Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Οι αριθμοί του Γυμναστικός Λάρισας Φάρος-Τρίκαλα BC Aries . Δηλώσεις Παπαμακάριου - Καλογιαννίδη


Για την πρώτη συνάντηση τους στη Stoiximan.gr Basket League ετοιμάζονται Γυμναστικός Λάρισας Φάρος και Τρίκαλα BC Aries (11/11, 16:30) στο θεσσαλικό ντέρμπι. Είναι δύο από τις πέντε ομάδες που μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουν απολογισμό δύο νικών και ισάριθμων ηττών.


Γυμναστικός Λάρισας Φάρος
Τα σερί
*Ένα τουλάχιστον κλέψιμο σε καθένα από τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του στη Stoiximan.gr Basket League είχε ο Κέβιν Ουέαρ.

*Χωρίς τάπα ήταν ο Βασίλης Μουράτος στα πρώτα 11 παιχνίδια του στην κατηγορία και έκανε τρεις στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods (2) και την Κύμη (1).

*Από μία τάπα και τουλάχιστον ένα επιθετικό ριμπάουντ σε καθένα από τα πρώτα ματς της σεζόν είχε ο Γιώργος Διαμαντάκος.

Τα ρεκόρ
*Με τρία κλεψίματα ο Μανώλης Παπαμακάριος θα γίνει ο 3ος παίκτης στην ιστορία της Stoixman.gr Basket League μετά τους Διαμαντίδη και Σιγάλα που θα φτάσει τα 500.

*Ο έμπειρος γκαρντ με μία μόνο προσπάθεια για τρίποντο, θα φτάσει τις 1.500 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Πέντε ασίστ μακριά από τις 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ο Κέβιν Γκάλογουεϊ.

Τρίκαλα BC Aries 
Τα σερί
*Επτά συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες μετρούν τα Τρίκαλα BC Aries, πέντε από το περσινό και δύο στο φετινό Πρωτάθλημα. Το τελευταίο τους διπλό σημειώθηκε στις 28 Ιανουαρίου στην Πάτρα επί του Απόλλωνα με 73-68.

*Τρία τουλάχιστον κερδισμένα φάουλ σε καθένα από τα τέσσερα πρώτα ματς του Πρωταθλήματος είχε ο ΣονΝτρε Τζόουνς.

*Ένα, τουλάχιστον, επιθετικό ριμπάουντ είχε ο Μάρκο Τέγιτς και στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια των Τρικάλων BC Aries.

Τα ρεκόρ
*Ένας πόντος θα είναι αρκετός για τον Κώστα Βασιλειάδη ώστε προσπερνώντας τον Γιάννη Μπουρούση να γίνει ο 39ος σκόρερ στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League. Αμφότεροι έχουν από 2.590.

*Ακόμη ο διεθνής φόργουορντ με δύο ριμπάουντ θα φτάσει τα 800 στην κατηγορία.

*13 πόντους μακριά από τους 100 είναι ο Μιχάλης Λούντζης.

Μανώλης Παπαμακάριος: Το «πρέπει» να συμβαδίζει με το «θέλω»
Ο Μανώλης Παπαμακάριος έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, για τον αγώνα  της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, με τα Τρίκαλα :

"Επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση μετά τη διακοπή, η οποία μας έδωσε την ευκαιρία να δουλέψουμε αρκετά, όπως άλλωστε έκαναν και όλες οι ομάδες.
Έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τα Τρίκαλα, τα οποία διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι έχουν ηττηθεί μόνον από Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Μάλιστα, προέρχονται και από μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Με την προσθήκη του Σοφοκλή, που όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες του, ανέβηκαν κι άλλο επίπεδο και πιστεύω ότι θα κάνουν πολλές ζημιές στο πρωτάθλημα. Εμείς πρώτα απ' όλα κοιτάμε όμως τη δίκη μας ομάδα και αν βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά που κάναμε αυτές τις δυο εβδομάδες, πιστεύω πως θα κερδίσουμε.

Είναι από τις φορές που λες, ότι το "πρέπει" συμβαδίζει με το "θέλω". Έτσι, εμείς, πρέπει αλλά και θέλουμε να κερδίσουμε. Αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, σε αυτά τα ματς, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας ως έκτο παίκτη."

Φίλιππος Καλογιαννίδης: Να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και εκτός

Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης παίχτης των Τρικάλων BC Aries, έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, για τον αγώνα  της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League, με τον Γυμναστικό Λάρισας :

"Καλησπέρα φίλοι μου,
Το προηγούμενο Σάββατο η ομάδα μας πέτυχε μία μεγάλη νίκη και κάθε νίκη για τα Τρίκαλα είναι μεγάλη στο δύσκολο έργο που έχουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ήταν ένα ματς που από το πρώτο λεπτό δείξαμε πως το θέλουμε περισσότερο και αυτός ήταν ο σημαντικότερος λόγος που τα καταφέραμε.

Ο κόσμος γι άλλη μια φορά ήταν καταπληκτικός. Η νίκη αυτή ήταν κατά τη γνώμη μου ψυχολογικής σημασίας και πλέον είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να διαχειριστούμε την ανεβασμένη ψυχολογία μας κατάλληλα ώστε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και να πετύχουμε στο ερχόμενο παιχνίδι ακόμα μία μεγάλη νίκη. Πιστεύω οτι μας ωφέλησε η διακοπή γιατί είχαμε μπροστά μας 2 βδομάδες να προετοιμαστούμε και με τον τρόπο που πρέπει γι ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο αντίπαλος μας το Σάββατο είναι μια πολύ καλά δουλεμένη ομάδα με έμπειρο προπονητή και με μεγάλο ενθουσιασμό ερχόμενη από Α2. Η συγκέντρωση και ο περιορισμός των λαθών μας είναι το πλάνο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την νίκη απέναντι στον ΓΣΛ Φάρο και φυσικά να αποδείξουμε στους ίδιους μας τους εαυτούς πως μπορούμε να τα καταφέρουμε εξίσου καλά και εκτός έδρας. Οι στόχοι του αντιπάλου μας είναι ίδιοι με τους δικούς μας οπότε θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας και για τις δύο ομάδες και πιστεύω πως το τέλος θα είμαστε εμείς οι νικητές!"

Πηγή:http://www.esake.gr