Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Έκοψε την πίτα του ο Σπάρτακος (Φώτο)


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29  Ιανουαρίου 2017, μέσα σε ένα γιορτινό και ευχάριστο περιβάλλον η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Σπάρτακου. 

Το κλειστό του 15ου γυμνασίου γέμισε με χαμόγελα  από παιδιά και γονείς και αντάλλαξαν ευχές για το καινούργιο έτος.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου Καλέτσιος Ηλίας, αφού καλωσόρισε και  ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους για την ομάδα, τόνισε την ανάγκη των παιδιών για άθληση με αρχές παιδαγωγικού αθλητισμού, δηλαδή προπόνησης προσαρμοσμένης σε νεαρούς αθλητές που καλύπτουν τις ανάγκες σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης τους. Επίσης έγινε λόγος για αθλητικό πολιτισμό που θα βοηθήσει στο μέλλον εκτός από καλούς αθλητές να έχουμε ενήλικες με ψυχικές αρετές, κάτι που φθίνει στις μέρες μας.

Κατόπιν πήρε το λόγο ο φυσίατρος Ευθύμιος Κουκούλας, που εξήγησε πώς ο αθλητισμός και ειδικότερα η καλαθοσφαίριση, βοηθά στη νοητική εξέλιξη των παιδιών, βελτιώνοντας παραμέτρους όπως, γρήγορη αντίληψη, αποφασιστικότητα και αυτοέλεγχο. 

Στην εκδήλωση μίλησε και η διατροφολόγος Βασιλική Κουκούλα για τις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούν οι νεαροί αθλητές.

Το πρόγραμμα της γιορτής εκτός των ομιλιών περιελάμβανε και χορούς από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου με το χοροδιδάσκαλο Νικόλαο Αρσενίου να παρουσιάζει  ένα όμορφο θέαμα, από διάφορους νησιωτικούς χορούς, αποσπώντας το χειροκρότημα όλου του κόσμου.

Η γιορτή έκλεισε με  τη βράβευση των χορηγών του συλλόγου, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και το μοίρασμα των δώρων στους τυχερούς της βραδιάς.