Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού με 70-53 (Α1 Γυναικών)



Την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα Μπάσκετ της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών σημείωσε ο Ολυμπιακός Βόλου κερδίζοντας στο Ε.Α.Κ. Βόλου τον Παναθηναϊκό με 70-53.
Η Ομάδα του Βόλου αν και αγωνίστηκε χωρίς τις Νίκη Ζέρβα και Ραφαέλα Σουλτάνη που αντιμετώπισαν όλη την εβδομάδα προβλήματα τραυματισμών και δεν χρειάστηκε να διακινδυνεύσουν υποτροπές και χάνοντας σχεδόν όλο το δεύτερο ημίχρονο την Άννα Ταντουρόσφσκα η οποία τραυματίστηκε μετά από αγκωνιά που δέχθηκε, έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο θετικό αποτέλεσμα, αφού η ανωτερότητά της ήταν εμφανής σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Η νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού, άντεξε μόνο στην πρώτη περίοδο, οπότε και ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής τον αντίπαλό της. Ο Ολυμπιακός κάνοντας ένα εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο (σκορ 22-7) απέκτησε μια σημαντική διαφορά η οποία μάλιστα στο 39' άγγιξε και τους 21 πόντους (σκορ 70-49).

Ο Μιχάλης Καπουρνιώτης και ο συνεργάτης του Μάριος Μπορίνος έδωσαν χρόνο συμμετοχής και στις 10 αθλήτριες που αγωνίστηκαν.

Ο φίλαθλος κόσμος, που ενστερνίζεται τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο Τμήμα Μπάσκετ, τέσσερα χρόνια τώρα, στάθηκε κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου γεμίζοντας το κλειστό (υπήρχαν και πολλοί νεαροί αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών), ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία 50 περίπου φιλάθλων του Παναθηναϊκού από Βόλο, Αθήνα, Καλαμπάκα που δεν σταμάτησαν στιγμή να εμψυχώνουν την ομάδα τους εν αντιθέσει με τους οργανωμένους φιλάθλους της ομάδας μας που δεν είχαν οργανωμένα ομαδική παρουσία.

Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και με τις ιαχές τους και το χειρόκροτημά τους έδωσαν δύναμη στα κορίτσια μας και πανηγυρίσαμε όλοι μαζί τη πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα. Σας θέλουμε όλους κοντά μας και στη συνέχεια.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αστυνομικού Χρήστου Γκόλια που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ο οποίος, εν ζωή, έκανε την υπηρεσία του στους αγώνες της ομάδας μας.

Ολυμπιακός Βόλου-Παναθηναϊκός.........70-53
Δεκάλεπτα:25-23, 47-30, 57-42, 70-53
Διαιτητές: Τσαπλής, Παπανικολάου
Ολυμπιακός Βόλου (Καπουρνιώτης-Μπορίνος): Κυριατζίδου 5 (1), Παγκαλίδου, Γαλιατσάτου 6 (1), Ταντουρόφσκα 12 (2), Ντελή, Άντριους 22 , Ζήτη, Φέρμπνακς 7, Κωτούλα 9, Δεληγιάννη 9.
Παναθηναϊκός(Καντσιλιέρης): Κασδαγλή 7, Τσινέκε 17, Ακρίβου 2, Τσέτα 2, Κοίλια Π 2, Κοίλια Ν 1, Μπρούλια, Γάτου, Γκαγκανάτσου 3, Σαρή 1, Εσέτζα 18, Κακούρη.