Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΑΕΛ - Ερμής Αγιάς 88-75 (Α2 Εθνική) - Δηλώσεις (φώτο)


Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΑΕΛ στο τοπικό ντέρμπι, επικρατώντας μετά από ένα συγκλονιστικό ματς του Ερμή Αγιάς με 88-75.

Οι βυσσινί ήθελαν περισσότερο την νίκη και αυτό το έδειξαν στο παρκέ, καταφέρνοντας να φτάσουν στην δεύτερή τους νίκη σε τρία ματς.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς αγχωμένες και με έμφαση στην άμυνα, προσπαθώντας η μία να εξουδετερώσει τα ατού της άλλης. Αποτέλεσμα αυτών ήταν οι δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ, χωρίς καμία να μπορεί να ξεφύγει.

Το 8-7 για την ΑΕΛ στο πρώτο 5λεπτο της αναμέτρησης έγινε 17-17 με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Ερμής Αγιάς έγινε περισσότερο πιεστικός στην άμυνα και κατάφερε να ελέγχει το σκορ, παίρνοντας προβάδισμα 27-22 στο πεντάλεπτο και 32-24 3:55’’ πριν το τέλος. Οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη όμως βρήκαν τις λύσεις, «μάζεψαν» την σε βάρος τους διαφορά και ισοφάρισαν σε 34-34, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο του παιχνιδιού.

Η εικόνα του ματς στην 3η περίοδο δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και όποια κατάφερνε να πάρει έστω μια μικρή υπέρ της διαφορά, ο αντίπαλος επέστρεφε αμέσως.
Έτσι το 51-43 της ΑΕΛ 5:40’’ πριν το τέλος της περιόδου έγινε 53-54 για τον Ερμή τέσσερα λεπτά αργότερα. Ένα σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα όμως για την ΑΕΛ έκανε το σκορ 60-55 υπέρ της, κλείνοντας προηγούμενη την τρίτη περίοδο.
Στο τελευταίο 10λεπτο οι βυσσινί κυριάρχησαν στο παρκέ δείχνοντας περισσότερα ψυχικά αποθέματα και μεγαλύτερη θέληση για την κατάκτηση της νίκης, αν και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 71-70 3:40’’ πριν το τέλος του ματς.
Εκεί η ΑΕΛ έβγαλε περισσότερη ενέργεια, βρήκε λύσεις έξω από τα 6,75μ. φτάνοντας στη νίκη με 88-75, καταφέρνοντας συνάμα να δημιουργήσει και μια καλή υπέρ της διαφορά.

ΑΕΛ - Ερμής Αγιάς.............88-75
Δεκάλεπτα: 17-17, 34-34, 60-55, 88-75.
Διαιτητές:Σταματόπουλος-Πιτσίλκας-Γερακίνης.
ΑΕΛ(Χρήστος Χασανίδης): Βλαχούλης, Γκογκίδης 8 (1), Καμάρας 12 (2), Παπαχρήστος 18 (1), Κατσαρές 6, Τσαβές, Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 17 (1), Σαριμπαλίδης 20 (5), Γκιουλέκας 7.
Ερμής Αγιάς(Γρηγόρης Γιασάρης): Τσιαμπαλής 9 (1), Χρυσόπουλος 13 (2), Δεμερτζής 5 (1), Καλλές 5, Χαλκιάς, Κόμματος 15 (2) , Τριανταφύλλου 20 (3), Λόλας 8.

Δηλώσεις Σαριμπαλίδη
Κώστας Σαριμπαλίδης: «Μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Δώσαμε αξία στο διπλό που κάναμε με τον Αρκαδικό. Με τα «πάνω» μας και τα «κάτω» μας. Το θέλαμε πάρα πολύ το παιχνίδι αυτό.
Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε το άγχος. Στο δεύτερο ήμασταν όλοι μαζί μια γροθιά. Ενωμένοι.
Πήραμε τη νίκη. Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Έχουμε δύο μέρες ξεκούραση και το επόμενο παιχνίδι μπροστά μας».

Δηλώσεις Γιασάρη και Χασανίδη
Χρήστος Χασανίδης: «Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Υπό αυτές τις συνθήκες. Χωρίς να παίζουμε στο δικό μας γήπεδο. Για χίλιους λόγους.

Με έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Ήταν ένα πάρα πολύ όμορφο παιχνίδι. Ήμασταν εμείς οι τυχεροί στηριζόμενοι στην θέληση περισσότερο. Είχα πει στα παιδιά ότι μέχρι το 40′ είμαστε προετοιμασμένοι να πιέσουμε και να πιεστούμε.

Όσον αφορά το παιχνίδι. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο με τις αλλαγές στην άμυνα των αντιπάλων, καθώς εμείς δεν καταφέραμε να το διαβάσουμε σωστά. Αυτό ήταν που βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε συνδυασμό με την ευστοχία στο τρίποντο και την ομαδικότητα που δείξαμε. Αυτό είναι δείγμα ικανότητας και αποφασιστικότητας.

Ευχαριστώ τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες. Το Λαρισινό μπάσκετ έχει κόσμο εδώ. Καλό είναι να κάνουμε τα πάντα για να μείνει αυτός ο κόσμος εδώ».

Γρηγόρης Γιασάρης: «Πρώτα απ’ όλα δίνουμε συγχαρητήρια στην ΑΕΛ γι’ αυτή τη νίκη. Ήταν δίκαιη η νίκη. Είχαν πιο πολύ πάθος. Πιο πολύ θέληση. Στα παιχνίδια αυτά είναι τομείς που μετράνε περισσότερο.

Εμείς προσπαθήσαμε με κάποιες εκλάμψεις να φανούμε ανταγωνιστικοί. Από αυτά που είπαμε μέσα στη βδομάδα για την θέληση και το πάθος, δεν κάναμε τίποτα απολύτως.

Σίγουρα η ευθύνη ανήκει σε εμένα. Πρέπει να δώσω στα παιδιά συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία νέα ομάδα, με νέους παίκτες.

Αυτό που με στεναχωρεί περισσότερο είναι τα τελευταία λεπτά του αγώνα και η εικόνα που δείξαμε. Δεν αξίζει αυτή η εικόνα στον Ερμή Αγιάς με την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Ελπίζω ο κόσμος να είδε ένα καλό παιχνίδι σε αθλητικά πλαίσια. Συνεχίζουμε.

Αν δεν παίζεις με καρδιά και θέληση, όλα τα άλλα είναι σχετικά».