Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Άρχισε το χειμερινό πρωτάθλημα μπάσκετ παλαιμάχων Μαγνησίας


Άρχισε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου το Χειμερινό πρωτάθλημα μπάσκετ Παλαιμάχων Μαγνησίας που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, για ακόμη μια χρονιά.


Στους αγώνες συμμετέχουν 20 ομάδες,  σύμφωνα με το goalpost.gr και το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Η Α' Φάση θα γίνει με τις ομάδες χωρισμένες σε 5 ομίλους των 4 ομάδων.
Στη Β' Φάση θα περάσουν οι 2 πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου και θα δημιουργηθεί ένας Όμιλος Α΄ Κατηγορίας με 10 ομάδες στον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε έναν γύρο και οι 4 πρώτες ομάδες αυτής της Φάσης θα συμμετάσχουν στο final 4 προκειμένου να έχουμε τις 3 πρώτες ομάδες του Τουρνουά.
Οι ομάδες της Α΄ Φάσης που θα τερματίσουν στη τρίτη και τέταρτη θέση (10 ομάδες) θα αποτελέσουν τη Β΄ Κατηγορία και θα αγωνιστούν σε έναν Όμιλο μεταξύ τους σε έναν γύρο.
Οι αγώνες της Α΄ Φάσης θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Πορταριάς-Μακρινίτσας από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου έως και τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.
Η Β ΄Φάση και για τους 2 Ομίλους θα διεξαχθεί μετά τη λήξη των τοπικών πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΘ στα κλειστά γυμναστήρια εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου.
Οι Όμιλοι έχουν διαμορφωθεί ως ακολούθως με τους επικεφαλείς αυτών να προέρχονται από την περσινή κατάταξη των ομάδων στο αντίστοιχο Τουρνουά.
Α' όμιλος
Κένταυρος, Lobster, Perivolos, Air Bahal
Β' όμιλος
Reef, Αγχίαλος, Απένταρι, Pic Knicks
Γ' όμιλος
Παλ. Αλμυρού, Drink Team, Αργιθεάτες, Ουζερί Ακρωτήρι
Δ' όμιλος
Αργώ, South Pelion, Retro, Απόλλων Φυτόκου
Ε' όμιλος
Φοίνικες, Σωματείο ΑΓΕΤ, Αργοναύτες, Τρίκερι

Για την καλύτερη οργάνωση του Χειμερινού πρωταθλήματος μπάσκετ Παλαιμάχων έχει δημιουργηθεί Οργανωτική Επιτροπή που θα επιλαμβάνεται όλων των θεμάτων που θα προκύπτουν και η οποία αποτελείται από τους:
Καπουρνιώτη Μιχάλη (Αντιπρόεδρο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ), Κορομηλά Κωνσταντίνο (Μέλος ΚΕΔ/ΕΟΚ), Μεταφτσή Αλέξανδρο, Κρεμαστά Απόστολο (Μέλος ΔΣ ΕΣΚΑΘ), Σταματόπουλο Κώστα (εκπρόσωπο των Διαιτητών Μπάσκετ), Μαντούδη Χαράλαμπο (εκπρόσωπο των Κριτών Μπάσκετ), Μυριτζή Αντώνη (εργαζόμενο Δ/νσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και Παχιό Απόστολο και Καρασμάνογλου Τριαντάφυλλο (εκπρόσωποι των ομάδων).

Το αποτελέσματα της Τετάρτης 8/11 είναι τα εξής:
Κένταυρος-Air Bahal .................74 – 57
Lobster-Perivolos......................... 68-60
Reef-Pic Knicks......................... 102-33

Οι αγώνες της επόμενης εβδομάδας καθώς και οι διαιτητές και κριτές έχουν ως εξής:
Δευτέρα 13/11
17.00-18.30 Παλ. Αλμυρού-Ουζερί Ακρωτήρι. Διαιτητές Τσάλας, Ηλιόπουλος. Γραμματεία Πασσιάς, Θεοφανίδου
18.30-20.00 Αγχίαλος-Απένταρι. Διαιτητές Τσάλας, Ηλιόπουλος. Γραμματεία Πασσιάς, Θεοφανίδου
Τετάρτη 15/11
16.30-18.00 South Pelion-Retro. Διαιτητές Αβραμίδου, Κοντοστάθης. Γραμματεία Καροτσάκης, Γκαλίδου
18.30-19.30 Drink Team-Αργιθεάτες. Διαιτητές Αβραμίδου, Κοντοστάθης. Γραμματεία Καροτσάκης, Γκαλίδου
19.30-21.00 Αργώ-Απόλλων Φυτόκου. Διαιτητές Αβραμίδου, Κοντοστάθης. Γραμματεία Καροτσάκης, Γκαλίδου

Πηγή: http://www.goalpost.gr