Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

"Γ.Σ. Αγίου Κωνσταντίνου Λάρισας" η νέα ομάδα στον χώρο του μπάσκετ.


Μια νέα ομάδα στον χώρο του μπάσκετ θα κάνει επίσημα την εμφάνισή της στην πόλη της Λάρισας τη φετινή σεζόν.
Ο λόγος για τον νεοσύστατο Γυμναστικό Σύλλογο Αγ. Κωνσταντίνου που θα «δώσει» το παρών στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ και φιλοδοξεί να καθιερωθεί στο μπασκετικό γίγνεσθαι της πόλης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε από μία παρέα ανθρώπων από την ομώνυμη συνοικία της Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου Πέτρο Καλτσίδη, οι οποίοι αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα στα παιδιά της περιοχής να κοινωνικοποιηθούν μέσα από τις αξίες του αθλητισμού.

«Κύριος σκοπός του σωματείου μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη αθλητικών, σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων των αθλητών μας, στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» καθώς και η διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας» επισήμανε στην «εφημερίδα Ελευθερία» ο γεν. αρχηγός και εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας, Νίκος Τζιώρτζης και πρόσθεσε:
«Ιδιαίτερη σημασία έχει η διάδοση της αθλητικής ιδέας μέσα σε κλίμα πολιτιστικής και πνευματικής εξύψωσης των μελών. Επειδή μέσα σε αυτές τις δύσκολες εποχές προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα-παρέα αναλαμβάνοντας και το κόστος της όλης προσπάθειας δίνουμε βαρύτητα στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου και στην ανάπτυξη του πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ τους. Τέλος στηρίζουμε κάθε παρόμοια προσπάθεια γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό. Αγαπάμε τον αθλητισμό, αγαπάμε το μπάσκετ».
Τα ηνία της ομάδα ανέλαβε ο τεχνικός Χάρης Μήλιος, ενώ το ρόστερ αποτελείται από 20 αθλητές, νέους και ταλαντούχους αλλά και έμπειρους. «Με μεγάλη χαρά ανέλαβα την καθοδήγηση της ομάδας ΓΣ Αγ. Κων/νος, μιας νεοσύστατης ομάδας που απαρτίζεται από έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Στόχος μας είναι να παίξουμε ελκυστικό και ανταγωνιστικό μπάσκετ και μέσα από αυτό να αναδείξουμε νέους ταλαντούχους παίκτες. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον coach Περικλή Γερόπουλο για όσα έχω αποκομίσει δίπλα του» επισήμανε από την πλευρά του ο Τεχνικός του Γ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνου.
Οι προπονήσεις γίνονται στο κλειστό του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, ενώ η έδρα της ομάδας (σύμφωνα με το επίσημο παραχωρητήριο της ΕΣΚΑΘ) είναι το κλειστό του Αγ. Θωμά. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι αν και το νεοσύστατο σωματείο βρίσκεται μέσα στον ιστό της πόλης, η ΕΣΚΑΘ τοποθέτησε την ομάδα στον 3ο όμιλο στον οποίο αγωνίζονται ομάδες της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Δεσκάτης. Επίσης σε ό,τι αφορά στην έδρα, για τις ανάγκες του προγράμματος, ο Γ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνου Λάρισας θα χρησιμοποιήσει παράλληλα τόσο το κλειστό της Νεάπολης όσο και του Αλκαζάρ. Μάλιστα ο εντός έδρας αγώνας της πρεμιέρας θα διεξαχθεί στο κλειστό του Αλκαζάρ.

Η διοίκηση: Πέτρος Καλτσίδης (πρόεδρος), Άκης Δαρδούμπας (ταμίας), Νίκος Τζιώρτζης (γεν. αρχηγός), Θανάσης Γκρόζος (μέλος).
Προπονητής: Χάρης Μήλιος

Το ρόστερ: Π. Καλτίδης, Α. Δαρδούμπας, Χ. Μήλιος, Θ. Γκρόζος, Ν. Τζιώρτζης, Ι. Τζιώρτζης, Π. Γιαννούλας, Α. Κουτές, Ν. Βογιατζής, Δ. Τσιανάκας, Α. Καρλιάμπας, Γ. Χατζηπούλιος, Β. Χατζηπούλιος, Α. Τσιβόπουλος, Σ. Λαγονικάκος, Φ. Κατσάνος, Λ. Χατζηγεωργιάδης, Β. Λαζαρίδης, Β. Προβόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος.

Πηγή:eleftheria.gr