Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα αθλητική περίοδος –Νέοι προπονητές για την ακαδημία μπάσκετ του Α.Ο.Φοίβου


Με γνώμονα την επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, την αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό, τη διάθεση για προσφορά στη νέα γενιά και τη μύηση στους μυστικούς κόσμους του μπάσκετ επιλέξαμε τους προπονητές της ακαδημίας μας .

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του ευ αγωνίζεσθαι, η ψυχαγωγία των παιδιών και η βελτίωση της προσωπικότητας τους μέσα από τον αθλητισμό με την καθοδήγηση των προπονητών τους, τους οποίους και σας συστήνουμε:

Γιώργος Φωτίου
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης, Προπονητής Α Κατηγορίας, Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης
Ο κ. Γιώργος Φωτίου ξεκίνησε το μπάσκετ στις υποδομές του Γ.Σ.Λ. και στη συνέχεια στον Πρωτέα Αθηνών και άλλα σωματεία της ΕΣΚΑ.
Στα 29 χρόνια προπονητικής πορείας εργάστηκε σε παιδικά – εφηβικά – γυναικεία – ανδρικά τμήματα (Παλατιανή – Άφοβο Σεπολίων με 2 ανόδους κατηγορίας – Άρη Πετρούπολης – Αργώ – Αγ. Ιερόθεος – Αγία Παρασκευή- Μύτικας ως προπονητής και τεχνικός διευθυντής – Αστέρα Περιστερίου – 7 χρόνια στον Γ.Σ. Περιστερίου με τα 2 από αυτά ως μέλος του τεχνικού team και πρώτος προπονητής σε ομάδες της ΕΣΚΑΘ όπως Γ.Σ.Νίκαιας και Νίκαια 2012.
Αθλητές που συνεργάστηκαν κατά καιρούς μαζί του, που έκαναν και συνεχίζουν καλή πορεία στο επαγγελματικό μπάσκετ είναι: Γιάννης Καλαμπόκης, Μιχάλης Πελεκάνος, Μάνος Παπαμακάριος, Δημήτρης Μαυροειδής, Βαγγέλης Μάντζαρης κ.ά.

Γιάννης Κουρής
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ειδικότητα Καλαθοσφαίρισης
Ο Γιάννης Κουρής είναι ενεργός αθλητής και μέλος της ανδρικής ομάδας του Α.Ο.Φοίβου για την σεζόν 2017-2018.
Στο ενεργητικό του έχει συνεχείς διακρίσεις και πρωτιές με την ομάδα μπάσκετ της Α.Ε.Λ (2009 -2010: Πρώτη θέση παμπαίδων στον νομό Λαρίσης , 2010-2011: Πρώτη θέση παίδων στον νομό Λαρίσης, 2011-2012: Πρώτη θέση εφήβων στον νομό Λαρίσης, δεύτερη θέση στην Θεσσαλία).
Έχει αγωνιστεί επίσης στις ομάδες Αστέρα Λάρισας & Αετός Διλόφου.