Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Παρελθόν ο Μπάμπης Σακάρης απο τον πάγκο του Εθνικού Λάρισας



Ο Εθνικός Λάρισας ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Μπάμπη Σακάρη, και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Αυτή θα ήταν μια τυπική ανακοίνωση ενός σωματείου που δεν θα συνεχίσει με τον ίδιο προπονητή στις τάξεις του. Αλλά σε εμάς δεν ταιριάζει μια τέτοια ψυχρή ανακοίνωση.

Ο Μπάμπης ήταν αυτός που όντας μόλις τη δεύτερη του χρονιά στο σύλλογο, κατάφερε ως παίκτης να κάνει (μαζί με τους λιγοστούς τότε συμπαίκτες του) αυτό που εκείνη την περίοδο έμοιαζε ακατόρθωτο, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος 2011-12: Να σώσει τον Εθνικό (στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του) από τον υποβιβασμό, με τον ίδιο να είναι το βασικό play maker αλλά και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας! 

Από την επόμενη χρονιά (2012-13) ανέλαβε το πόστο του προπονητή και το κράτησε για τις επόμενες 5 περιόδους. Κατά κοινή ομολογία, με τον Μπάμπη στο τιμόνι της ομάδας, ο Εθνικός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ, τερμάτιζε τις περισσότερες χρονιές ψηλά στη βαθμολογία, ενώ κατέκτησε και το κύπελλο της ΕΣΚΑΘ. 

Το ότι φέτος δεν βρέθηκε κοινός τόπος ανάμεσα σ΄ αυτόν και τη διοίκηση, αυτό δεν αλλάζει σε τίποτε την πίστη που έχουμε στις ικανότητές του σαν προπονητή, του ευχόμαστε να βρει την καταξίωση του στον επόμενο σταθμό της καριέρας του, και ελπίζουμε στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε.