Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής των play-off ανόδου στην Γ' Εθνική


Τελευταία αγωνιστική των play-off ανόδου στην Γ' Εθνική αλλά καθόλου αδιάφορη μιας και τη δεύτερη θέση που μπορεί να δώσει την άνοδο, την διεκδικούν και οι τρεις ομάδες (Ίκαροι - Σοφάδες-Γ.Σ.Βόλου).
Συγκεκριμένα την πρωτιά και την άνοδο στην Γ' Εθνική έχει πάρει από τον προηγούμενο αγώνα η Νίκη Βόλου, αλλά αν ο Γ.Σ. Φαρσάλων βγει  τρίτος στον 1ο όμιλο του Βορρά της  Γ' Εθνικής θα δώσει μπαράζ κατάταξης με τον τρίτο του 2ου ομίλου του Βορρά και σε περίπτωση που κάποια ομάδα από τον Βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής δηλώσει κώλυμα για συμμετοχή στο πρωτάθλημα ή γίνει συνένωση  κάποιων ομάδων αυτόματα με την μορφή ντόμινο μπορούν να ανεβούν τα Φάρσαλα και φυσικά η δεύτερη ομάδα των play-off της Α1 ΕΣΚΑΘ. 

Τα σενάρια για την δεύτερη θέση των play-off είναι τα εξής :
  • Με νίκη των Ικάρων επί της Νίκης Βόλου η ομάδα των Τρικάλων παίρνει τη δεύτερη θέση χωρίς να ενδιαφέρεται τη θα γίνει στον άλλο αγώνα.
  • Με ήττα των Ικάρων και νίκη των Σοφάδων μέσα στο Βόλο την θέση παίρνουν οι Σοφάδες.
  • Με ήττα των Ικάρων και ήττα των Σοφάδων μέχρι 25 πόντους την θέση παίρνουν οι Ίκαροι.
  • Με ήττα των Ικάρων και νίκη του Γ.Σ. Βόλου με +25 την  θέση παίρνει ο  Γ.Σ. Βόλου.
Τα δύο τελευταία σενάρια προκύπτουν λόγω τις τριπλής ισοβαθμίας με τις διαφορές πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια να έχουν τον πρώτο λόγο (Αυτή την στιγμή είναι Ίκαροι +23 , Σοφάδες -2, Γ.Σ.Βόλου -11).