα προσπάθησαν όσο μπορούσαν απέναντι στην ΑΕΚ αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση. Ήταν κοντά στο σκορ αλλά είχαν την ατυχία να χάσουν τον Κανάτσεβιτς με πέντε φάουλ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου ενώ τραυματίστηκαν και αποχώρησαν απο το παιχνίδι οι Χατζηνικόλας και Τέγιτς.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία της στο τέλος και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά και να πάρει την νίκη.
Τρίκαλα BC Aries  - AEK.........71-82
Διαιτητές: Μάνος, Ψαριανός, Κάρδαρης.Τα δεκάλεπτα: 20-22, 40-45, 59-64, 71-82.
ΤΡΙΚΑΛΑ BC ARIES (Τακιανός): Τζόουνς 13 (1), Λούντζης 12 (1), Σλαφτσάκης 7 (1), Τέγιτς 9 , Κανάτσεβιτς 2, Τέιμς 12, Καραγιώργος, Χατζηνικόλας 3 (1), Καλογιαννίδης 2, Σκουλούδης, Τάταρης 1, Φιλντς 10.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 6, Γκριν 12 (1), Χάρις 5, Λαρεντζάκης 7 (1), Χάντερ 2 , Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 12 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Άτιτς, Μπάρλοου, Μαυροειδής 13 , Καββαδάς 16

Δηλώσεις
Φώτης Τακιανός (Τρίκαλα BC Aries): «Καταρχήν θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της ΑΕΚ και να ευχηθώ καλή συνέχεια στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εμείς, έχοντας συνειδητοποιήσει από πριν ποιος είναι ο αντίπαλός μας, θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα, τα καταφέραμε. Υπήρχαν κάποια προβλήματα στην αμυντική μας λειτουργία, στο πρώτο ημίχρονο, όπου δεχθήκαμε 45 πόντους. Στο δεύτερο ημίχρονο, όσο περνούσε ο χρόνος, μπορούσαμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να διεκδικήσουμε το παιχνίδι. Αυτό που κανένας δεν μπόρεσε να προβλέψει, ήταν οι αστάθμητοι παράγοντες που δημιουργήθηκαν, όπως τα 5 φάουλ του Κανάτσεβιτς με την τεχνική ποινή, ο τραυματισμός του Τέγιτς που δεν μπόρεσε να παίξει ξανά και ο τραυματισμός του Χατζηνικόλα, που μας έδωσε πνοή όταν μπήκε μέσα. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε πράγματα από τον συγκεκριμένο παίκτη, σε άμυνα και επίθεση. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Το βάθος και η ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ και το υψηλό επίπεδο εμπειρίας που έχουν, όλα αυτά μαζί, δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε, ή ακόμα και να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα υπό κατασκευή στο ρόστερ. Πρέπει να μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς για 40 λεπτά. Για εμάς θα πρέπει να είναι σαφές προς όλους, ότι μένοντας ένας γύρος, ζητάμε νίκες που θα μας κρατήσουν στην κατηγορία και αν κάποιος θεωρήσει ότι έχουμε την πολυτέλεια να σημαδέψουμε συγκεκριμένα παιχνίδια, εγώ θα έλεγα ότι πρέπει να κάνουμε και έξτρα μεγάλη νίκη. Δουλεύουμε σκληρά, θα έρθουν οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, είναι να ενημερωθώ πότε θα γυρίσουν οι τραυματίες».

Ντράγκαν Σάκοτα (AEK): «Εμείς κυνηγάμε τη νίκη παντού. Ξεκινάει ο δεύτερος γύρος και έχουμε μείνει λίγο πίσω στη βαθμολογία. Ξέραμε ότι είναι λίγο δύσκολο το πρόγραμμα στον πρώτο γύρο, αλλά κάθε νίκη, μας βοηθάει για να κάνουμε την δουλειά που πρέπει. Είχαμε κάποιο πλεονέκτημα μέσα στο καλάθι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο, είχαμε και αστοχία σε ανοιχτά σουτ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει. Η ομάδα παίζει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ήταν καλή νίκη για εμάς, για τη συνέχεια. Μας περιμένει το επόμενο δύσκολο παιχνίδι στο Basketball Champions League και το ταξίδι στη Σλοβενία».