Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Μεγάλο διπλό από την ΑΕΛ επί του Αρκαδικού με 64-66 (Α2 Εθνική)


Μεγάλη νίκη για τους βυσσινοί που επικράτησαν εκτός έδρας του Αρκαδικού με 64-66 δείχνοντας να ξεπερνάνε με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της πρεμιέρας.


Από την ΑΕΛ που να σημειώσουμε ήταν μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, το βάρος στην επίθεση πήραν  ο Γκογκίδης και ο Γκιουλέκας με 18 (4) και 16(3) πόντους αντίστοιχα.

Σπουδαία από κάθε άποψη νίκη πέτυχε η ΑΕΛ στην Τρίπολη επικρατώντας του Αρκαδικού με 66-64, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας.
Πρόσωπο της μεγάλης νίκης ο Νίκος Κατσαρές, που ευστόχησε σε λέι απ 0,8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το 66-64, σκορ που έδωσε και την πρώτη εφετινή επιτυχία.
Οι βυσσινί γνωρίζοντας την σημαντικότητα του ματς μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και στηριζόμενοι στην άμυνά τους πήραν από την αρχή του ματς προβάδισμα στο σκορ, με το τέλος της πρώτης περιόδου να τους βρίσκει προηγούμενους με 21-19.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με την ΑΕΛ να είναι καλύτερη, να πιέζει στην άμυνα και να αυξάνει την υπέρ της διαφορά, για να «κλείσει» το ημίχρονο προηγούμενη με 43-29.
Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη παίζοντας μυαλωμένα και με προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και μια διαφορά 9 πόντων και με σκορ 55-46 για την ΑΕΛ ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.
Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου οι βυσσινί διατηρούν το προβάδισμα με 64-55. Στα τελευταία λεπτά κάτι τα λάθη, κάτι τα λάθη, κάτι η αστοχία της ΑΕΛ έδωσαν την δυνατότητα στους Αρκάδες να ισοφαρίσουν σε 64-64, 25’’ πριν το τέλος.
Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΛ όμως ο Νίκος Κατσαρές ήταν ψύχραιμος και εύστοχος. «γράφοντας» το τελικό 66-64, καθώς ο Αρκαδικός ευστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Αρκαδικός - ΑΕΛ.................64-66
Δεκάλεπτα: 19-19, 29-43, 46-55, 64-66
Αρκαδικός(Κουστένης): Κούτρας, Βλάχος 4, Λυμπερέας 2, Παππάς, Τζαϊδας 2, Προδρόμου 21 (1), Μαραγκάκης 11(2), Αποστολίδης, Πελτιέρ 2, Γαρμπής 5(1), Τζουγκαράκης 17.
ΑΕΛ(Χασανίδης): Βλαχούλης, Γκογκίδης 18 (4), Καμάρας 4 (1), Παπαχρήστος 4, Κατσαρές 8 (1), Τσιαβές, Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 6, Σαριμπαλίδης 10 (2), Γκιουλέκας 16 (3), Χανέλι, Φιλιππόπουλος.

Δηλώσεις
Μετά το τέλος του ματς ο τεχνικός της ΑΕΛ Χρήστος Χασανίδης δήλωσε: «Πετύχαμε μια σημαντική νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους μ’ εμάς. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο δεύτερο κάναμε κάποια λάθη που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Τέλος καλό, όλα καλά όμως».
Ευχαριστίες
Η διοίκηση, το προπονητικό τιμ και οι παίκτες της ΑΕΛ αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν την ομάδα του Αρκαδικού για την άψογη φιλοξενία με την υπόσχεση της ανταπόδοσης στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου.