Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Γυμναστικός Λάρισας - Κύμη 70-66 Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών (Β' Φάση) Δηλώσεις Σκουρτόπουλου-Παπαμακάριου


Με το …δεξί o Γυμναστικός! Νίκη και πρόκριση στο Κύπελλο

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της ομάδας μας πραγματοποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο Γυμναστικός Λάρισας – Φάρος επιβλήθηκε σήμερα στην έδρα του, το κλειστό της Νεάπολης, του ΓΣ Κύμης στο πλαίσιο της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, με 70-66 στην παράταση και πήρε ταυτόχρονα την πρόκριση για την συνέχεια της διοργάνωσης.

Μπροστά στο κοινό του ο Γυμναστικός και παρά τις σοβαρές του απουσίες, κατόρθωσε μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση (κ.α. 58-58), να ικανοποιήσει τους φιλάθλους του, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Γουέαρ ο οποίος ήταν ασταμάτητος απόψε.

Μπορεί να ξεκίνησε νωθρά η ομάδα της Λάρισας αλλά αυτό δεν κράτησε παρά μόνο λίγα λεπτά, καθώς γρήγορα οι «πράσινοι» βρήκαν ρυθμό και μείωσαν την σε βάρος τους διαφορά για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 10-14.

Η συνέχεια ήταν σαφώς καλύτερη για τον Γυμναστικό που απέβαλε το αρχικό άγχος και πήρε το προβάδισμα για να ολοκληρώσει το α’ ημίχρονο προηγούμενος με 29-27.

«Μάχη» έγινε στην τρίτη περίοδο με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και το τέλος του δεκαλέπτου να βρίσκει τους φιλοξενούμενος με προβάδισμα 41-44.

Η νέα αφύπνιση του Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος, στο τέταρτο δεκάλεπτο τον έφερε εκ νέου μπροστά στο σκορ προς το τέλος του δεκαλέπτου (58-56) 1.22 πριν το φινάλε του κανονικού αγώνα. Η Κύμη όμως κατάφερε με καλάθι δύο πόντων να πάει το ματς στην παράταση (58-58).

Στο έξτρα πεντάλεπτο όμως ο Γυμναστικός έδειξε ποιος ήταν το «αφεντικό» του γηπέδου, καθώς οι παίκτες του κάτω από τις εντολές του Σκουρτόπουλου, έδειξαν αυτοπεποίθηση και με καθαρό μυαλό «καθάρισαν» το ματς, κερδίζοντας αγώνα και πρόκριση (70-66).

Γυμναστικός Λάρισας - Κύμη.........70-66
Δεκάλεπτα:10-14, 29-27, 41-44, 58-58(κ.α.), (70-66 παρ.)
Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος (Σκουρτόπουλος): Γουέρ 26 (3), Παπαμακάριος 11 (1), Μαραγκός 7, Μουράτος 11 (1), Χατζηκυριακίδης 3 (1), Σαφτεναάρ 4, Βαβάτσικος 6, Σπυρόπουλος, Πέτι 2.
Κύμη(Καστρίτης): Μανωλόπουλος 9 (3), Εντουάρτς, Γερομιχαλός, Τσαγκαράκης 14 (4), Ομπράιεν 14 (1), Τζόουνς 15 (1), Γλυνιαδάκης 2 , Σακελαρίου, Τρέιλορ 5, Τζέι Αρ Σμιθ 7.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ (προπονητής Γυμναστικού Λάρισας - Φάρος):
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μας, είχαμε πολλά προβλήματα, ουσιαστικά παίξαμε το παιχνίδι με 8 παίκτες. Η χαρά μας λίγο μετριάζεται από τον τραυματισμό του Πέτι, ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό και να ξαναμπεί γρήγορα στις προπονήσεις. Η νίκη όμως είναι σημαντική διότι αποτελεί ένα μήνυμα για τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας, ότι κάτι καλό γίνεται εδώ, που αξίζει να το υποστηρίξουμε και να έχουμε μια καλή σεζόν. Περιμένουμε δύο παίκτες Αμερικάνους την Δευτέρα στην προπόνηση και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο Παπαντωνίου, οπότε η ομάδα γεμίζει πολύ καλά και ισχυροποιείται πάρα πολύ και σε εμπειρία και σε ταλέντο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά, διότι ένα μήνα ακριβώς από 21 Αυγούστου που ξεκινήσαμε δεν έχουμε κάνει ποτέ προπόνηση, να παίξουμε πέντε με πέντε. Πρώτη φορά έγινε χθες στην προπόνηση και αυτή σε ρυθμό θα λέγαμε …περπατητό. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο σημαντική είναι η νίκη σήμερα, καθώς κατά διαστήματα λειτουργήσαμε εξαιρετικά και αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι σε κάποια ανοιχτά σουτ, θα μιλάγαμε για μια εξαιρετική πραγματικά εμφάνιση.

Κρατάμε όμως τα θετικά, όλα τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν και όλοι έχουν τον ρόλος τους, αυτός είναι ο στόχος: Να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, να την αγαπήσει ο κόσμος και να την χαιρόμαστε και εμείς».

Μανώλης Παπαμακάριος (παίκτης Γυμναστικού Λάρισας – Φάρος):
«Για εμάς ήταν στην ουσία το πρώτο φιλικό που παίζουμε, άσχετα αν ήταν το πρώτο επίσημο ματς με τον κόσμο μας. Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους 7-8 παίκτες που είναι αυτή την στιγμή υγιείς. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και από τους προπονητές, θεωρώ ότι από Δευτέρα θα είμαστε όλοι πιο καλά, διότι θα έχουμε και μεγαλύτερο ροτέισον. Θέλω να δώσω ένα πολλά συγχαρητήρια γιατί αυτή η νίκη ήρθε κόντρα σε μια ομάδα πιο πλήρης από εμάς, αλλά εμείς είχαμε την υπομονή και τις καλές αποφάσεις στο τέλος για να κερδίσουμε το ματς. Αυτή η νίκη δεν σημαίνει τίποτα για εμάς, αυτά τα ματς του Κυπέλλου τα βλέπουμε πιο πολύ σαν παιχνίδια προετοιμασίας, θα δούμε τον επόμενο αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτόν».