Α1 ΕΣΚΑΘ (2022-23)

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Προβιβασμός στη Νίκη Βόλου για δύο «Νέους Αθλητές»

 

Δυο ακόμα νέοι και φιλόδοξοι παίκτες θα ενταχθούν στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας της Νίκης Βόλου για τη νέα σεζόν. Ο Γιώργος Καραθανάσης (19χρ, 1.89, G-F) και  ο Γιώργος Κοντογιάννης (18χρ, 1.82, G) εξαργυρώνοντας την πολύ καλή περσινή τους χρονιά (ανδρικό Νέων Αθλητών για τον πρώτο, ανδρικό κι εφηβικό Νέων Αθλητών για τον δεύτερο) θα αποτελέσουν μέλη της «πρώτης» ομάδας .
Ο Γιώργος Καραθανάσης ξεκίνησε το μπάσκετ από τα τμήματα υποδομής της Νίκης Βόλου, ενώ τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίστηκε στο ανδρικό τμήμα των Νέων Αθλητών Νίκης, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην άνοδο της ομάδας στην Α1 Εσκάθ την σεζόν 2014-2015, όσο και στην παραμονή της στην κατηγορία πέρσι. Με περίπου 11 πόντους μ.ο. ανά αγώνα (18 πόντοι με 3 τρίποντα στο τελευταίο κρίσιμο ματς της χρονιάς) την τελευταία σεζόν, αλλά και με την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ σε κάθε αγώνα κέρδισε την θέση του στην ομάδα.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Βόλου, πριν μεταπηδήσει στα αντίστοιχα της Νίκης Βόλου. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στο εφηβικό και ανδρικό τμήμα των Νέων Αθλητών Νίκης. Στο εφηβικό ήταν εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας την προηγούμενη χρονιά σκοράροντας κατά μέσο όρο περίπου 20 πόντους ανά αγώνα, ενώ σημαντικότατο ρόλο είχε και στο ανδρικό τμήμα με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας μας εναντίον της Νίκαιας 2012 (15 πόντοι, 1τρ, 5 κλεψίματα).

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/nikivoloubasket/