Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΑΕΚ - Τρίκαλα BC Aries 91-72 (Basket League) Δηλώσεις Κώστα Μέξα



Το πάλεψαν τα Τρίκαλα στο ΟΑΚΑ , αλλα τελικα γνώρισαν την ηττα απο την ΑΕΚ με  91-72
Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν τα Τρίκαλα δίνοντας σημαντική βάση στην άμυνα της ομάδας, κάτι που κατάφερε να κρατήσει στο πρώτο δεκάλεπτο (17-17).

Με την χρήση του Μαυροειδή και πατώντας γκάζι η ΑΕΚ βρέθηκε αρκετά μπροστά στο σκορ του ημιχρόνου με το σκορ στο +15. Τα Τρίκαλα είχαν πολλές καλές στιγμές ειδικότερα με το εκπληκτικό παιχνίδι του Λεμόντ Μάρει(25 π.), εμφάνισαν καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι το οποίο τόνισε και ο προπονητής της ομάδας Κώστας Μέξας στις δηλώσεις του. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο με Τζόουνς και Μάρει να δίνουν τις βάσεις για τα Τρίκαλα αλλά η ομάδα να αδυνατεί να κερδίσει έδαφος, το σκορ παρέμενε κοντά στο +15. Το παιχνίδι το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με την ΑΕΚ να κερδίζει τελικά με σκορ 91 – 72.

ΑΕΚ - Τρίκαλα BC Aries.........91-72
Δεκάλεπτα:17-17,  42-27, 63-48, 91-72
ΑΕΚ (Σ. Μανωλόπουλος): Ελονού 10, Τζεϊμς 3, Γκριν 13 (3), Ξανθόπουλος 4, Σάκοτα 16 (4), Τσαμπούρης 2, Ατιτς 3, Λαρεντζάκης 1, Μπάρλοου 7 (1), Μωραϊτης 8 (2), Μαυροειδής 15, Σι 9 (3)
Τρίκαλα BC Aries(Κ. Μέξας): Τζόουνς 13 (2), Λούντζης 7 (1), Σλαφτσάκης 4, Ρος 5 (1), Καραγιώργος, Χέιλ 2, Φεϊσι 4, Τέγιτς 4, Καλογιαννίδης 3 (1), Σκουλούδης 2, Μάρει 25 (4), Τάταρης 3 (1)


Δηλώσεις Κώστα Μέξα:
“Καλή μπασκετική χρονιά σε όλες τις ομάδες. Να έχουμε όσο γίνεται υγεία και περαστικά στον Λαρεντζάκη, να δούμε τι έχει. Για εμάς ήταν σημαντικό ματς στην προετοιμασία που κάνουμε, γιατί έχουμε μείνει πίσω με τις αφίξεις των ξένων. Ήρθαμε να παλέψουμε όσο γίνεται. Στο πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν πολύ καλοί. Μετά, η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της.
Κάναμε τακτικά λάθη και η ΑΕΚ είχε κάποιες επιλογές που χάλασαν το μυαλό μας. Στο δεύτερο ημίχρονο, τα παιδιά πάλεψαν μέχρι τέλους. Απλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, να καλύψουμε και θα συνεχίσουμε την δουλειά, με σκοπό να είμαστε πιο έτοιμοι στο ματς του Σαββάτου που έρχεται. Να ευχηθώ στην ΑΕΚ καλή επιτυχία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, που αρχίζει αυτή την εβδομάδα”.
Σωτήρης Μανωλόπουλος (προπονητής ΑΕΚ): «Δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος με τον οποίο ξεκινήσαμε το ματς. Το προσεγγίσαμε πολύ λάθος. Πήγαμε να κερδίσουμε το ματς με την επίθεση, κάτι που δεν θέλω να γίνεται. Στη 2η περίοδο ήμασταν πολύ καλοί. Η 3η περίοδος ήταν αρκετά καλή. Η 4η περίοδος όμως, δεν ήταν καλή.
Το ζητούμενο είναι να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας. Να παίζουμε συγκεντρωμένα για 40 λεπτά, σε επίθεση και σε άμυνα. Τα Τρίκαλα, μας έκλεψαν 10 φορές την μπάλα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε στην συνέχεια».
Για τον τραυματισμό του Λαρεντζάκη και την απουσία του Χάρις και πώς θα καλυφθούν τα κενά: «Από αυτούς που υπάρχουν στο ρόστερ μας. Είμαστε αρκετοί. Δεν έχουμε εικόνα αυτή την στιγμή για τον Λαρεντζάκη, για το αν θα παίξει την Τρίτη, ή όχι».