Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πλήθος κόσμου στο φιλανθρωπικό αγώνα μεταξύ των Βετεράνων Λάρισας και Εθνικής Βετεράνων (Φωτορεπορτάζ)



Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η  διοργάνωση του φιλανθρωπικού αγώνα μπάσκετ μεταξύ Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Λάρισας που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο ΕΑΚΛ.

Στο Αλκαζάρ ήρθε κόσμος όλων των ηλικιών που ήθελαν να δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν με τις παλιές δόξες του ελληνικού μπάσκετ.  ανταποκρινόμενοι ταυτόχρονα και στο κάλεσμα αγάπης των διοργανωτών, φέρνοντας μαζί τους είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρούχα) τα οποία θα ενισχύσουν το Κέντρο Προστασίας Ατόμων με Αναπηρίες "Αριστέας"
Επίσης συγκεντρώθηκαν και χρήματα για την ενίσχυση του έργου του Εθελοντικού Οργανισμού "Το Χαμόγελο του Παιδιού" - Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας.

Στο ημίχρονο του αγώνα οι βετεράνοι Ελλάδας τίμησαν τον παλαίμαχο Λαρισαίο διεθνή μπασκετμπολίστα Δήμο Ντικούδη (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας 2004, 5ος Ολυμπιονίκης 2004, πρωταθλητής Ευρώπης 2005 και δευτεραθλητής κόσμου 2006). Επίσης ο Δήμος Λαρισαίων τίμησε την ελληνική ομάδα βετεράνων και επίσης τιμήθηκε η μνήμη του Ηλία Λιάκου παλαίμαχου μπσκετμπολίστα του ΓΣΛ και της Ολύμπια. Την πλακέτα παρέλαβε η κόρη του Χριστίνα.

Όσο για το αγωνιστικό σκέλος που πέρασε βέβαια σε δεύτερη μοίρα , αν και τα χρόνια πέρασαν, οι Βετεράνοι και των δυο ομάδων  απέδωσαν πολύ καλό μπάσκετ με τελικό νικητή για την ιστορία  την Εθνική Βετεράνων σχετικά εύκολα με 66-43.

Διαιτητές ήταν οι Σταμάτης , Πιτσίλκας Ν., και Αγορογιάννης Α.

Στην γραμματεία ήταν οι Ιωάννου, Ξιφτός, Τσιοτινός.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Βετεράνοι Λάρισας( Παπαθεοδώρου) Ντικούδης , Πάκας , Χαρούλης ,Λιάκος ,Γκαμπέτας , Παγώνης , Λαλάκης , Γουμρνόπουλος ,Μπουλθιάκης ,Προβίδας , Γιαγκούλας , Ζυγγελόπουλος.
Εθνική Βετεράνων (Γιάννης Ιωαννίδης):Μολφέτας, Λιαδέλης , Αγαδάκος , Κωνσταντινίδης, Λάππας, Τσέλιος , Μπουντούρης,  Κούβελας.