Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

GAME 7 ΓΙΑ CAVALIERS ΚΑΙ WARRIORS


Εκπληκτικοί για τρεις περιόδους, οι Cavaliers νίκησαν τους Warriors, ισοφάρισαν τη σειρά και πηγαίνουν στην Oracle Arena για επική ανατροπή.

Το τελευταίο ματς της χρονιάς στο Cleveland, ήταν ο απόλυτος αγώνας επιβίωσης για τους Cavaliers. Όπως κέρδισαν στην Oracle Arena, έτσι κέρδισαν και στο Game 6 (115-101) των NBA Finals o LeBron James και η παρέα του, για να ισοφαρίσουν τη σειρά στο 3-3 και να τη στείλουν στο έβδομο και τελευταίο παιχνίδι τα ξημερώματα της Δευτέρας (03:00). Πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια μια ομάδα γυρίζει από το 3-1 και πηγαίνει σε έβδομο ματς...



Game 7. Οι δυο πιο μαγικές λέξεις στο ΝΒΑ. Αυτό που όλοι οι υγιείς φίλοι του μπάσκετ εύχονταν, έγινε πραγματικότητα. Οι Cavs ποδοπάτησαν τους Warriors για τρεις περιόδους, με τον LeBron James να κάνει ΜΥΘΙΚΗ εμφάνιση και να επιδίδεται και σε trash talking με τον Stephen Curry που είναι γεγονός ότι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης πάλευε εναντίον όλων, πριν αποβληθεί 4:22 για το φινάλε της αναμέτρησης. Εχασε την ψυχραιμία του, πέταξε το μασελάκι, φώναξε στον διαιτητή και άφησε την εντύπωση πως δεν βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι του. Όχι τόσο αγωνιστικά, όσο κυρίως πνευματικά.

Η πάλη και τα νεύρα του Curry, απέναντι στον ΜΥΘΙΚΟ LeBron

Ο Steph έπαιξε 35 λεπτά, σκόραρε 30 πόντους με 6/13 τρίποντα, κατέβασε 2 ριμπάουντ και μοίρασε μία ασίστ. Ο Klay Thompson, από την άλλη, τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους και 3/10 τρίποντα, ενώ ο Draymond Green έμεινε στους 8 πόντους, τα 10 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ μετά την απουσία του στο Game 5. Ο Leandro Barbosa ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι Warriors από τον πάγκο, την ώρα που ο Harrison Barnes έμενε στο απόλυτο μηδέν με 0/8 σουτ και ο Andre Iguodala στους πέντε πόντους έχοντας πρόβλημα στη μέση.
Στην αντίπερα όχθη, ο LeBron James έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στα playoffs. Σκόραρε για δεύτερο σερί ματς 41 πόντους (με 16/27 σουτ!), μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ, έκανε 4 κλεψίματα, 3 μπλοκ και μόλις ένα λάθος σε 43 λεπτά συμμετοχής. Ηγέτης με όλη τη σημασία της λέξης, κυριάρχησε με εμφατικό τρόπο και είδε τον Tristan Thompson (15 πόντοι με 6/6 δίποντα και 3/4 βολές, 16 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 43 λεπτά) και τον Kyrie Irving (23 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) να στέκονται με το κεφάλι ψηλά στο πλευρό του. Μπορεί να κάνει και το τελευταίο βήμα, αυτό που θα τον ανεβάσει ακόμη ψηλότερα στην ιστορία του αθλήματος; Θα το μάθουμε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το σίγουρο είναι πως νιώθει καλά και ίσως και καλύτερα από ποτέ.

