Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Επίσημα Σκουρτόπουλος ο νέος προπονητής του Φάρου - ΓΣ Λάρισας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του  Άρη Γκουτρουμάνη από την  εφημερίδα Ελευθερία , έκλεισε η συμφωνία μεταξύ του Κ. Δασταυρίδη και του Θ. Σκουρτόπουλου για να αναλάβει την θέση του προπονητή στην ομάδα του Φάρου-Γυμναστικού στο πρωτάθλημα της Basket League (Α1 Εθνική), την αγωνιστική σεζόν που μας έρχεται.

Η χθεσινή συνάντηση του εν δυνάμει προέδρου της νέας ΚΑΕ Κ. Δασταυρίδη με τον Αθηναίο τεχνικό είχε θετική κατάληξη, αφού οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα και έδωσαν τα χέρια. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά στην «Ε» οι δύο άνδρες.

Από δω και πέρα απομένουν κάποια ακόμα πράγματα όπως η στελέχωση του τεχνικού τιμ, η οργάνωση και η λειτουργία των γραφείων της νέας ΚΑΕ τα οποία αναμένεται να διευθετηθούν τις επόμενες ημέρες και τη σκυτάλη θα πάρουν τα μεταγραφικά. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να αποκτηθούν ικανοί παίκτες που θα μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται να εκπληρώσουν τα φιλόδοξα σχέδια του συλλόγου, με παράλληλη αξιοποίηση των παιδιών της Λάρισας. «Κάναμε μια συμφωνία και ξεκινάμε να δουλεύουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη γνωριμία των ανθρώπων. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα και υγεία. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε κάτι καλό που θα το υποστηρίξει όλη η Λάρισα. Είναι μία προσπάθεια που έχει πολλές δυσκολίες, γιατί επί της ουσίας δεν έχουμε κάποια βάση παικτών. Αυτό σημαίνει ότι όλο το «χτίσιμο» της ομάδας θα γίνει από την αρχή. Αυτό όμως έχει και τα θετικά στοιχεία, υπό την έννοια ότι θα δημιουργήσουμε μία ομάδα όπως τη θέλουμε και όπως μας εκφράζει. Ήδη έχω ξεκινήσει κάποιες επαφές και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Δασταυρίδη και πρόσθεσε: «Ουσιαστικά πρόκειται για τον Γυμναστικό, άσχετα εάν θα υπάρξει για ένα διάστημα, τώρα στην αρχή, ο Φάρος. Είναι ευκαιρία λοιπόν για τον Γυμναστικό να επανέλθει στην Α1 Εθνική και να συσπειρώσει όλο το μπάσκετ της Λάρισας. Αυτός άλλωστε είναι ο μεγάλος στόχος. Αυτές τις ημέρες θα έχω κάποιες επαφές με παίκτες από τη Λάρισα για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Θα θέλαμε να έχουμε παιδιά από τη Λάρισα που να έχουν ρόλο στην ομάδα. Από κει μετά θα ανιχνεύσουμε την αγορά Ελλήνων παικτών για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Την 1η Ιουλίου θα είμαι πάλι εδώ για να φιξάρουμε κάποια ακόμη θέματα. 

Σήμερα και αύριο θα κάνω ορισμένες συναντήσεις γνωριμίας με παιδιά της πόλης για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» κατέληξε ο νέος τεχνικός, ενώ από την πλευρά του ο κ. Δασταυρίδης επισήμανε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τη συμφωνία. Ο κ. Σκουρτόπουλος έδειξε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία μας και μας ευχαρίστησε που τον προτιμήσαμε. Όπως μας είπε έχει πολλές σχέσεις και γνωριμίες με ανθρώπους από τον παλιό ιστορικό Γυμναστικό, με τους οποίους θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες. Πιστεύω λοιπόν ότι αρχίζει και μπαίνει το θέμα στο πλαίσιο του Γυμναστικού. Εμείς είμαστε αυτοί που πήραμε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της νέας ΚΑΕ και θα την κάνουμε Γυμναστικό. 

Από δω και πέρα ο κ. Σκουρτόπουλος θα κάνει τις επιλογές του και θα καταθέσει τις προτάσεις του αναφορικά με τα μεταγραφικά της ομάδας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τελειώσουμε πιστεύω με το θέμα της οργάνωσης της ομάδας, θα πλαισιωθεί το τεχνικό τιμ και από την ερχόμενη εβδομάδα θα κινηθούμε για τα μεταγραφικά. Υπάρχει προτεραιότητα για τα παιδιά της πόλης και μάλιστα έχουμε δώσει τη σχετική λίστα τον νέο τεχνικό» κατέληξε ο κ. Δασταυρίδης. Σχετικά με το θέμα του κ. Παρασκευά Μουρατίδη, στον οποίο έγινε πρόταση για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, οι άνθρωποι της νέας ΚΑΕ βρίσκονται σε αναμονή, ενώ τέλος αναφορικά με τον Αμερικανό Ουίλ Κόνερ από το κολεγιακό πρωτάθλημα της Ν. Υόρκης, για τον οποίο υπάρχει ενδιαφέρον, προπονείται αυτές τις ημέρες με τους εναπομείναντες παίκτες του ΓΣ Λαρισαίων 1928 και αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή:http://www.eleftheria.gr