Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ολυμπιακός Καρδίτσας : Απέκτησε Φαλιάκη - Ανανέωσαν Χατζηγούλας, Μίσσας, Παπανδρέας


Σύμφωνα με δημοσίευμα του  karditsasportiva με ενίσχυση στην περιφέρειά του συνεχίζει ο Ολυμπιακός Καρδίτσας, το αγωνιστικό πλάνο του οποίου για τη νέα σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά την απόκτηση του Άρη Κωστόπουλου εξασφάλισαν και την υπογραφή του Βαγγέλη Φαλιάκη που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται υπό των οδηγιών του Βαγγέλη Τζέλλακαι του Τάκη Καλογριανίτη!

Ο 26χρονος πλεϊμέικερ θα είναι άλλη μία λύση στη θέση «1» για την Καρδιτσιώτικη ομάδα που δίνει έμφαση στο βάθος του ρόστερ της με αθλητές οι οποίοι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας.
Ο Φαλιάκης συνέδεσε το όνομά του με τη φανέλα του Γ.Σ. Φύλλου, στον οποίο αγωνίστηκε για περίπου 10 χρόνια στην Α2 ΕΣΚΑΘ και ήταν παρών σε ό,τι πορεία και αν κατέγραψαν οι Μελανόλευκοι αυτό το διάστημα.

Πέρυσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του άλλαξε μπασκετική στέγη και αγωνίστηκε για τον Ήφαιστο Καρδίτσας στην Α1 ΕΣΚΑΘ, με αξιόλογη παρουσία και σημαντικές βοήθειες στην περιφέρεια της ομάδας, κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι.

Η συμφωνία έκλεισε και τυπικά με τον αθλητή να βάζει την υπογραφή του παρουσία του νέου Έφορου του Ολυμπιακού Καρδίτσας κ. Δημήτρη Μπιρνάρα.


Επίσης ανανέωσαν οι Βαγγέλης Χατζηγούλας, Γιάννης Μίσσας και Γιώργος Παπανδρέας που έριξαν άγκυρα στον Ολυμπιακό, η εμπειρία, αγωνιστική αξία και αφοσίωση των οποίων στην ομάδα αποτελεί τη βάση για το χτίσιμο κάθε προσπάθειας των Ερυθρόλευκων στην υψηλότερη κατηγορία του Θεσσαλικού μπάσκετ.

Για τους έμπειρους Χατζηγούλα και Μίσσα, οι συστάσεις περιττεύουν, καθώς η προσφορά τους και το ήθος τους όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν οδηγό για τους νεαρότερους αθλητές στην ομάδα και ένα κίνητρο για την εξέλιξή τους.

Ο Χατζηγούλας, από τους πιο έμπειρους γκαρντ της κατηγορίας, είναι ομολογουμένως από τους πιο ικανούς αμυντικούς σε αυτό το επίπεδο και πέρυσι ανέλαβε μεγαλύτερες πρωτοβουλίες επιθετικά στον Ολυμπιακό, όπου διαχρονικά προσπάθησε να ανταποκριθεί σε ρόλους που του ανατέθηκαν δίχως να εκφράσει αντίρρηση παρά μόνο να αποδεχθεί την πρόκληση να τους βγάλει εις πέρας.

Ο 39 Μαΐων αθλητής ανήκει στο δυναμικό των Ερυθρόλευκων εδώ και επτά χρόνια, έχοντας καθοριστική συμβολή σε όλες τις επιτυχίες της ιστορίας τους. Με ύψος 1,82μ, θα είναι και φέτος βασικό «γρανάζι» στη μηχανή του Βαγγέλη Τζέλλα και Τάκη Καλογριανίτη, έχοντας επίσης φορέσει με επιτυχία τη φανέλα των Τιτάνων Παλαμά (και) στη Γ’ Εθνική.

Ο Γιάννης Μίσσας είναι η πιο αξιόπιστη λύση της ομάδας στη θέση «1» με την ηρεμία που προσφέρει στη διαχείριση του παιχνιδιού, τον πολύ καλό χειρισμό της μπάλας και τη συνεισφορά του σε δημιουργία και σκοράρισμα. Ο 36χρονος πλεϊμέικερ έχει επίσης συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό, τον οποίο αποχωρίστηκε για μία -μόλις- σεζόν, όταν αγωνίστηκε στον Ήφαιστο (με την ονομασία Ένωση Δήμου Μητρόπολης) για να επιστρέψει εκεί που ανήκει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο μαζί με τους Χαζηγούλα και Ντίνο Αγγέλη.

Ο ύψους 1,80μ. παίχτης συνεχίζει με την προθυμία για δουλειά και βελτίωση να εκπλήσσει και να δημιουργεί εξαιρετικές συνθήκες προπόνησης και παιχνιδιού, παραμένοντας στην ομάδα της Καρδίτσας.

Ο Γιώργος Παπανδρέας είναι επίσης από τις περιπτώσεις που έμειναν πιστοί στον Ολυμπιακό και έδωσαν βάθος και λύσεις στο ρόστερ. Ο ύψους 1,91 φόργουορντ-σέντερ, διακρίνεται για τα αθλητικά του προσόντα και στα 23 του χρόνια θα είναι μία ακόμη μονάδα με προοπτική να εξελιχθεί περισσότερο και να πάρει χρόνο συμμετοχής, όντας στο ρόστερ της ομάδας για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Ταυτόχρονα με τις συζητήσεις που γίνονται για την ανανέωση και των υπόλοιπων παιχτών του ρόστερ, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει κοινή επιθυμία για παραμονή, το πλάνο προώθησης παιχτών καλά κρατεί στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα, αισίως κλείνει φέτος 10 χρόνια ύπαρξης στο μπασκετικό της τμήμα και οι καρποί της δουλείας στις Ακαδημίες σταδιακά δρέπονται. Τα παλαιότερα παραδείγματα (ενδεικτικά αναφέρουμε) των Νίκου Καφρίτσα, Αλέξανδρου, Μιχάλη Φαλιάγκα, Παύλου Εκίζογλου, Δημήτρη Θεολόγη, Ηρακλή Αμβροσίου και τα πιο πρόσφατα των Γιώργου Καραγιάννη, Νίκου Παπαστάθη, Ηλία Ντενησιώτη, Παπαθωμά, Ζαχαρού, Ζαγανά που θα συνεχίσουν φέτος να είναι μέλη της αντρικής ομάδας με δεδομένη την αξιοποίησή τους, δίνουν τη σκυτάλη στην παρουσία νέων προσώπων που έχουν την ευκαιρία και το κίνητρο από πολύ μικρή ηλικία να πάρουν παραστάσεις από την Α1 ΕΣΚΑΘ και να δουλέψουν με την αντρική ομάδα.


Συγκεκριμένα, οι Γαβριήλ Τσούκας, Κωνσταντίνος Δεμερλιώτης, Θωμάς Αμβροσίου καιΑπόστολης Μπιρνάρας θα είναι και στην αντρική ομάδα, με την οποία ήδη πραγματοποιούν προπονήσεις και αναμένεται να συμμετάσχουν στην προετοιμασία, με το «παραθυράκι» για ενσωμάτωση στο ρόστερ στα επίσημα ματς της σεζόν να είναι ορθάνοιχτο.

Ο Τσούκας είναι γεννημένος το 2004 και αγωνίζεται ως γκαρντ και στην ίδια θέση είναι οι Θωμάς Αμβροσίου (έτος γέννησης 2002), Απόστολης Μπιρνάρας (έτος γέννησης 2003), με τον Κωνσταντίνο Δεμερλιώτη να αγωνίζεται ως φόργουορντ (ημ. γέννησης 2003).

Πηγή:http://karditsasportiva.gr