Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Νίκη Λευκάδας - Πανιώνιος 50-63 (Ημιτελικός Κυπέλλου Γυναικών) Δηλώσεις


Ο Πανιώνιος είναι η δεύτερη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four. Επικράτησε με 63-50 της Νίκης Λευκάδας και θα διεκδικήσει την Κυριακή το τρόπαιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης είχε σε καλή μέρα τις Πέτερσεν και Χίλι, ενώ από την άλλη η Νίκη Λευκάδας, η οποία στάθηκε επάξια, λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ουσιαστικά πλήρωσε την αστοχία της.
Η Νίκη Λευκάδας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση προηγήθηκε με 9-5 και 15-9 ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Ο Πανιώνιος, ωστόσο, κατάφερε να αντιδράσει και να γυρίσει το ματς. Πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 18-17 για να προηγηθεί στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου με 25-17. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ξέφυγε με 33-24 με τις Σίλι Πέτερσεν και Κέιτι Χέλι να έχουν αναλάβει δράση στην επίθεση για να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο με 33-28 υπέρ του Πανιωνίου. Για τη Νίκη Λευκάδας Τελίδου, Γούναρη και Χαιριστανίδου βοήθησαν στο σκοράρισμα στο πρώτο μισό του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Λευκάδας βελτίωσε την άμυνά της, βρήκε λύσεις στην επίθεση και μείωσε με 37-36 με τον αγώνα να γίνεται ντέρμπι. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Πανιώνιο μπροστά με 42-41.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε εκ νέου ένα μικρό προβάδισμά και με καλάθι της Θεοδωρομανωλάκη έκανε το 46-41. Ο Πανιώνιος αγκάλιασε τη νίκη 1.30 από το τέλος όταν η Πέτερσεν έκανε το 55-47. Ακολούθησαν βολές από τις Μπότσαρη, Θεοδωρομανωλάκη και Τζόους που έφεραν τη διάφορά στο +12 (59-47). Δυο βολές από την Τσιαδή έκαναν το 61-47 με τον αγώνα να τελειώνει με 63-50 και τον Πανιώνιο να παίρνει την πρόκριση για το μεγάλο τελικό.

Νίκη Λευκάδας - Πανιώνιος .......50-63
Δεκάλεπτα: 17-15, 28-33, 41-42, 50-63
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ρίζος, Ντάντος
Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας): Χαιριστανίδου 8, Τελίδου 11 (1), Καμπουράκη, Μπράουν 9, Γούναρη 9 (2), Ψυχογιού 3 (1), Κάντι 4, Παπαδοπούλου, Στάρα 6.
Πανιώνιος (Τσίκληρας): Πέτερσεν 15 (1), Τσίκα, Χέιλι 14, Τσιάντη 2, Μπότσαρη 8, Σταμπούρλου 4, Θεοδωρομανωλάκη 8, Στεφανίδου 5 (1), Πατεράκη, Γρηγορίου 2, Μίτση, Τζόουνς 5

Μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού, Νίκη Λευκάδας- Πανιώνιος, οι προπονητές των δυο ομάδων δήλωσαν:

Νίκος Δουβίτσας (Νίκη Λευκάδας): « Κρατάμε την πρώτη μας συμμετοχή σε φαϊναλ-φορ. Ο Πανιώνιος δίκαια πήρε την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. Εμείς κόντρα στον Πρωτέα, στο μικρό τελικό, θα κυνηγήσουμε την 3ηθέση και μία καλή εμφάνιση ριμπάουντ και η αστοχία μας στα δίποντα ήταν τα σημαντικότερα προβλήματα μας. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι ψυχολογίας. Αν είχαμε βάλει κάποιες βολές ή ένα-δυο μεγάλα σουτ ίσως το τελικό αποτελέσματα να ήταν διαφορετικό.»

Άγγελος Τσίκληρας (Πανιώνιος): «Για τον Πανιώνιο είναι μια μεγάλη στιγμή, η συμμετοχή στο τελικό. Στο τουρνουά ήρθαμε ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Κόντρα στη Νίκη καταθέσαμε την ψυχή μας και θέλω να ευχαριστήσω όλες τις αθλήτριες μου για την προσπάθεια τους. Τώρα για τον τελικό της Κυριακής Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Δεν πετάμε στα σύννεφα αφού όλοι γνωρίζουμε την υπεροπλία του Ολυμπιακού.»

Κυριακή 26 Μαρτίου
14.00 Μικρός Τελικός
Πρωτέας Βούλας – Νίκη Λευκάδας Παπαθανασίου-Φραγγούλη-Γιακείμη (Μπεσκάκη)

17.00 Τελικός
Ολυμπιακός – Πανιώνιος Τσαρούχα-Αναστόπουλος Αντ.-Δαρλαμήτσος (Μουζάκης Στ.)

Πηγή:http://basket.gr