Σαρωτικοί από νωρίς οι Cavaliers

Το ξεκίνημα των Cavaliers ήταν φανταστικό. Και στις δυο άκρες του γηπέδου. Προηγήθηκαν νωρίς, άφησαν τους Warriors να πετύχουν το πρώτο τους καλάθι μετά από πέντε λεπτά και βρέθηκαν στο +11 (20-9 στο 8') εκμεταλλευόμενοι τον ενθουσιασμό τους και την έξοδο του Kevin Love με δυο γρήγορα φάουλ. Το 28-9 στο 10' και το 31-11 στο τέλος της περιόδου έβαλαν φωτιά στην Quicken Loans Arena, με το δίδυμο των James - Irving να ευθύνεται για τους 27 πόντους των γηπεδούχων και τον Tristan Thompson να έχει 7 πόντους και 9 ριμπάουντ σε μια τρομερά κυρίαρχη εμφάνιση. Οι 11 των φιλοξενούμενων ήταν οι λιγότεροι που έχουν σημειωθεί σε πρώτη περίοδο στην ιστορία των Τελικών...
Ο Love χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ στο ξεκίνημα του δεύτερου δωδεκαλέπτου, όμως αυτή τη φορά δεν ακολούθησε ξέσπασμα των γηπεδούχων. Ο Curry βρήκε το χέρι του και οι Warriors μάζεψαν τη διαφορά από τους 20 στους 8 μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα ο Lue να καλεί τα timeout που είχε στη διάθεσή του για να τους "παγώσει". Το κατάφερε. Ενα "τραβηγμένο από τα μαλλιά" σουτ του -απελπιστικά μόνου- Steph από τα 10-11 μέτρα βρήκε σίδερο και οι Cavs πήγαν ξανά στο +16 με τον Irving και τον James να είναι ασταμάτητοι, αλλά και τους bencwarmers Mo Williams - Dahntay Jones να δίνουν πολύτιμες λύσεις. Το 59-43 του ημιχρόνου δεν ήταν σκορ που έκρινε το Game 6, αλλά...

Το πάλεψαν οι Warriors, το "καθάρισε" ο σπουδαίος LeBron James

... αλλά όλα είχαν κυλήσει όπως τα ήθελαν οι Cavaliers. Κάθε φορά που οι Warriors έκαναν κάτι σωστό, οι γηπεδούχοι απαντούσαν, κρατούσαν τη διαφορά ανάμεσα στους 15 και τους 20 πόντους, συνέχισαν να παίζουν σπουδαία άμυνα και έβλεπαν τους αντιπάλους τους να παίρνουν... περίεργες αποφάσεις. Όπως μία του Klay Thompson που είχε εύκολο lay-up στον αιφνιδιασμό, αλλά τραβήχτηκε προς τα πίσω για να εκτελέσει τρίποντο υπό πίεση. Φυσικά αστόχησε. Βέβαια λίγο μετά πήρε φωτιά, έβαλε το ένα σουτ μετά το άλλο και έκλεισε τη τρίτη περίοδο στο -9 (80-71) έχοντας πετύχει 15 σε αυτό το διάστημα.
Οι γηπεδούχοι (όπως έγραψε κι ο Λεωνίδας Πιστιόλης στο LIVE BLOG του αγώνα) έκαναν καθυστερήσεις για να κρατήσουν μια καλή διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης και το πλήρωσαν, καθώς έβαλαν τους Warriors ξανά στο ματς. Ο Curry έφτασε γρήγορα τα πέντε φάουλ (πρώτη φορά φέτος), μα μείωσε ακόμη περισσότερο (84-76) και έδωσε τρομερό σασπένς στην αναμέτρηση. James και JR Smith απάντησαν στα τρίποντα του Barbosa και στο τέλος της βραδιάς οι Cavs είχαν πετύχει τον στόχο τους. Ισοφάρισαν τη σειρά με τον ηγέτη τους να κάνει πράγματα και θαύματα και τώρα θα ταξιδέψουν στο Oakland για να πετύχουν αυτό που στο 3-1 έμοιαζε με θαύμα. Και ναι, αυτή τη φορά έχουν πολύ καλές πιθανότητες για να βρεθούν στην κορυφή του ΝΒΑ.

Για την ιστορία, μετά από 6 αγώνες, κάθε ομάδα έχει πετύχει 610 πόντους.
ΠΗΓΗ:http://nba.sport24.gr/