Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΣΚΑΘ: Άνοδοι - Υποβιβασμοί -Μπαράζ τι προβλέπεται


A1 ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου  θα παίξουν στα πλέϊ οφ για ένα εισιτήριο ανόδου στην Γ Εθνική.
Από τον πρώτο όμιλο τις πρώτες θέσεις κατέλαβαν ο Γ.Σ.Βόλου και η Νίκη Βόλου, ενώ από το δεύτερο Γ.Σ.Σοφάδων  και Ίκαροι Τρικάλων . 
Θα είναι ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων όπου όλοι θα παίξουν με όλους (εντός-εκτός) και ο πρώτος της βαθμολογίας θα ανακηρυχθεί πρωταθλητής και θα ανέλθει στην Γ΄Εθνική Κατηγορία.

A1 ΕΣΚΑΘ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Τι ισχύει 
1.Αν από την Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας τότε θα υποβιβαστούν τρία (3) σωματεία στην Α2 ,ήτοι τα δύο (2) τελευταία σωματεία των δύο ομίλων και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης μεταξύ των 2 προτελευταίων σωματείων της τελικής κατάταξης.
2. Αν από την Γ’ ΕΘνική υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Θεσσαλίας τότε θα υποβιβαστούν τέσσερα (4) σωματεία ήτοι τα δύο (2)τελευταία των δύο ομίλων της τελικής κατάταξης.

Άρα οι Νέοι Αθλητές Νίκης από τον Βόλο και οι Δαναοί Τρικάλων που είναι οι προτελευταίες ομάδες των δυο ομίλων, από τι στιγμή που δεν υποβιβάζετε καμία ομάδα της Θεσσαλίας από την Γ΄ Εθνική , θα είναι οι δύο ομάδες που θα παίξουν αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Α1 ΕΣΚΑΘ σε ουδέτερο γήπεδο.
Υποβιβάστηκαν απ' ευθείας στην Α2' ΕΣΚΑΘ ο Αετός Πλατυκάμου από τον πρώτο όμιλο και ο Γ,Σ.Ελασσόνας από το δεύτερο.

A2 ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Την άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ πήραν οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που είναι Κεραυνός και Φοίβος από τον 1ο όμιλο , ενώ από το 2ο όμιλο έχει πάρει την άνοδο ο Σπάρτακος και η δεύτερη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα στη Φαλώρεια και τους Γόμφους (σε περίπτωση ισοβαθμίας ανεβαίνουν οι Γόμφοι)
Μπαράζ θα δώσουν και οι τρίτες ομάδες των δυο ομίλων για την περίπτωση που αδειάσει κάποια θέση από την Α1 ΕΣΚΑΘ .

A2 ΕΣΚΑΘ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Το B.C.Βόλος και η Σκιάθος θα παλέψουν να καταλάβουν την προτελευταία θέση του 1ου ομίλου που οδηγεί στο μπαράζ παραμονής με τον Κρόνο που βγήκε προτελευταίος στον άλλο όμιλο , μιας και ο τελευταίος θα ακολουθήσει τον Γ.Σ.Φύλλου απευθείας στον υποβιβασμό στη Β ΈΣΚΑΘ.


Β' ΕΣΚΑΘ ΑΝΟΔΟΣ
Την άνοδο στην Α2 ΕΣΚΑΘ πήραν ήδη οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου που είναι  Ελευθεριακός από τον 1ο και  Άγιος Νέστορας από τον 2ο όμιλο.

Οι δεύτερες ομάδες των ομίλων θα παίξουν μπαράζ για ακόμη μια θέση στην Α2 ΕΣΚΑΘ.
Από τον πρώτο όμιλο την δεύτερη θέση έχει καταλάβει ο Ίκαρος Λάρισας ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης, ενώ στον δεύτερο όμιλο την διεκδικούν ο Γ.Σ. Μουζακίου και ο Απόλλων Καρδίτσας , μιας και δεν έχουν δικαίωμα ανόδου οι ομάδες των Νέων Γ.Σ.Φαρσάλων-Α.Σ.Καρδίτσας-Αίολου.