Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Μεγάλο διπλό για τα Τρίκαλα μέσα στην Πάτρα με 68-73 (Δηλώσεις)

 

Τα Τρίκαλα με παλικαρίσια εμφάνιση κέρδισαν μέσα στην Πάτρα τον Απόλλωνα με 68-73 σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι καιγόταν για την νίκη και μετά την ήττα μπήκαν σε περιπέτειες.

Οι «κυανέρυθροι» παρά την απουσία του Τσαγκαράκη και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στο ξεκίνημα διαχειρίστηκαν άριστα το παιχνίδι, δεν επηρεάστηκαν απο την καυτή ατμόσφαιρα και με συγκέντρωση και προσήλωση στον στόχο έφτασαν στην 6η τους φετινή νίκη, την 4η μάλιστα στην σειρά.

Απόλλων Πατρών  - Τρίκαλα BC Aries.......68-73
Τα δεκάλεπτα: 23-17, 36-35, 54-57, 68-73
Απόλλων Πατρών(Σκουρτόπουλος): Χϊκι 16(3), Βεργίνης 9(3), Κουζέλογλου 13(3), Καλινόσκι 8(2), Ρέινς 4, Στόκτον 2, Διαμαντάκος 5, Σλαφτσάκης 6, Ράσελ 3, Μπάβσιτς, Τσιάρας 2
Τρίκαλα BC Aries: (Καστρίτης)Κάφεϊ 14(2), Μπιρούτα 4, Μπάρλοου 11, Καλογιαννίδης, Χόουτον 4, Μανωλόπουλος 15(3), Λίποβι 14(2), Εζιούκου 4, Πουλιανίτης 5(1), Καλλές 2, Βαρυτιμιάδης

Δηλώσεις

Γιάννης Καστρίτης (Τρίκαλα BC Aries):
«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα μας καθώς μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας. Έγινε κόντρα σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που ξέραμε ότι ήθελε πολύ το παιχνίδι και έπαιζε και στην έδρα του και θα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του. Αυτό είχαμε συζητήσει όλη την προηγούμενη εβδομάδα με τους παίκτες μας.

Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί χαρακτήρες, έχουμε φτιάξει ένα ομοιογενές σύνολο εντός και εκτός γηπέδου και πραγματικά απολαμβάνουν κάθε μέρα τη σκληρή δουλειά που κάνουν.

Ευχή μας να συνεχίσουμε με τη φιλοσοφία της σκληρής δουλειάς και με υψηλό κίνητρο και πάνω από όλα με υγεία όπως είδατε και σήμερα αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς τον Τσαγκαράκη, όμως οι παρόντες έδωσαν και την καρδιά τους για να φτάσουμε στη νίκη.

Όλα τα μπράβο λοιπόν ανήκουν στους αθλητές μου. Τέλος θα ήθελα να καλωσορίσω τον κόουτς Σκουρτόπουλο και να ευχηθώ καλή συνέχεια στον Απόλλωνα.»

Θανάσης Σκουρτόπουλος (προπονητής Απόλλωνα CARNA)
«Συγχαρητήρια στον Γιάννη για το σημερινό παιχνίδι και στην ομάδα του για την πορεία που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Τα Τρίκαλα έχουν δέσει αγωνιστικά, έχουν βρει τους ρόλους τους και αυτό απλοποιεί τα πράγματα συν ότι η ψυχολογία τους είναι πάρα πολύ καλή εν αντιθέσει με τη δική μας ομάδα.

Ετοιμαστήκαμε πολύ καλά για το παιχνίδι αλλά δυστυχώς υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο να απορροφήσουμε πληροφορίες και να λειτουργήσουμε έτσι όπως θέλουμε. Η ομάδα έχει τραγική χημεία, έχουμε πολλούς παίκτες στις ίδιες θέσεις και ότι και να αλλάξουμε πάλι πληθώρα θα έχουμε.

Οι συνθήκες δουλειάς δεν είναι και οι καλύτερες. Από εκεί και πέρα υπάρχει τεράστια πίεση από την πόλη, τον κόσμο, από όλους και όπως είδατε και εσείς είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Όπως είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια, χρειάζεται πολύ μεγάλη θέληση και αν κάποιος από αυτούς διαφωνεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξουμε την εικόνα, καλύτερα να μην έρθει καν στο γήπεδο τη Δευτέρα. Είμαστε εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται. Ήταν μεγάλο πισωγύρισμα το αποτέλεσμα με τα Τρίκαλα όμως δεν είναι το τελειωτικό για εμάς. Μπορούμε εάν λειτουργήσουμε έτσι όπως πρέπει να βρούμε τις νίκες κάπου αλλού, να παλέψουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας και να σώσουμε την κατηγορία. Από εκεί και πέρα όμως, πρέπει όλοι να ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η ομάδα. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλαχθούν πολλά πράγματα σε μικρό χρονικό διάστημα και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Όσον αφορά στο παιχνίδι, όπως είπατε και εσείς, στο τέλος είδαμε ότι όταν γίνονται κάποιες αλλαγές στο ροτέισον της ομάδας, η ομάδα αλλάζει πρόσωπο, μειώνεται η ικανότητα πάρα πολύ. Αυτή είναι η πραγματικότητα δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να την αλλάξουμε. Το θέμα είναι να βρούμε τον κατάλληλο παίκτη, την κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσουμε. Πρέπει να κάνουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να βγάλουμε την πίεση που έχουμε. Χάσαμε δέκα βολές στο γήπεδο μας και ειδικά στο τέλος τέσσερις βολές πάρα πολύ σημαντικές. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας και ελπίζω στο τέλος θα είμαστε εμείς αυτοί που θα τα καταφέρουμε.»

Σωτήρης Μανωλόπουλος (παίκτης Τρικάλων ARIES)
Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για εμάς. Ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι.

Εάν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα νομίζω ότι ελέγξαμε το παιχνίδι. Ήρθαμε στην Πάτρα σοβαροί, συγκεντρωμένοι και ώριμοι μετά τη νίκη με τον Άρη και επειδή την προηγούμενη εβδομάδα τα εύσημα είχαν πάει από όλους στους παίκτες, τα εύσημα αυτή τη φορά ανήκουν στον προπονητή μας ο οποίος το μόνο που μας ζητάει είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι, να συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να δίνει κάθε παίκτης το 100%.

Προσωπικά θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον αδερφό μου, Στέλιο που είναι άρρωστος και εύχομαι να γίνει γρήγορα καλά.

Γιάννης Κουζέλογλου (παίκτης Απόλλωνα CARNA)
Ξέραμε ότι θα παίξουμε με μια καλή ομάδα η οποία προερχόταν από μια μεγάλη νίκη. Στην αρχή ήμασταν συγκεντρωμένοι όμως στη συνέχεια δεν ξέρω τι έφταιξε και χάσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού ειδικά στον τομέα της άμυνας.

Τα Τρίκαλα με τον τρόπο τους έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο. Στην έδρα μας πρέπει να παίζουμε πολύ πιο δυνατά. Ξέρουμε ότι στην ομάδα έχουν ενσωματωθεί δυο νέοι παίκτες οι οποίοι χρειάζονται χρόνο προσαρμογής όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Αυτή η ήττα μας πόνεσε όμως πρέπει να συνεχίσουμε και όλοι μαζί και με σκληρότερη δουλειά να συνεχίσουμε για να αναστρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση.

Αυτή τη στιγμή τα λόγια περιττεύουν και θα πρέπει να μιλάμε μόνο με πράξεις. Θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο και να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τον στόχο μας.