Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

30 ΧΡΟΝΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ 1987-2017


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σοφάδων συμπληρώνει φέτος τριάντα χρόνια ζωής, τριάντα χρόνια προσφοράς , τριάντα χρόνια διαπαιδαγώγησης των νέων της περιοχής μας. Το 1987 , την εποχή που ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ξεσήκωναν με τις ικανότητές τους το Πανελλήνιο, μια παρέα νέων είχε την ιδέα της δημιουργίας του Γ.Σ.Σ. , με κύρια δραστηριότητα το μπάσκετ, αλλά και τον στίβο όπου κατά καιρούς ανέδειξε αξιόλογους αθλητές.


Κάπως έτσι το ανοιχτό γήπεδο του μπάσκετ μέσα στο χώρο του δημοτικού σταδίου, άρχισε να προσελκύει τους νέους της περιοχής μας, αρχικά τα πρωινά της Κυριακής και αργότερα με την άνοδο των κατηγοριών τα μεσημέρια του Σαββάτου.

Τη φανέλα του Γ.Σ.Σ. φόρεσαν αθλητές που πολλοί από αυτούς έφτασαν στις εθνικές κατηγορίες , ενώ διοικητικά ασχολήθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι της περιοχής, που όλοι τους προσπάθησαν με γνώμονα το καλό του συλλόγου .

Από το 2009 και έπειτα ο Σύλλογος απέκτησε τη δική του στέγη καθώς αποπερατώθηκε το κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας. Αυτό , μαζί με την αγάπη όλων των διοικούντων την ομάδα τα τελευταία χρόνια, στάθηκε ικανό η ομάδα να πρωταγωνιστεί πλέον στο ανώτερο επίπεδο της Θεσσαλίας, να έχει καθιερωθεί ως μια από τις υγιείς δυνάμεις του Θεσσαλικού μπάσκετ και να έχει συμμετοχές στο FinalFourτου κυπέλλου ΕΣΚΑΘ , αλλά και στα playoffsγια την άνοδο στη Γ εθνική.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ως αρχή σε μια σειρά εκδηλώσεων που θα λάβουν μέρος εντός του 2017 για τον εορτασμό των 30 χρόνων Γ.Σ.Σ., το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας θα τιμήσει τον πρωτεργάτη και πρώτο πρόεδρο του συλλόγου Τριανταλή Παναγιώτη , για τη διαχρονική προσφορά του στο σύλλογο.

Με τιμή
Το Δ.Σ