Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πρώτη αναμέτρηση των νεοφώτιστων Γυμναστικού και Πανιώνιου στην Stoiximan.gr Basket League


Όλοι οι  αριθμοί  των αναμετρήσεων Γυμναστικός Λάρισας - Φάρος με τον Πανιώνιο Βίκος Cola  όπως τα παρουσίασε ο ΕΣΑΚΕ.

"Με τη μεταξύ τους αναμέτρηση αρχίζουν την προσπάθεια τους οι δύο νεοφώτιστοι της Stoiximan.gr Basket League. Ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος και ο Πανιώνιος Βίκος Cola θα βρεθούν αντιμέτωποι αύριο (7/10, 17:00) στο ΕΑΚ Νεάπολης.

Αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση της νεοσυσταθείσας ομάδας του Γυμναστικού Λάρισας με τον Πανιώνιο Βίκος Cola. Η θεσσαλική πόλη επιστρέφει στη Stoiximan.gr Basket League μετά από επτά χρόνια. Η τελευταία φορά που είχε εκπρόσωπο στην κατηγορία ήταν την περίοδο 2009-10 όταν αγωνίστηκε σε αυτήν η Ολύμπια. Ο Πανιώνιος Βίκος Cola από την πλευρά του επιστρέφει έπειτα από απουσία δύο χρόνων.

Το τελευταίο του παιχνίδι στη Λάρισα ήταν στις 17 Φεβρουαρίου 2010 όταν νίκησε την Ολύμπια με 67-62.

Δύο χρόνια έλειψε από την κατηγορία και ο Μανώλης Παπαμακάριος που μπορεί να συνδυάσει την επιστροφή του με δύο ατομικά επιτεύγματα…

*Θα κάνει την 427η εμφάνιση του στη Stoiximan.gr Basket League και με αυτήν θα γίνει ο 9ος στην ιστορία της ξεπερνώντας τον Γιώργο Σιγάλα.

*Με δύο εύστοχα τρίποντα θα γίνει ο 7ος στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που θα φτάσει τα 500 ενώ αν σημειώσει τρία θα «πιάσει» στην 7η θέση της σχετικής λίστας τον Μίλαν Τόμιτς.

Πέραν του πολύπειρου γκαρντ το παιχνίδι της Λάρισας είναι πιθανό να αναδείξει κάποια ακόμη ρεκόρ…

*Ο Νώντας Παπαντωνίου απέχει πέντε πόντους από τους 1.000 στην κατηγορία.

*Με δύο ασίστ ο Ρόλαντ Σάφτενααρ θα φτάσει τις 98 στην καριέρα του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Γιώργος Καλαφατάκης θα κοουτσάρει τον Πανιώνιο Βίκος Cola για πρώτη φορά από τις 31 Οκτωβρίου 2004 (Άρης-Πανιώνιος 84-70). Είχε αναλάβει και το 2014 αλλά αποχώρησε πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

*Τη φανέλα του Πανιωνίου Βίκος Cola θα φορέσει για μια δεύτερη θητεία ο Τόνι Γουντς (έπαιξε σε 17 ματς της σεζόν 2014-15). Με δύο εύστοχες βολές ο Αμερικανός σέντερ θα φτάσεις τις 100 στην ελληνική λίγκα."

Πηγή:esake.gr