Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ: Πήρε αυτό που ήθελε, νίκησε άγχος και Α.Ε.Λ.


Τη νίκη που έψαχνε από την πρεμιέρα πέτυχε την Κυριακή ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, με 67-42 απέναντι στην Α.Ε.Λ. και «έσπασε το ρόδι» στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Το πολύ δύσκολο πρόγραμμα των πρώτων αγωνιστικών, η εξέλιξη του αγώνα με τον Ηρακλή που κρίθηκε στην παράταση, η μέτρια εμφάνιση στο Μαρούσι, είναι γεγονός πως είχαν φορτώσει με πίεση τους «κυανόλευκους».


Απέναντι, στην Α.Ε.Λ., μια ομάδα που προερχόταν από δυο συνεχείς νίκες, ο Α.Σ.Κ. κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος, στηρίχθηκε στην άμυνά του και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη που του δίνει πίστη και δύναμη για τη συνέχεια. Το τελικό +25 δεν απεικονίζει τη μορφή του αγώνα, καθώς μπορεί ο Α.Σ.Κ. να πήρε από την αρχή το προβάδισμα και να μην το έχασε ποτέ, όμως η Α.Ε.Λ. σε αρκετά σημεία του αγώνα πλησίασε επικίνδυνα, όμως οι «κυανόλευκοι» είχαν τις απαντήσεις και στο τελευταίο τρίλεπτο, κατάφεραν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στο τελικό σκορ και να πανηγυρίσουν μαζί με τους καταπληκτικούς φιλάθλους της Καρδίτσας, την πρώτη νίκη στην ιστορία του μπάσκετ του νομού μας, σε επίπεδο Α2 Εθνικής.

Η νίκη της Κυριακής, ήταν ανάσα για τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ που μπαίνει πλέον πιο δυνατά στο πρωτάθλημα της Α2, το οποίο στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές εξελίσσεται συναρπαστικά. Όπως τόνισε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο προπονητής της ομάδας Λευτέρης Καλογήρου «Το δύσκολο πρόγραμμα, ο τρόπος που χάσαμε από τον Ηρακλή και η κακή εμφάνιση στο Μαρούσι, έφεραν πίεση στην ομάδα. Πήραμε τα μαθήματά μας στις πρώτες αγωνιστικές, όμως έχουμε όλοι μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και πρέπει να βελτιωνόμαστε κάθε αγωνιστική.  Έχουμε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο μας, προχωρούμε μπροστά για τη συνέχεια».
Διακοπή έως τις 11 Νοεμβρίου

Προγραμματισμένη διακοπή για το πρωτάθλημα της Α2 το επόμενο Σαββατοκύριακο, λόγω της διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η 5η αγωνιστική θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τον Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ να αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον Αρκαδικό. Η διακοπή, δίνει σε όλες τις ομάδες αλλά και στον Α.Σ.Κ. την ευκαιρία για ξεκούραση και ανασύνταξη ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Νίκη για τους Παίδες, ήττα για τους Νέους
Με μια ευρεία νίκη και… μια ευρεία ήττα προχώρησαν οι ομάδες του Α.Σ.Κ. Μέλι ΑΤΤΙΚΗ στα πρωταθλήματά τους. Το Σάββατο, η ομάδα Νέων που αγωνίστηκε αποκλειστικά με το παιδικό, γνώρισε την ήττα στην Ελασσόνα με  103-32 για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος ανδρών της Α2 Θεσσαλίας. Απέναντι στην πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος και μάλιστα εκτός έδρας, οι μικροί του Γιάννη Χασιώτη προσπάθησαν, αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις που είναι βέβαιο πως θα τους είναι χρήσιμες στη συνέχεια.

Την Κυριακή, στην πρεμιέρα του παιδικού πρωταθλήματος, ο Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και επικράτησε με 30-89 εκτός έδρας επί του Γ.Σ.Σοφάδων. Ο Γιάννης Χασιώτης, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και είδε την ομάδα να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 10-28, 19-58, 24-75, 30-89
Α.Σ.Καρδίτσας Μέλι ΑΤΤΙΚΗ - Παίδες (Γ.Χασιώτης): Ντούρλιας 12, Ντεμίρης, Μπαϊμάκης, Παπαγιάννης 16, Παπακώστας 16, Μπαλωμένος 10, Περίφανος 12, Νότος 8(1), Σχοινάς, Κουτσόπουλος 8, Καρράς 7.