Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Πρωτέας Βούλας - Ολυμπιακός 56-85 (Ημιτελικός Κυπέλλου Γυναικών) Δηλώσεις


Το πρώτο εισιτήριο για τον 18ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, την ερχόμενη Κυριακή (5μμ) εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Στον ημιτελικό του final-4  κόντρα στον Πρωτέα Βούλας, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Γλυφάδας, επικράτησε, άνετα, με 85-56.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί αφού δεν συνάντησε ιδιαίτερη δυσκολία απέναντι στον Πρωτέα Βούλας. Το σύνολο της Ελένης Καπογιάννης έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει και την πρόκριση. Η νεανική ομάδα της Βούλας προέβαλε αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Από’ κει και πέρα οι «ερυθρόλευκες» επέβαλαν την δεδομένη ανωτερότητα τους και έφτασαν εύκολα στο τελικό 85-56 που ήταν και η μέγιστη διαφορά στο σκορ.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο αγώνας ξεκίνησε μ’ αρκετή νευρικότητα και αστοχία από τις δυο πλευρές. Ο Oλυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος μ’ αέρα επτά πόντων (17-10). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκες ανέβασαν ταχύτητα και διεύρυναν την ψαλίδα της διαφοράς (36-19 στο 18’). Στην ανάπαυλα το σκορ διαμορφώθηκε σε 39-23.

Στις αρχές της επανάληψης και μ’ ένα σερί 7-0, ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά σε νταμπλ-σκορ (46-23 στο 22’). Ο Πρωτέας όμως δεν εγκατέλειψε τον αγώνα και μείωσε την διαφορά (50-38 στο 28΄). Το τρίποντο της Μάλτση στην εκπνοή έγραψε το 61-40. Στην τελευταία περίοδο, η Ελένη Καπογιάννη και ο Αλέκος Δάγλας, χρησιμοποίησαν σχεδόν όλες τις παίκτριες που είχαν στην διάθεση τους. Το παιχνίδι άνοιξε και έτσι φτάσαμε στο τελικό 85-56.

Από τον Ολυμπιακό κορυφαία ήταν η Εβίνα Μάλτση ενώ σπουδαία εμφάνιση έκαναν οι Δημητράκου και Σταμάτη. Από τον Πρωτέα ξεχώρισε η Σπυριδοπούλου αλλά και η Σκρμπα.

Πρωτέας Βούλας - Ολυμπιακός.......... 56-85
Διαιτητές: Τσαρούχα, Πολυχρόνης, Γρίβα
Δεκάλεπτα: 10-17, 23-39, 40-61, 56-85
Πρωτέας Βούλας (Δάγλας) : Καρλάφτη 3 (1), Γουαϊτ 11, Χατζηβασιλείου, Σπυριδοπούλου 15 (1), Κολλάτου 4, Ράτζα, Σκρμπα 14, Νικολοπούλου 8, Μυλωνάκη, Χατζηγιακουμή, Αναστασοπούλου, Μαγγίνα 1.
Ολυμπιακός (Καπογιάννη): Γκότζη 3 (1), Σταμάτη 15 (3), Δημητράκου 15 (1), Χατζηνικολάου 4, Κάϊζερ 9, Μάλτση 18 (4), Παπαμιχαήλ, Χαλιβέρα 5 (1), Τζόνσον 6, Κοσμά, Καλτσίδου 11 (1), Φοράκη.


Μετά το τέλος του πρώτου ημιτελικού μεταξύ Πρωτέα Βούλας – Ολυμπιακού οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν:

Ελένη Καπογιάννη (Ολυμπιακός): «Είμαστε χαρούμενες για το αποτέλεσμα. Κάναμε ένα βήμα για την κατάκτηση του κυπέλλου. Είχαμε καλά διαστήματα στον αγώνα, αλλά και κάποια στα οποία χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στην άμυνα και δεν είχαμε υπομονή στην επίθεση. Η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα και αυτό φαίνεται στο γήπεδο και είμαι σίγουρη ότι στον τελικό θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Συγχαρητήρια στον Πρωτέα Βούλας για την προσπάθεια».

Αλέκος Δάγλας (Πρωτέας Βούλας): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την πρόκριση, του εύχομαι τα καλύτερα για τον τελικό. Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Η ομάδα μας δεν ήταν ανταγωνιστική και αν δεν παίξεις καλά απέναντι στον Ολυμπιακό δεν έχεις καμιά τύχη. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν μεγάλη. Κοιτάμε πλέον το πρωτάθλημα, καθώς στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα πλέι άουτ».

Πηγή:http://basket.gr